Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Φθίνουν οι καταλήψεις σχολείων.
- Διαξιφισμοί στη Βουλή για εξωτερικά θέματα.
- Σύνοδος Ευρωσοσιαλιστών στη Βιέννη.
- Συνδιάσκεψη της ΝΔ στη Βόννη.
- Προβλήματα απο τη Δευτέρα στα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης.
- Ενταση φορολογικών ελέγχων.
- Δωρεάν μετακίνηση στρατευμένων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο μέσος της Βιτόρια Γκιμαράες Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, στην ΑΕΚ.
- ΑΕΚ και Ολυμπιακός προετοιμάζονται για το αυριανό ντέρμπι.
- "Προ των πυλών" του ΠΑΟ βρίσκεται ο Βραζιλιάνος Χούλιο Σέζαρ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Φθίνουν οι καταλήψεις σχολείων.

Μόνο το 6% των σχολείων σ'ολόκληρη τη χώρα βρίσκεται υπο κατάληψη, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ανθόπουλος.Πρόσθεσε οτι μελετώνται τρόποι αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών με περικοπές των διακοπών του Πάσχα και των εκδρομών,μάθημα τα Σάββατα και τις αργίες και επιμήκυνση του ημερήσιου προγράμματος κατά μια ώρα.Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ της ΟΛΜΕ προκειμένου οι καθηγητές ν' αποφασίσουν αν θα δεχθούν συνάντηση με τον κ. Αρσένη και αν θα προτείνουν στον κλάδο νέες κινητοποιήσεις

Διαξιφισμοί στη Βουλή για εξωτερικά θέματα.

Αντιπαράθεση δημιουργήθηκε χθές στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών και του προέδρου της ΝΔ με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του κόμματος για την εξωτερική πολιτική.Ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε τη ΝΔ οτι στα ελληνοτουρκικά προτείνει άρση του βέτο και διάλογο με την Τουρκία.Σε επικρίσεις της ΝΔ για τους S-300,ο κ. Πάγκαλος δέχθηκε οτι το γεγονός της ματαίωσης εγκατάστασής τους στην Κύπρο σημαίνει οτι είχαμε λάθος εκτίμηση όταν τασσόμασταν υπέρ της παραγγελίας τους.Η ΝΔ θα ζητήσει συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τους S- 300

Σύνοδος Ευρωσοσιαλιστών στη Βιέννη.

Η παρουσίαση προγράμματος πρακτικών λύσεων για τα προβλήματα που απασχολούν τους ευρωπαϊκούς λαούς, είναι στόχος του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ),που θα πραγματοποιηθεί την 1η και 2 Μαρτίου στο Μιλάνο,τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε δηλώσεις του στη Βιένη με τη λήξη της 1ης ημέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΕΣΚ,που ολοκληρώνονται σήμερα.Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες της Ευρώπης θέλουν λύσεις για περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες στους πολίτες και ειδικά στους νέους.

Συνδιάσκεψη της ΝΔ στη Βόννη.

Συνδιάσκεψη των κομματικών οργανώσεων της ΝΔ στη Γερμανία,με τη συμμετοχή εκπροσώπων και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Βόννη,όπου θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος του κόμματος κ.Καραμανλής. Αντικείμενα της συνδιάσκεψης αποτελούν οι πολιτικές προοπτικές της ΝΔ, το πρόγραμμα δράσης ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου και τα ειδικότερα θέματα που απασχολούν τον απόδημο Ελληνισμό.

Προβλήματα απο τη Δευτέρα στα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης.

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς οι γιατροί αποφάσισαν μεν να αναστείλουν την αποχή διαρκείας, ύστερα από την προειδοποίηση του εισαγγελέα, αλλά δεν θα εργαστούν υπερωριακώς. Οι γιατροί υποστηρίζουν πως κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων τους, που θα έχουν αόριστη διάρκεια, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν κανονικά τις ημέρες των εφημεριών τους, με μειωμένο, όμως, προσωπικό.

Ενταση φορολογικών ελέγχων.

Θα ενταθούν οι φορολογικοί έλεγχοι του ΣΔΟΕτο 1999.Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Σώματος,έλεγχοι θα γίνουν σε συμβολαιογράφους, γιατρούς, δικηγόρους, εμπορικά κέντρα,κεντρικές αγορές,κέντρα διασκέδασης,κυκλώματα καυσίμων, λατομεία, φορτηγά, λεωφορεία και καλλιέργειες.Σχετικά με το οινόπνευμα,θα ελέγχονται εξαγωγείς και εισαγωγείς.Παράλληλα,σε 24ωρη βάση θα γίνονται περιπολίες με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα.

Δωρεάν μετακίνηση στρατευμένων.

Σε εφαρμογή τίθεται από τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης οπλιτών των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων με τα μέσα αστικών συγκοινωνιών, σε πρώτη φάση στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο μέσος της Βιτόρια Γκιμαράες Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, στην ΑΕΚ.

Ο Γιουγκοσλάβος μέσος της Βιτόρια Γκιμαράες Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, είναι το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ. Ο 26χρονος άσος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ``Ενωση`` έναντι 200 εκατομμυρίων δραχμών. Ενα άλλο ``καλό νέο`` γιά τους φίλους της ΑΕΚ είναι η ανανέωση της συνεργασίας του Ηλία Ατματσίδη, που θα αγωνίζεται γιά τα τρία επόμενα χρόνια στην ``Ενωση`` και θα εισπράξει 150 εκατομμύρια δραχμές.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός προετοιμάζονται για το αυριανό ντέρμπι.

Στο μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακός προετοιμάζονται για το μεγάλο ντέρμι που θα γίνει αύριο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην ΑΕΚ επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία, ενώ ο κόσμος συνεχίζει σε κάθε προπόνηση να αποθεώνει τον Ολεγκ Μπλαχίν και τους παίκτες του. Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς θα κατεβάσει την ομάδα πιθανότατα με έναν επιθετικό (Ιβιτς), ενώ θα δώσει μεγάλη έμφαση στη συνεχή πίεση, καθώς πιστεύει ότι εκεί θα κριθεί το παιχνίδι.

"Προ των πυλών" του ΠΑΟ βρίσκεται ο Βραζιλιάνος Χούλιο Σέζαρ.

"Προ των πυλών" του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Βραζιλιάνος Χούλιο Σέζαρ. Ο 36χρονος αμυντικός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Βαρδινογιάννη και απομένουν λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, κάτι που ίσως γίνει μέχρι τη Δευτέρα. Ο Σέζαρ, θα υπογράψει συμβόλαιο έξι μηνών και πληροφορίες αναφέρουν, ότι θα πάρει 150 εκατομμύρια δραχμές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,69 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,67, γαλλικό φράγκο προς 49,69, λίρα Αγγλίας προς 470,84, ελβετικό φράγκο προς 201,96, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,83, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,63, τη λίρα Κύπρου προς 561,55 και το ευρώ προς 325,97 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία προβλέπεται σ'όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος, με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι βόρειοι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -2 με 5, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 0 με 10 και στο Αιγαίο 6 με 12 βαθμούς.Στην Αττική θα σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 5 με 11 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται χιονόνερο ή χιόνι, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 0 με 4 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 30 January 1999 - 8:00:07 UTC