Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσιοποίηση της έκθεσης Κωστούλα.
- Προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση.
- Λογική θεωρεί,πτώση μονάδων ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές,οΤσοχατζόπουλος.
- Εφ'όλης της ύλης συνέντευξη Κώστα Λαλιώτη.
- Πολυήμερη επίσκεψη Καραμανλή στις ΗΠΑ.
- Λήγουν σήμερα οι εργασίες του διαρκούς συνεδρίου του ΣΥΝ.
- Δεύτερος γύρος εκλογών στους δικηγορικούς συλλόγους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τέταρτη η Ξάνθου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, στην Ιαπωνία.
- Ο Απόλλωνας, νίκησε 2-0 τη Βέροια, στη Ριζούπολη.
- Η Δανιηλίδου, στον τελικό διεθνούς τουρνουά τένις στην Παραγουάη.
- Την Τετάρτη ο φιλικός αγώνας Ελλάδας-Κροατίας στο Ολυμπιακό Στάδιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσιοποίηση της έκθεσης Κωστούλα.

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόρρητη έκθεση του πρώην πρέσβη μας στην Κένυα Γιώργου Κωστούλα, στην οποία αναφέρεται λεπτομερώς στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά την παραμονή του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και δημοσίευθηκε χθές ΤΑ ΝΕΑ.Το περιεχόμενο της εκθέσεως αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο, τον πρωθυπουργό ενώπιον του λαού,δήλωσε η ΝΔ.Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε λόγο για εγκληματικές ευθύνες του πρωθυπουργού με το να αναθέσει το χειρισμό της υπόθεσης στην ΕΥΠ.

Προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση.

Πανελλαδική δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην "Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 27,9% έναντι 21, 1% του ΠΑΣΟΚ,5,6% του ΔΗΚΚΙ, 5,3% του ΚΚΕ,4,6% του Συνασπισμού, 1% της ΠΟΛΑΝ και 34,4% λευκό,άκυρο ,άλλο ή αρνήθηκε να εκφράσει γνώμη.Αν ο δήμαρχος Αθηναίων προχωρούσε στην ίδρυση κόμματος δηλώνουν οτι θα το ψήφιζε το 27% της ΝΔ,το 13% του ΠΑΣΟΚ,το 4,8% του ΚΚΕ,το 9,7% του ΣΥΝ,το 27,3% του ΔΗΚΚΙ,το 23,3% της ΠΟΛΑΝ. Επίσης ένα σημαντικό ποσοστό απο τους λεγόμενους "αναποφάσιστους".

Λογική θεωρεί,πτώση μονάδων ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές,οΤσοχατζόπουλος.

Λογική απόκλιση θεωρεί ο Ακης Τσοχατζόπουλος μια πτώση του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές 6 με 7 μονάδες απο το αντίστοιχο ποσοστό που είχε λάβει στις εθνικές εκλογές του 1996.Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Εθνικής Αμυνας αναγνωρίζει οτι υπάρχει πρόβλημα φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ,ομολογεί οτι έχει λόγους να συμφωνήσει με τον κ. Σημίτη σε έναν ευρύτερο ανασχηματισμό μετά το συνέδριο και δεν αρνείται οτι δημιουργείται θέμα ηγεσίας πάντα μετά απο μια μεγάλη εκλογική ήττα.

Εφ'όλης της ύλης συνέντευξη Κώστα Λαλιώτη.

Ακραίοι υπάρχουν σε όλα τα στρατόπεδα του ΠΑΣΟΚ και επιδιώκουν την πόλωση για να αναδειχθούν πολιτικά, λέει στη συνέντευξή στο "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής" ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης. Τονίζει οτι αν καταστεί αναλώσιμος ο Κώστας Σημίτης θα γίνει αναλώσιμο και το ΠΑΣΟΚ.Ακόμα σημειώνει οτι προϋπόθεση για τις επόμενες εκλογικές νίκες είναι η ενότητα του ΠΑΣΟΚ και διαφωνεί με κάθε άλλη υποψηφιότητα χωρίς όμως και να την αποκλείει. Δηλώνει οτι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών,το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνάει μέχρι το 2000.

Πολυήμερη επίσκεψη Καραμανλή στις ΗΠΑ.

Δεκαήμερη επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.Στη διάρκεια της παραμονής του ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, την υπουργό Εξωτερικών και τον γγ του ΟΗΕ.

Λήγουν σήμερα οι εργασίες του διαρκούς συνεδρίου του ΣΥΝ.

Ολοκληρώνεται σήμερα οι διήμερες εργασίας του Διαρκούς Συνεδρίου του Συνασπισμού ,στο οποίο συμμετέχουν 1800 στελέχη του κόμματος. Το Διαρκές Συνέδριο θα καθορίσει την τακτική του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών.Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στη χθεσινή του ομιλία τόνισε οτι η πρόταση του Συνασπισμού για διπλές εκλογές τον Ιούνιο με απλή αναλογική αποτελεί τη μόνη συγκροτημένη διέξοδο από την κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μετά την υπόθεση Οτσαλάν.

Δεύτερος γύρος εκλογών στους δικηγορικούς συλλόγους.

Διεξάγεται σήμερα ο δεύτερος γύρος των εκλογών σε πολλούς Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας ανάμεσα στους οποίους είναι και της Αθήνας,Θεσσαλονίκης και Πειραιά. Στην Αθήνα αντιμέτωποι είναι ο νύν πρόεδρος, Αντώνης Ρουπακιώτης και ο Δημήτριος Παξινός, στη Θεσσαλονίκη ο σημερινός πρόεδρος, Γιώργος Ιγνατιάδης, και ο Ιωάννης Παπαδόπουλος και στον Πειραιά ο μέχρι τώρα πρόεδρος Βασίλης Βενέτης και ο Στέλιος Μανουσάκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέταρτη η Ξάνθου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, στην Ιαπωνία.

Η πρωταθλήτριά μας του μήκους, Νίκη Ξάνθου, κατέκτησε την 4η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που γίνεται στο Μαεμπάσι της Ιαπωνίας, με άλμα 6 μέτρα 65 εκατοστά.Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ρωσίδα Κότοβα με 6.86μ, το ασημένιο η Αμερικανίδα Γουίλιαμς με 6.82μ και το χάλκινο η Πράντζχεβα, από τη Βουλγαρία, με 6.78μ. Ακόμη, ο πρωταθλητής μας των 400 μέτρων, Περικλής Ιακωβάκης, αποκλείστηκε, αφού πήρε την 6η θέση στην τρίτη σειρά των ημιτελικών με 47.23.

Ο Απόλλωνας, νίκησε 2-0 τη Βέροια, στη Ριζούπολη.

Αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στην Α' εθνική κατηγορία του ποδοσφαίρου, έκανε ο Απόλλωνας, που νίκησε 2-0 τη Βέροια, στη Ριζούπολη, σε αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 22ης ημέρας. Ετσι τώρα, ο Απόλλωνας έπιασε στη 15η θέση τον Πανελευσινιακό (έχει ένα αγώνα λιγότερο) με 19 βαθμούς, η Βέροια παρέμεινε στην προτελευταία θέση με 13 βαθμούς.

Η Δανιηλίδου, στον τελικό διεθνούς τουρνουά τένις στην Παραγουάη.

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό της η νεαρή πρωταθλήτριά μας του τένις, Λένα Δανιηλίδου, που προκρίθηκε στον τελικό του διεθνούς τουρνουά ``Ασουνσιόν Μπόουλ``, το οποίο γίνεται στην Παραγουάη. Η πρωταθλήτριά μας νίκησε στον ημιτελικό την Ιταλίδα Βιερίν και θ' αντιμετωπίσει στον τελικό την Γαλλίδα Ραζανό.

Την Τετάρτη ο φιλικός αγώνας Ελλάδας-Κροατίας στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Με όλα τα μεγάλα αστέρια στη σύνθεση της θα έρθει στην Αθήνα η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Κροατίας, για το φιλικό παιχνίδι με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Αυτό ανακοίνωσε ο προπονητής Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς, ο οποίος κάλεσε 18 παίκτες για το φιλικό με την εθνική μας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,24 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,05, γαλλικό φράγκο προς 49,80, λίρα Αγγλίας προς 484,70, ελβετικό φράγκο προς 205,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,87, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,08, τη λίρα Κύπρου προς 562,67 και το ευρώ προς 326,72 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα δυτικά θα είναι πιό πυκνές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 9 με 20 και στο Αιγαίο 10 με 21 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν προβλέπονται στην Αττική.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 9 με 19 βαθμούς.Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 9 με 18 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 7 March 1999 - 8:00:11 UTC