Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αντιδράσεις προκαλεί η έκθεση του Κωστούλα για την υπόθεση Οτσαλάν.
- Για εγκληματικές ευθύνες του πρωθυπουργού μιλά ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
- Συνέντευξη πρωθυπουργού για το θέμα Οτσαλάν.
- Πολυτασικό χαρακτήρα θα έχει η νέα ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
- Για τις ΗΠΑ αναχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ.
- Πέντε χρόνια χωρίς τη Μελίνα Μερκούρη.
- Αύριο ο δεύτερος γύρος των εκλογών στους δικηγορικούς συλλόγους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αντιδράσεις προκαλεί η έκθεση του Κωστούλα για την υπόθεση Οτσαλάν.

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόρρητη έκθεση του πρώην πρέσβη μας στην Κένυα Γιώργου Κωστούλα, σχετικά με την υπόθεση Οτσαλαν, που δημοσιεύει η εφημερίδα τα ΝΕΑ. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Κωστούλας αναφέρει ότι δεν ήξερε για την άφιξη του Οτσαλάν στην Κένυα και ότι ο κούρδος ηγέτης μετά τρεις μέρες αρνείτο τη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, φοβούμενος για την τύχη του. Τότε, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η Αθήνα έδωσε εντολή για απομάκρυνση του Οτσαλάν από την πρεσβευτική κατοικία. Την εντολή έδωσε ο διοικητής της ΕΥΠ στον ταγματάρχη Καλεντερίδη, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και ο πρέσβης αρνήθηκαν να την εκτελέσουν. Ο πρέσβης αναφέρει επίσης στην παγίδα που έπεσαν οι ελληνικές αρχές, δίνοντας βάση στις διαβεβαιώσεις των αρχών της Κένυας.

Για εγκληματικές ευθύνες του πρωθυπουργού μιλά ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Το περιεχόμενο της εκθέσεως αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο, τον πρωθυπουργό ενώπιον του ελληνικού λαού, ο οποίος σύντομα θα τον κρίνει οριστικά, αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάνει λόγο για εγκληματικές ευθύνες του πρωθυπουργού. Για κυβέρνηση Μπόγια, που προκειμένου να ικανοποιήσει τους θύτες συμπεριφέρεται στα θύματα με τα φανατισμό του γενίτσαρου, μιλάει ο Αντώνης Σαμαράς.

Συνέντευξη πρωθυπουργού για το θέμα Οτσαλάν.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι πολλοί προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την υπόθεση Οτσαλάν για να ανατρέψουν την κυβέρνηση, αδιαφορώντας για την επίδραση του κλίματος που δημιούργησαν στην πορεία της χώρας και της οικονομίας και αποδεικνύοντας ότι υποτάσσουν τα παντα στο μικροκομματικό συμφέρον, ακόμη και αυτό το συμφέρον της χώρας.

Πολυτασικό χαρακτήρα θα έχει η νέα ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Την απόφασή του να έχει πολυτασικό χαρακτήρα η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, που θα προέλθει από το πέμπτο συνέδριο του κόμματος, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος. Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Κακλαμάνης ζήτησαν να γίνει σαρωτικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης μετά το συνέδριο.

Για τις ΗΠΑ αναχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες αναχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, για δεκαήμερη επίσημη επίσκεψη. Στη διάρκεια της παραμονής του ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, την υπουργό Εξωτερικών και τον γγ του ΟΗΕ.

Πέντε χρόνια χωρίς τη Μελίνα Μερκούρη.

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν από το θάνατο της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη. Με την ευκαιρία αυτή ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης σε δηλωσή του τονίζει ότι η Μελίνα έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της στον αγώνα της Ελλάδος για τον πολιτισμό και την Τέχνη ενώ η φιγούρα της, το μπρίο της και η σφιγμένη γροθιά της, ειναι ολοένα και πιο ζωντανή στην καρδιά, το μυαλό και τα μάτια μας.

Αύριο ο δεύτερος γύρος των εκλογών στους δικηγορικούς συλλόγους.

Αύριο διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των εκλογών στους τρείς μεγάλους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. Στην Αθήνα αντιμέτωποι θα είναι ο νύν πρόεδρος, Αντώνης Ρουπακιώτης και ο Δημήτριος Παξινός, στη Θεσσαλονίκη ο σημερινός πρόεδρος, Γιώργος Ιγνατιάδης, και ο Ιωάννης Παπαδόπουλος και στον Πειραιά ο μέχρι τώρα πρόεδρος Βασίλης Βενέτης και ο Στέλιος Μανουσάκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενα αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία έκανε ο Απόλλων, που νίκησε 2-0 τη Βέροια, στη Ριζουπόλη, σε αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 22ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α'εθνικής. Για τους νικητές τα τέρματα πέτυχαν οι Χουαμάν (αυτογκόλ) στο 55' και Δαμίγος στο 73'. Ετσι, ο Απόλλων έπιασε στη 15η θέση τον Πανελευσινιακό, ενώ η Βέροια έμεινε στην προτελευταία θέση με 13 βαθμούς και πλέον πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Σε αγώνες για την 22η ημέρα στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Αρης- Περιστέρι 77- 69, Απόλλων Π.-ΠΑΟΚ 71-81, Νήαρ Ηστ-Ηράκλειο παίζεται δεύτερη παράταση, Ηρακλής-Παπάγου 72-69, Ο αγώνας Μαρούσι-ΑΕΚ άρχισε στις 7 το απόγευμα, ενώ τα παιχνίδια Πανιωνίου-Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού- Σπόρτιγκ θα γίνουν αύριο.

Απογοητευτική είναι μέχρι στιγμής η παρουσία της εθνικής ομάδας στίβου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που γίνεται στο Μαεμπάσι της Ιαπωνίας. Μάλιστα, σήμερα η πρωταθλήτριά μας στο μήκος Ξάνθου δεν κατάφερε να πάρει μετάλλιο, καθώς παρέμεινε στην τέταρτη θέση, με άλμα στα 6,65 μέτρα. Επίσης, ο Ιακωβάκης αποκλείστηκε από τα 400 μέτρα, παίρνοντας την τελευταία θέση στα ημιτελικά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,24 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,05, γαλλικό φράγκο προς 49,80, λίρα Αγγλίας προς 484,70, ελβετικό φράγκο προς 205,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,87, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,08, τη λίρα Κύπρου προς 562,67 και το ευρώ προς 326,72 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στα Δυτικά κεντρικά και Βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές κυρίως στα Δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι Νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Ιόνιο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 7 με 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά και το Ιόνιο 9 με 20 και στα Αιγαίο 10 με 21 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 10 με 19 και 9 με 18 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 6 March 1999 - 18:00:12 UTC