Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στο υπουργικό συμβούλιο η αγροτική πολιτική.
- Παιδεία-συλλαλητήριο.
- Πολιτικός σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ.
- ΗΠΑ για S-300.
- Δηλώσεις Παπαντωνίου για φορολογικές ελαφρύνσεις.
- Ερευνες στην Κύθνο για το "ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ".
- Υπογράφεται η σύμβαση για το μετρό Θεσσαλονίκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού επί της ρωσικής Σαμάρα με 85-63.
- Η ΕΠΟ αποφάσισε την αποβολή του Εθνικού από το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής και της Λάρισας από την Β'.
- Ο αγώνας Παναθηναϊκού- Πανηλειακού θα γίνει τελικά την ερχόμενη Κυριακή και ο αγώνας Πανιωνίου - ΑΕΚ την Δευτέρα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στο υπουργικό συμβούλιο η αγροτική πολιτική.

Τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπο τον κ. Σημίτη θα απασχολήσει η αγροτική πολιτική.Αμέσως μετά ο υπουργός Γεωργίας κ. Ανωμερίτης θα στείλει γραπτώς τις θέσεις της κυβέρνησης για την αγροτική πολιτική στην Πανθεσσαλική Επιτροπή Αγροτών,η οποία θα συνεδριάσει για να καθορίσει τη στάση της. Υπενθυμίζεται οτι οι αγρότες έχουν δηλώσει οτι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα πραγματοποιήσουν παναγροτικό συλλαλητήριο στις 8 του μηνός με τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό Καρδίτσας - Λάρισας.

Παιδεία-συλλαλητήριο.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο γίνεται σήμερα στην πλατεία Συντάγματος απο μαθητές,εκπαιδευτικούς και φοιτητές που αντιδρούν στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.Η ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας.Σύμφωνα με το υπουργείο οι καταλήψεις έχουν περιοριστεί σε 80 μόνο λύκεια σε όλη τη χώρα. Εκπαιδευτική κοινότητα και υπουργείο Παιδείας αναζητούν τρόπους αναπλήρωσης της χαμένης διδακτικής ύλης και μέχρι την Τετάρτη τα συμβούλια καθηγητών και γονέων θα υποβάλουν τις προτάσεις τους, ώστε τα μέτρα να αρχίσουν από τις 10 του μηνός.

Πολιτικός σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ.

Το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ επικύρωσε χθές τον πολιτικό σχεδιασμό του Κινήματος, όπως αυτός προσδιορίστηκε από τις δηλώσεις του κ. Σημίτη στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη.Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην απόρριψη σεναρίου των διπλών εκλογών τον προσεχή Ιούνιο, της εξάντλησης της τετραετίας και της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών το 2000 με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο.Ακόμη τάχθηκε υπερ της υποψηφιότητας και επανεκλογής του Κωστή Στεφανόπουλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΗΠΑ για S-300.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Μάικλ Ντάμπλντέϊ επανέλαβε σήμερα τη γνωστή αμερικανική θέση ότι η ακύρωση της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο ήταν σωστή απόφαση καθώς συμβάλλει στη μείωση της έντασης στο νησί. Ανάλογη εκτίμηση εξέφρασε προχθές και ο διευθυντής της CIA Τζορτζ Τένετ κατά τη διάρκεια κατάθεσής του στη Γερουσία όπου τόνισε ότι με την ακύρωση των S-300 περιορίσθηκε ο κίνδυνος ελληνοτουρκικής σύρραξης στο Αιγαίο.

Δηλώσεις Παπαντωνίου για φορολογικές ελαφρύνσεις.

Φορολογικές ελαφρύνσεις στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα υποσχέθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ.Παπαντωνίου προαναγγέλοντας μείωση των συντελεστών φορολογίας, αύξηση των φορολογικών κλιμακίων και του αφορολογήτου ποσού.Τα θέματα αυτά θα θέσει η κυβέρνηση στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο μήνα Μάρτιο, με στόχο να αποφασισθούν και να ισχύσουν από το 2000.Ακόμη η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους μέσα από την αναβάθμιση του ΕΣΥ και στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ερευνες στην Κύθνο για το "ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ".

Δυο σωσίβια και περίπου εκατό ξύλινα τελάρα από το αλιευτικό σκάφος ``ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ``,του οποίου αγνοείται η τύχη απο τις 23 Ιανουαρίου, εντοπίστηκαν χθές σε θαλάσσια περιοχή της Κύθνου.Επίσης βρέθηκαν μια μπουκάλα υγραερίου, δυο οδοντόβουρτσες, ένα κόντρα πλακέ με αριθμούς, μια συσκευή φωτισμού για σωσίβιο, κομμένα σχοινιά και ένα κομμάτι από πράσινο δίχτυ.Οι έρευνες για τον εντοπισμό του σκάφους,όπου επέβαιναν 2 Ελληνες και 5 Αιγύπτιοι αλιεργάτες,επικεντρώνονται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του νησιού απο ναυαγοσωστικό,ρυμουλκό και αλιευτικά.

Υπογράφεται η σύμβαση για το μετρό Θεσσαλονίκης.

Υπογράφεται στο Ζάππειο και κατατίθεται στη Βουλή για κύρωση, η σύμβαση για την κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο του 2004 και θα στοιχίσει 220 δισ δρχ. Βουλευτές της ΝΔ κατηγορούν την κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ πως ψεύδεται όταν ισχυρίζεται πως το έργο θα είναι έτοιμο το 2004.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού επί της ρωσικής Σαμάρα με 85-63.

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη προνομιούχο θέση στον Ζ` όμιλο της Ευρωλίγκα, αφού σε αγώνα για την 14η ημέρα της διοργάνωσης, επικράτησε στο ΣΕΦ της ρωσικής Σαμάρα με 85-63. Οι ``ερυθρόλευκοι`` κατάφεραν να ξεπεράσουν την σθεναρή αντίσταση που πρόβαλαν οι ουραγοί του ομίλου και έτσι θα έχουν πλεονέκτημα έδρας μέχρι το φάϊναλ φορ του Μονάχου. Αντίθετα, ακόμη πιό δύσκολη έγινε η αποστολή του ΠΑΟΚ για πρόκριση, μετά την βαριά ήττα που γνώρισε στην Μπολόνια από την Κίντερ με 78- 56.

Η ΕΠΟ αποφάσισε την αποβολή του Εθνικού από το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής και της Λάρισας από την Β'.

Η δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε την αποβολή του Εθνικού από το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, καθώς και της Λάρισας από την Β', γιά χρέη προς ποδοσφαιριστές τους. Στο μεταξύ έφτασαν χθες στην ΕΠΟ οι ``μπλέ κάρτες`` των Κρίστοφερ Ρέ και Αλμπέρτο Μέντεζ, οι οποίοι μπορούν πλέον να αγωνιστούν με την ΑΕΚ, καθώς και του Αλβανού Νταλίπι του Απόλλωνα Αθηνών.

Ο αγώνας Παναθηναϊκού- Πανηλειακού θα γίνει τελικά την ερχόμενη Κυριακή και ο αγώνας Πανιωνίου - ΑΕΚ την Δευτέρα.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΑΕ έκανε δεκτό σχετικό αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και έτσι ο εκτός έδρας αγώνας των ``πρασίνων`` με τον Πανηλειακό θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, αντί της επομένης που είχε προγραμματισθεί αρχικά. Μετά την εξέλιξη αυτή, μετατέθηκε για την Δευτέρα, ο αγώνας Πανιώνιος-ΑΕΚ, που επρόκειτο να γίνει την Κυριακή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 289,73 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 166,91, το γαλλικό φράγκο προς 49,77, τη λίρα Αγγλίας προς 474,33, το ελβετικό φράγκο προς 203,68, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,86, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 253,95, τη λίρα Κύπρου προς 562,31 και το ευρώ προς 326,46 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στη Νοτιοανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα εχει σχεδόν αίθριο καιρό αλλά απο το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς μετρίους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -7 με 10, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο -1 με 14 και στο Αιγαίο 5 με 16 βαθμούς. Αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική, με βορειοδυτικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 2 με 13 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αρχικά προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι αλλά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 0 με 10βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 5 February 1999 - 8:00:08 UTC