Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανοίγουν σήμερα τα σχολεία.
- Αλλαγές και συγχωνεύσεις στις πτήσεις της ΟΑ.
- Σύνοδος ΚΕ ΠΑΣΟΚ.
- Μέτρα δασοπροστασίας.
- Αντίδραση αλιέων για Κοινοτική Οδηγία.
- Επίσκεψη Καραμανλή στην Αλβανία.
- Νέες τιμές καυσίμων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού επί της ρωσικής Σαμάρα με 81-70.
- Τον μεσοαμυντικό του Πανιωνίου,Τάκη Φύσσα απέκτησε, ο Παναθηναϊκός.
- Παίκτης του Παναθηναϊκού,σύμφωνα με τον Πολωνικό Τύπο,ο Μικουλένας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανοίγουν σήμερα τα σχολεία.

Σε κλίμα αντιπαράθεσης για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ανοίγουν σήμερα τα σχολεία.Η κυβέρνηση δήλωσε οτι θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία τους, ενώ θα υπολογίζονται ως αδικαιολόγητες οι απουσίες των καταληψιών.Εχουν κατατεθεί μηνύσεις για τις ζημιές στα υπο κατάληψη σχολεία.Οι καθηγητές θα κάνουν σήμερα δίωρες στάσεις εργασίας,ενώ οι μαθητές θα αποφασίσουν για τις κινητοποιήσεις τους. Δίωξη κατά μαθητών θα ασκείται για καταλήψεις και αποκλεισμούς δρόμων.Αντίθετη στο νόμο Αρσένη είναι η αντιπολίτευση.

Αλλαγές και συγχωνεύσεις στις πτήσεις της ΟΑ.

Με αλλαγές και συγχωνεύσεις προγραμματισμένων πτήσεων εξυπηρέτησε χθές η ΟΑ το επιβατικό κοινό,καθώς οι πιλότοι αρνούνται να εργαστούν υπερωριακά.Η διοίκηση της ΟΑ έκανε έκκληση για διάλογο προς όλους τους εργαζομένους,ενώ σήμερα θα ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα πτήσεων του Ιανουαρίου.Η κυβέρνηση χαρακτήρισε άκαιρα και πέραν πάσης λογικής τα οικονομικά αιτήματα των πιλότων καλώντας τους να συναισθανθούν τις ευθύνες τους.Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για δημοσιεύματα περί "εκβιαστικής πολιτικής" διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Σύνοδος ΚΕ ΠΑΣΟΚ.

Υπο την προεδρία του κ. Σημίτη αρχίζουν οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ,σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου αναμένεται να συζητηθούν τα κείμενα του προσυνεδριακού διαλόγου ενόψει του Συνεδρίου που θα γίνει το Μάρτιο,αλλά και εγγραφές νέων μελών.

Μέτρα δασοπροστασίας.

Τα μέτρα για τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση αποτέλεσαν αντικείμενο ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης χθές υπο τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών,στο πλαίσιο δασοπροστασίας,θα προσληφθούν 6.800 άνδρες, μόνιμοι και εποχικοί,θα αγοραστούν 2 Καναντέρ, και θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για τη μίσθωση άλλων δύο αεροσκαφών, 4 ελικοπτέρων και ενός ρωσικού Ιλιούσιν.

Αντίδραση αλιέων για Κοινοτική Οδηγία.

Με καθολικό αποκλεισμό όλων των λιμανιών της χώρας, όπου δραστηριοποιούνται μηχανότρατες, απειλεί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιοκτητών Μέσης Αλιείας Ιωάννης Κολοσέντας, αν δεν γίνει από το υπουργείο Γεωργίας αποδεκτό το αίτημα του κλάδου, για να δοθεί παράταση μέχρι τις 31 Μαίου, στην εφαρμογή της οδηγίας της ΕΕ που επιτρέπει το ψάρεμα σε απόσταση πέραν των τριών ναυτικών μιλίων από τις ακτές.Οι μηχανότρατες απέκλεισαν χθές τα λιμάνια Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Νέας Μηχανιώνας και Βόλου.

Επίσκεψη Καραμανλή στην Αλβανία.

Υδραγωγείο που θα εξυπηρετεί τις δύο κοινότητες Ντερμίσι και Αλικό στη Β. Ηπειρο θεμελιώνεται σήμερα με πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Καραμανλή, που θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αλβανία.Τον αγιασμό θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος.Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης η φιλοσοφία της είναι οτι οι βορειοηπειρώτες πρέπει για το συμφέρον το δικό τους, του τόπου τους και της Ελλάδας να μείνουν στη βόρεια Ηπειρο.

Νέες τιμές καυσίμων.

Ακριβότερα είναι από χθές τα καύσιμα λόγω της ανόδου της τιμής του πετρελαίου διεθνώς. Η βενζίνη πωλείται ακριβότερα κατά 2,10 δραχμές, η αμόλυβδη κατά 2,20, το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 0,40 και το πετρέλαιο κίνησης κατά 0,30 δραχμές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού επί της ρωσικής Σαμάρα με 81-70.

Αν και δυσκολεύθηκε, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει την 9η νίκη του στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας με 81-70 της Σαμάρα στη Ρωσία, στην πρεμιέρα του β' γύρου της διοργάνωσης. Οι ``ερυθρόλευκοι`` αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα, όμως χάρη στην εμπειρία τους αλλά και την πολύ καλή εμφάνιση του Δημήτρη Παπανικολάου πήραν τη νίκη. Ετσι, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 20 βαθμούς και βρίσκεται στην πρώτη θέση του Ζ' ομίλου. Μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 71-57 της πρωταθλήτριας Ευρώπης Κίντερ Μπολόνια, στο Αλεξάνδρειο.

Τον μεσοαμυντικό του Πανιωνίου,Τάκη Φύσσα απέκτησε, ο Παναθηναϊκός.

Αίσιο τέλος είχε γιά τον Παναθηναϊκό το ``σίριαλ`` της απόκτησης του Τάκη Φύσσα από τον Πανιώνιο. Ο νεαρός μεσοαμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας πέντε ετών με τους ``πράσινους``. Η συμφωνία της μεταγραφής έγινε μετά την τρίτη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των δύο ΠΑΕ, Γιώργος Βαρδινογιάννης και Λεωνίδας Σιότροπος.Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πανιώνιος θα πάρει 150 εκατομμύρια δραχμές γιά την παραχώρηση του παίκτη, ενώ η αποζημίωση του Φύσσα γιά την επόμενη πενταετία θα είναι 100 εκατομμύρια δραχμές.

Παίκτης του Παναθηναϊκού,σύμφωνα με τον Πολωνικό Τύπο,ο Μικουλένας.

Παίκτης του Παναθηναϊκού, είναι σύμφωνα με τον Πολωνικό Τύπο, ο Γκράζα Μικουλένας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ``Γκαζέτα Βιμπόρσκα`` στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσεις του προέδρου της Πολόνια Βαρσοβίας, Γέζεν Ενγκελ, ``ο παίκτης ανήκει στον Παναθηναϊκό``. Η ``πράσινη`` ΠΑΕ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα ``σπαταλήσει`` 280 εκατ. δρχ. για πενταετές συμβόλαιο με τον 25χρονο φορ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,00 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,27, γαλλικό φράγκο προς 50,17, λίρα Αγγλίας προς 466,16, ελβετικό φράγκο προς 203,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,99, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,05, τη λίρα Κύπρου προς 566,02 και το ευρώ προς 329,11 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχέδον αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς και στα νότια μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -1 με 16, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 22 και στo Αιγαίο 10 με 19 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 7 με 20 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 3 με 15 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 8 January 1999 - 8:00:19 UTC