Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απο το απόγευμα αναμένεται υποχώρηση της κακοκαιρίας.
- Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ.
- Αποκλεισμούς δρόμων απο αγρότες σήμερα στη Καρδίτσα.
- Σύγκρουση με τη Τουρκία προβλέπει ο Απόστολος Κακλαμάνης.
- Πασχαλίδης: Ναι στο διάλογο με ΣΥΝ και αλλαγή του εκλογικού νόμου.
- Ενισχύονται σημαντικά οι μάχιμες μονάδες της ΕΛΑΣ.
- Να ξεκαθαρίσει τη θέση του καλεί τον Αβραμόπουλο ο Παυλόπουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Κυπελλούχος στο μπάσκετ ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επι της ΑΕΚ με 71- 54.
- Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
- Δύο ακόμη ξένους παίκτες απέκτησε η ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απο το απόγευμα αναμένεται υποχώρηση της κακοκαιρίας.

Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας αναμένεται απο το απόγευμα, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Η κίνηση των οχημάτων στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ηπειρο γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως επίσης και στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας απο το 30ο εως το 43ο χιλιόμετρο. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα δημοτικά σχολεία στο νομό της Θεσσαλονίκης και θα λειτουργήσουν μόνο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στο πολεοδομικό συγκρότημά της. Αποκλεισμένα παραμένουν δεκάδες χωριά.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για τις εξελίξεις στην Παιδεία. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ, για να αποφασίσει αν θα έχουν νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας. Το συντονιστικό όργανο των μαθητών των υπο κατάληψη σχολείων επανέλαβε τη θέση του για έναρξη διαλόγου εφόσον καταργηθεί ο νόμος. Επίσης, εξήγγειλαν νέα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για την Παρασκευή, ενω θα συνεχίσουν τους αποκλεισμούς οδικών αρτηριών. Το υπουργείο Παιδείας για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών, θα εφαρμόσει το νόμο Σουφλιά.

Αποκλεισμούς δρόμων απο αγρότες σήμερα στη Καρδίτσα.

Δίωρους αποκλεισμούς δρόμων στο νομό Καρδίτσας αποφάσισε για σήμερα η συντονιστική επιτροπή αγροτών, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Τα μέλη της επιτροπής ξεκινούν περιοδείες στη Θεσσαλία για ενημέωση των αγροτών ενόψει της συγκέντρωσης, που θα πραγματοποιήσουν με τα τρακτέρ τους στις 8 Φεβρουαρίου στην Ιτέα Καρδίτσας και της φάλαγγας, που θα σχηματίσουν στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης έως το σημείο της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ.

Σύγκρουση με τη Τουρκία προβλέπει ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Η σύγκρουση με την Τουρκία θα έλθει αργά ή γρήγορα, τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, σε συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ. Και όχι σαν ένα απλό θερμό επεισόδιο μιας βραδιάς. Και για να το αποφύγουμε, προσθέτει, οφείλουμε να ενισχύουμε συνεχώς την αμυντική μας θωράκιση και τα διεθνή ερείσματα της χώρας. Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτηρίζει προσωπικά παιχνίδια τις δήθεν "τάσεις" και "ρεύματα" στο ΠΑΣΟΚ. Καταγγέλει οτι η μεγάλη πληγή του πολιτικού μας συστήματος είναι εξωθεσμικά κέντρα αεριτζήδων και αετονύχιδων.

Πασχαλίδης: Ναι στο διάλογο με ΣΥΝ και αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Διακυβέρνηση με κοινωνικό διάλογο, ζητεί σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργος Πασχαλίδης. Προτείνει να συγκροτηθούν απο το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ ομάδες επαφής για προγραμματικό διάλογο επισημαίνοντας οτι "ο ΣΥΝ δεν είναι αποικία". Θεωρεί αναγκαία συνθήκη ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού την αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο.

Ενισχύονται σημαντικά οι μάχιμες μονάδες της ΕΛΑΣ.

Με τρείς χιλιάδες αστυνομικούς θα ενισχυθούν πολύ σύντομα οι μάχιμες μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να αυξηθούν σημαντικά οι περιπολίες και τα μπλόκα στους δρόμους, ανακοινώνει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Φίλιππος Πετσάλνικος. Επίσης, αναφέρει οτι η ΕΛΑΣ θα αποκτήσει το δικό της "Καποδίστρια" με σκοπό την αναδιοργάνωση των περιφερειακών αστυνομικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Ακόμη η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων θα πλαισιωθεί αρχικά απο 120 "αδιάφθορους".

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του καλεί τον Αβραμόπουλο ο Παυλόπουλος.

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, καλεί το δήμαρχο Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλο, να ξεκαθαρίσει τη θέση του περί ίδρυσης ή μη κόμματος, όπως έχει χρέος. Σε συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ αφήνει παράλληλα αιχμές κατά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη για τις απόψεις που διατύπωσαν περί κρίσης του πολιτικού συστήματος και πολιτικούκενού, τονίζοντας οτι "τέτοιου είδους προσεγγίσεις ειναι υποκριτικές, με την καλή έννοια του όρου". Επίσης, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διπλών εκλογών τον Ιούνιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυπελλούχος στο μπάσκετ ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επι της ΑΕΚ με 71- 54.

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος στο Μπάσκετ, αφού στον τελικό του φάιναλ-φόρ, που έγινε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, επικράτησε άνετα της ΑΕΚ με 71-54. Την τρίτη θέση πήρε ο Ηρακλής, που νίκησε με 70-61 τον Αρη και εξασφάλισε σε μεγάλο ποσοστό την συμμετοχή του στο Κύπελλο Σαπόρτα της επομένης περιόδου. Ο Ουόλτερ Μπάρι ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης. Ο άσος του ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 19 ψήφους αθλητικών συντακτών που παρακολούθησαν τους αγώνες, έναντι 11 του Γιώργου Μπαλογιάννη και 3 του Φράνκι Κίνγκ.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με το οποίο ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος στο πρωτάθλημα της Α` εθνικής κατηγορίας. Η ομάδα του Ολεγκ Μπλαχίν επικράτησε στο ``Νίκος Γκούμας`` του Ολυμπιακού με 2-0 και μείωσε την διαφορά της από τους πρωταθλητές και πρωτοπόρους, στους τέσσερις βαθμούς. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Ηλίας Ατματσίδης, ο οποίος στην επανάληψη ``κατέβασε τα ρολά``. Στα υπόλοιπα παιχνίδια σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ιωνικός-Εθνικός Αστέρας 5-0 Απόλλων-Ξάνθη 2-1, Πανελευσινιακός-Ηρακλής 0-0 Καβάλα-Πανηλειακός 1-1 Βέροια-Εθνικός 4-3 Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 1-0 και Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-1. Να σημειωθεί, ότι ο αγώνας Αρης-Προοδευτική, που επρόκειτο να γίνει στο ουδέτερο γήπεδο της Καρδίτσας, αναβλαήθηκε λόγω της κακοκαιρίας.

Δύο ακόμη ξένους παίκτες απέκτησε η ΑΕΚ.

Δύο ακόμη ξένους παίκτες απέκτησε η ΑΕΚ. Μετά τον Γιουγκοσλάβο μέσο της Βιτόρια Γκιμαράες Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και τον Αυστραλό αμυντικό μέσο της Γουόλονγκονγκ Γούλβς Αλβιν Τσέκολι, ``έκλεισε`` από την Αρσεναλ τον Γερμανοϊσπανό μέσο Αλμπέρτο Μέντεζ και τον Λιβεριανό επιθετικό Κρίστοφερ Ρέχ, που αναμένονται σήμερα στην Αθήνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 285,69 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 166,67, το γαλλικό φράγκο προς 49,69, τη λίρα Αγγλίας προς 470,84, το ελβετικό φράγκο προς 201,96, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,83, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,63, τη λίρα Κύπρου προς 561,55 και το ευρώ προς 325,97 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα με χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα, με βροχές στην υπόλοιπη και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακά η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση.Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -10 με 1,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο -4 με 9 και στα νησιά 3 με 12 βαθμούς. Βροχές και χιόνια στα ορεινά προβλέπονται στην Αττική,με βορειοανατολικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 2 με 9 βαθμούς.Νεφώσεις με ισχυρές χιονοπτώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη,αλλά αργότερα η κακοκαιρία θαπαρουσιάσει ύφεση.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη -4 με 0 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 1 February 1999 - 8:00:07 UTC