Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανοικτές οι εφορίες μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.
- Με απόλυτη επιτυχία υπεβλήθη σε εγχείρηση ο Ε.Γιαννόπουλος.
- Νέα περιπέτεια στο χιονισμένο Ολυμπο.
- Επιδείνωση της κακοκαιρίας αύριο σε ολόκληρη τη χώρα.
- Ολα έτοιμα για την αυριανή έναρξη του 5ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
- Συνάντηση Σημίτη-Σρέντερ για την κρίση στην ΕΕ.
- Το υποκατάστημα της Εμπορικής στον Κολωνό λήστεψε ένοπλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανοικτές οι εφορίες μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου θα δέχονται οι εφορίες τις φορολογικές δηλώσεις από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Αύριο και την Παρασκευή οι εφορίες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις οκτώ το βράδυ. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να αποστείλουν ταχυδρομικά τις δηλώσεις τους μέχρι και την Κυριακή, και για το λόγο αυτό τα κεντρικά ταχυδρομεία θα είναι ανοιχτά το Σαββατοκύριακο.

Με απόλυτη επιτυχία υπεβλήθη σε εγχείρηση ο Ε.Γιαννόπουλος.

Απολύτως επιτυχής ήταν η χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, στο Ιατρικό Κέντρο, για την αφαίρεση πολυπόδων στο έντερο. Σύμφωνα με τον καθηγητή Γρηγόρη Σκαλκέα, η βιοψία στον ένα από τους τρεις πολύποδες δεν έδειξε κάτι ανησυχητικό, ενώ οι άλλοι δύο, που αφαιρέθηκαν με τμήμα του εντέρου, θα εξεταστούν στα εργαστήρια. Ο κ.Γιαννόπουλος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ ο κ.Σκαλκέας απέφυγε να προσδιορίσει το χρόνο παραμονής του στο νοσοκομείο.

Νέα περιπέτεια στο χιονισμένο Ολυμπο.

Με ερπυστριοφόρο όχημα του στρατού μεταφέρθηκαν στο χωριό Πέτρα της Πιερίας οι οχτώ ορειβάτες που είχαν εγκλωβιστεί, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, στις πλαγιές του Ολύμπου, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να μεταφέρουν τις σορούς των τριών άτυχων ορειβατών. Ετσι, η επιχείρηση διακόπηκε και θα επαναληφθεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Οι σοροί των τριών ορειβατών θα παραμείνουν στις παγωμένες πλαγιές του Ολύμπου, μέχρι ο καιρός να το επιτρέψει για να συνεχιστεί η προσπάθεια ανάσυρσής τους.

Επιδείνωση της κακοκαιρίας αύριο σε ολόκληρη τη χώρα.

Επιδείνωση της κακοκαιρίας προβλέπει, σε έκτακτο δελτίο επικινδύνων καιρικών φαινομένων η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές καταιγίδες, οι έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, η ένταση των οποίων θα φθάνει τα εννέα μποφόρ. Ηδη παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα, καθώς σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες.

Ολα έτοιμα για την αυριανή έναρξη του 5ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Ολα είναι έτοιμα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας για την αυριανή έναρξη των εργασιών του 5ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο γραμματέας Κώστας Σκανδαλίδης και θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του πρωθυπουργού και προέδρου του κινήματος Κώστα Σημίτη. Στο συνέδριο θα πάρουν μέρος 5.802 σύνεδροι, ενώ η νέα Κεντρική Επιτροπή που θα εκλεγεί θα έχει 180 μέλη έναντι 150 που είχε η προηγούμενη, ενώ το νέο Εκτελεστικό Γραφείο θα είναι 11μελές.

Συνάντηση Σημίτη-Σρέντερ για την κρίση στην ΕΕ.

Στην ανάγκη να βρεθεί αμέσως λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την παραίτηση της Κομισιόν, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο Γερμανός Καγκελάριος Σρέντερ, που επισκέφθηκε την Αθήνα στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει της συνόδου κορυφής για την Ατζέντα 2000. Την ίδια ώρα τα μέλη της Κομισιόν διαμήνυσαν στα κράτη μέλη ότι επιθυμούν σύντομα να αντικατασταθούν και ότι μέχρι τότε θα χειρίζονται μόνο τις τρέχουσες και επείγουσες υποθέσεις.

Το υποκατάστημα της Εμπορικής στον Κολωνό λήστεψε ένοπλος.

Το υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στον Κολωνό ήταν ο σημερινός στόχος ένοπλου ληστή. Ο δράστης με την απειλή όπλου ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους και αφού πήρε από τα ταμεία περίπου δύο εκατ.δρχ εξαφανίστηκε. Η σκηνή της ληστείας έχει καταγραφεί από τη βιντεοκάμερα που υπάρχει στο υποκατάστημα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο ενδιαφέρον απέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, αφού ο Ολυμπιακός έχασε το πλεονέκτημα του ενός βαθμού που τον χώριζε από τον ''αιώνιο'' αντίπαλό του Παναθηναϊκό, μετά την ήττα που γνώρισε στο Αλεξάνδρειο από τον Αρη με 77-71. Οι ''ερυθρόλευκοι'' έφτασαν τους 44 βαθμούς, όσους και οι ''πράσινοι'' οι οποίοι την Τρίτη έκαναν ...περίπατο με αντίπαλο των Πανιώνιο (86-67). Σπουδαίες βαθμολογικά νίκες πέτυχαν ακόμη Απόλλων Πατρ, Νήαρ Ηστ και Μαρούσι.

Λύσεις στα καίρια προβλήματα του ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, υπόσχεται το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο παρουσίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι ΠΑΕ έχουν πλέον το δικαίωμα να διαπραγματεύονται και να πουλούν μόνες τους τα τηλεοπτικά δικαιώματά τους για τους εντός έδρας αγώνες τους ή εάν θέλουν μπορούν να τα εκχωρούν στην ΕΠΑΕ.

Περιθώριο γιά να αναζητήσουν λύση συμβιβασμού μέχρι τις 26/3, στην διαμάχη τους γιά την γνωστή υπόθεση του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Πάουλο Αντριόλι, έδωσε η Επιτροπή Αποτίμησης της ΕΠΟ, στις ΠΑΕ Ιωνικός και Αρης. Σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα εκδόσει οριστική απόφαση στην επόμενη συνεδρίασή της. Οπως είναι γνωστό, ο Αντριόλι αγωνίζεται ήδη με τον Αρη, όμως ο Ιωνικός ισχυρίζεται ότι δικαιούται αποζημίωσης γιά την μεταγραφή του.

Η γενική συνέλευση της ΔΟΕ αποδέχθηκε την πρόταση της εκτελεστικής επιτροπής και ενέκρινε την διαγραφή έξι ''αθανάτων', οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι δωροληψίας από την επιτροπή διεκδίκησης του Σολτ Λέικ Σίτι για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2002. Οι έξι διαγραφέντες είναι οι Κέιτα (Μαλι), Αρόγιο (Ισημερινός), Ζεϊν Ελ Αμπντίν Αχμέντ Αμπντέλ Γκαδίρ (Σουδάν), Σέρτζιο Σανταντέρ (Χιλή), Ζαν-Κλόντ Γκανγκά (Κογκό) και Σεϊούλι Πολ Γουόλγουορκ (Δυτική Σαμόα).

Ο Βασίλης Τσάρτας, κόντρα στις πληροφορίες που τον ήθελαν να φεύγει από τη Σεβίλη με το τέλος της σεζόν, ανανέωσε τη συνεργασία του με την ισπανική ομάδα, που προσπαθεί να γυρίσει στην Α'εθνική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διεθνής μέσος θα παραμείνει για τα τρία επόμενα χρόνια στη δύναμη της Σεβίλης, χωρίς να γίνει γνωστό το οικονομικό μέρος της συμφωνίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 297,29 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,69, γαλλικό φράγκο προς 49,70, λίρα Αγγλίας προς 482,75, ελβετικό φράγκο προς 203,76, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,83, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,84, τη λίρα Κύπρου προς 559,09 και το ευρώ προς 326,01 δραχμές.

Σε ανοδική τροχιά επανήλθε σήμερα η αγορά του Χρηματιστηρίου, μετά τη χθεσινή διορθωτική υποχώρηση. Ο γενικός δείκτης τιμών κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ, το 20-ο απο τις αρχές του έτους. Εκλεισε στις 3.630,82 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 32,73 μονάδων ή σε ποσοστό 0,91%. Το ενδιαφέρον των επενδυτών συνεχίζουν να τροφοδοτούν οι σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις στο χώρο των εισηγμένων εταιριών, αλλά και οι ιδιαίτερα θετικές εκτιμήσεις για πτώση του πληθωρισμού στο 3,4% το Μάρτιο και κάτω του 3% τον Απρίλιο. Το επενδυτικό ενδιαφέρον μετατοπίστηκε σήμερα απο τις τραπεζικές μετοχές, που πρωταγωνίστησαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις, σε μετοχές της Βιομηχανίας, του Εμπορίου και των Κατασκευών. Ιδιαίτερη προτίμηση υπήρξε για μετοχές του κλάδου της Τσιμεντοβιομηχανίας, των Αλευροποιητικών εταιριών και μετοχές της Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Επιδείνωση της κακοκαιρίας από το βράδυ, προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και τις έντονες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά, αλλά και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Μετά το μεσημέρι πάντως η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 8 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 1 με 16 και στο Αιγαίο 6 με 18 βαθμούς Κελσίου. Βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι τοπικά θα είναι θυελλώδεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 8 με 16 βαθμούς. Βροχή ή χιονόνερο, χιόνια στα γύρω ορεινά, μέχρι θυελλώδεις ανέμους και θερμοκρασία 3 με 8 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 17 March 1999 - 20:00:12 UTC