Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη βόρεια Ελλάδα.
- Συνεδριάζει αύριο η ΟΛΜΕ για νέα συνάντηση με Αρσένη.
- Διασώθηκαν οι ναυτικοί του ``Ράλια``.
- Σημίτης υπέρ συμφώνου απασχόλησης στην ΕΕ.
- Ο Κώστας Καραμανλής με τις οργανώσεις της ΝΔ στη Γερμανία.
- Ο Γ.Α. Παπανδρέου στην ``πράσινη γραμμή``.
- Απεργία γιατρών Λαϊκού Νοσοκομείου.
- Συλλήψεις για ναρκωτικά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου.
- Ο ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου καλαθοσφαίρισης.
- Στις 20 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ο Ολυμπιακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη βόρεια Ελλάδα.

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την κεντρική και βόρεια Ελλάδα με πυκνές χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Περισσότερα από 100 χωριά έχουν αποκλειστεί στην `Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στο σύνολο σχεδόν του ορεινού δικτύου των περιοχών αυτών διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Πυκνό χιόνι πέφτει και στη Θεσσαλονίκη, ενώ μόλις το απόγευμα επαναλήφθησαν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο "Μακεδονία".

Συνεδριάζει αύριο η ΟΛΜΕ για νέα συνάντηση με Αρσένη.

Αναβλήθηκε για αύριο Κυριακή η συνεδρίαση των μελών του ΔΣ της ΟΛΜΕ προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας Γεράσιμο Αρσένη και με ποια πρόταση. Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας εξετάζει τρόπους αναπλήρωσης του χαμένου διδακτικού χρόνου. Ο υφυπουργός Γιάννης Ανθόπουλος έχει δηλώσει ότι οι μαθητές επιστρέφουν στις αίθουσες και μόνο το 6% των σχολείων τελεί υπό κατάληψη. Στο μεταξύ, οι μαθητές του συντονιστικού των καταλήψεων στην Αθήνα ζητούν πλέον την κατάργηση των εξετάσεων της Β'Λυκείου και όχι την κατάργηση του νόμου.

Διασώθηκαν οι ναυτικοί του ``Ράλια``.

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης 27 ναυτικών, μεταξύ των οποίων και πέντε `Ελληνες, του υπό κυπριακή σημαία φορτηγού πλοίου ΡΑΛΙΑ, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα, ενώ έπλεε ανοιχτά του Κισσάμου Κρήτης. Στην περιοχή έσπευσαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ρυμουλκά, σκάφη του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ το πλοίο ρυμουλκείται στο Πέραμα Πειραιώς.

Σημίτης υπέρ συμφώνου απασχόλησης στην ΕΕ.

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα στη Βιέννη οι διήμερες εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης έκανε λόγο για επιτυχή δημιουργία του ευρώ, και κάλεσε τους υπόλοιπους ηγέτες να προχωρήσουν στη σύνταξη ενός "συμφώνου για την απασχόληση" το οποίο πρέπει να υιοθετηθεί επισήμως κατά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Κολωνία. Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου ο κ. Σημίτης εξέφρασε την άποψη ότι η ψήφος δεν θα πρέπει να είναι χαλαρή γιατί στην Ελλάδα θα κριθούν από αυτή ορισμένα αποφασιστικά θέματα.

Ο Κώστας Καραμανλής με τις οργανώσεις της ΝΔ στη Γερμανία.

Παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή πραγματοποιείται στη Βόννη αυτό το Σαββατοκύριακο η συνδιάσκεψη των κομματικών οργανώσεων Γερμανίας της ΝΔ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στο επίκεντρο της συνδιάσκεψης αναμένεται να βρεθούν οι πολιτικές προοπτικές του κόμματος, το πρόγραμμα δράσης ενόψει των ευρωεκλογών, καθώς και θέματα που απασχολούν τον απόδημο Ελληνισμό. Τη Δευτέρα ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον πρώην καγκελάριο Χέλμουτ Κολ. Εξάλλου, από τις 4 ως τις 6 Φεβρουαρίου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Γ.Α. Παπανδρέου στην ``πράσινη γραμμή``.

Να πέσουν τα τελευταία τείχη στην Ευρώπη, που χωρίζουν τους ανθρώπους και την Κύπρο στα δύο, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη γραμμή αντιπαράταξης, στη Λευκωσία. Στο μεταξύ την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας και συνεπώς ούτε λύση του Κυπριακού, εξέφρασε μιλώντας στο ΡΙΚ ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιάννης Κασουλίδης.

Απεργία γιατρών Λαϊκού Νοσοκομείου.

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από τη Δευτέρα στο Λαϊκό Αθηνών ύστερα από απόφαση των γιατρών του νοσοκομείου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών τους το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 1998. Την Τρίτη θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

Συλλήψεις για ναρκωτικά.

Επτά άτομα, μεταξύ των οποίων ένας λοχίας, ένας μαθητής και ένας φοιτητής, συνελήφθησαν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά περισσότερο από μισό κιλό χασίς και 20 υπνωτικά χάπια. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου.

Σε ... τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ παρέμεινε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του `Αγγελου Αναστασιάδη, σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 17ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας, επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας του Πανιωνίου και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς, πέντε λιγότερους από τον Ολυμπιακό που προηγείται. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Κρισμάρεβιτς στο 27`.

Ο ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου καλαθοσφαίρισης.

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στην καλαθοσφαίριση μετά τη νίκη του επί του `Αρη με 83-50 (ημ. 37-28) στον πρώτο ημιτελικό της τελικής τετράδας που δεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Γιώργος Μπαλογιάννης με 21 πόντους (5 τρίποντα) ήταν ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ που στον τελικό θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα ΑΕΚ-Ηρακλής.

Στις 20 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ο Ολυμπιακός.

Εντυπωσιακή είσοδο στις 20 καλύτερες ομάδες της ευρωπαϊκής κατάταξης, που ανακοινώνει κάθε εβδομάδα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ, πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές, από την 25η θέση της προηγούμενης εβδομάδας ανέβηκαν στην 19η με 73.68 βαθμούς. Στο μεταξύ, η Μπάγερν παρέμεινε και αυτή την εβδομάδα η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, ενώ στη δεύτερη θέση ανέβηκε η Λάτσιο, αντίπαλος του Πανιωνίου στα προημιτελικά του κυπέλλου κυπελούχων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της ΕλλάδΑς είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 285,69 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 166,67, το γαλλικό φράγκο προς 49,69, τη λίρα Αγγλίας προς 470,84, το ελβετικό φράγκο προς 201,96, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,83, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,63, τη λίρα Κύπρου προς 561,55 και το ευρώ προς 325,97 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Χιονόνερο ή χιόνι κατά περιόδους αναμένεται αύριο στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα υπάρχουν νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι μέτριοι ως ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί έως πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -8 ως 3 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -3 ως 11 και στα νησιά από 3 ως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αύριο αναμένεται βροχή ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι ως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 4 έως 10 βαθμούς. Στα βόρεια πάντως θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει πιθανότητα να χιονίσει κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από -3 έως μηδέν βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 30 January 1999 - 20:00:09 UTC