Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τροποποιήσεις Αρσένη υπέρ των μαθητών της Β' Λυκείου.
- Νεκρός 19χρονος σε υπο κατάληψη σχολείο στο Χαλάνδρι.
- Δηλώσεις Κλίντον για Κυπριακό.
- Πρωτοβουλίες για συνεργασία Ελλάδας - ΠΓΔΜ.
- Βελτίωση μέτρων περίθαλψης απο το ΙΚΑ.
- Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο.
- Χρονοχρέωση στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.
- Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών γιατρών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Οικονομική "ένεση" απο την πολιτεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
- Στο στίβο 264 εκατομμυρία από την κλήρωση του ΛΟΤΤΟ-ΠΡΟΤΟ της 19ης Δεκεμβρίου 1998.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τροποποιήσεις Αρσένη υπέρ των μαθητών της Β' Λυκείου.

Δυο τροποποιήσεις στα νέα μέτρα για την Παιδεία, μόνο για φέτος και για τους μαθητές της Β' Λυκείου, ανακοίνωσε ο κ. Αρσένης, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η αναταραχή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η πρώτη αφορά τον προσδιορισμό του τελικού βαθμού του απολυτηρίου, όπου η βαθμολογία της Β' Λυκείου θα λαμβάνεται υπόψη μόνο αν συμφέρει τον μαθητή. Επίσης, δίνεται η ευκαιρία σε όσους δεν περάσουν ορισμένα μαθήματα τον Ιούνιο να επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο, διατηρώντας τον προφορικό τους βαθμό.

Νεκρός 19χρονος σε υπο κατάληψη σχολείο στο Χαλάνδρι.

Νεκρός βρέθηκε τα ξημερώματα ο εξωσχολικός 19χρονος, Μιχάλης Χαραλαμπίδης, κάτοικος Πεύκης, στο υπο κατάληψη του 3ου και 4ου ΤΕΛ Χαλανδρίου, επι της οδού Ριζαρίου και η αστυνομία ερευνά τα αίτια θανάτου του. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι καταλήψεις σε εκατοντάδες σχολεία της χώρας στην αντίδραση των μαθητών στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Το μεσημέρι αναμένονται στη διάρκεια συνεντεύξεων της ΟΛΜΕ και των μαθητών να διατυπωθούν οι θέσεις τους για τις τροποποιήσεις που αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας.

Δηλώσεις Κλίντον για Κυπριακό.

Την ευαρέσκειά του για την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να υιοθετήσει ψήφισμα, που παροτρύνει την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την μείωση της έντασης στην Κύπρο, εξέφρασε τα ξημερώματα ο Μπιλ Κλιντον. Το Συμβούλιο Ασφαλείας σε ψηφισμα προς τον ΓΓ του ΟΗΕ τον παροτρύνει να συνεχίσει τις προσπάθειες για μία διαμεσολάβηση μεταξύ τουρκικής και ελληνικής κοινότητας στη Μεγαλόννησο, ώστε οι δύο πλευρές να εμπλακούν σε "μία κλιμακωτή διαδικασία, για μείωση ενόπλων δυνάμεων και εξοπλισμών στην Κύπρο".

Πρωτοβουλίες για συνεργασία Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

"Στρατηγικό της σύμμαχο" θεωρεί η ΠΓΔΜ την Ελλάδα, δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Πάγκαλος, στην κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε με τον ομόλογό του, κ. Ντιμιτρόφ, στα Σκόπια. Συμφωνήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών στους τομείς συγκοινωνιών, ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, με σκοπό ο άξονας Θεσσαλονίκη-Σκόπια να αποβεί πόλος ανάπτυξης, που θα ακτινοβολεί σε ολόκληρη την περιοχή. Ο κ. Πάγκαλος είπε οτι για το θέμα του ονόματος υπάρχει η ενδιάμεση συμφωνία στον ΟΗΕ, προσθέτοντας οτι δεν υπάρχει στην Ελλάδα σλαβική μειονότητα.

Βελτίωση μέτρων περίθαλψης απο το ΙΚΑ.

Μέτρα βελτίωσης της ιατρικής περίθαλψης που παρέχει το ΙΚΑ, εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, κ. Παπαϊωάννου, όπου προβλέπεται οτι ο ασφαλισμένος θα εξυπηρετείται αυθημερόν στα εργαστήρια, ενώ η αναμονή για εξετάσεις υψηλής τεχνολογίας θα γίνεται εντός 5 ημερών. Ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, ενω για παράπονα μπορούν να απευθύνονται οι ασφαλισμένοι στον αριθμό 184.

Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο.

Επιστρέφονται απο σήμερα οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας και οδήγησης που είχαν αφαιρεθεί, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινό στις μετακινήσεις του, με αφορμή τις αργίες των Χριστουγέννων. Στο μεταξύ, έκτακτα μέτρα στο εθνικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο της χώρας έχουν πάρει ολες οι διευθύνσεις και υποδιευθύνσεις Τροχαίας εν όψει της μεγάλης εξόδου των κατοίκων απο τα αστικά κέντρα.

Χρονοχρέωση στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.

Το μέτρο της χρονοχρέωσης θα εφαρμόσει από την πρώτη Μαρτίου 1999 ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο της τιμολογιακής του πολιτικής. Η αστική συνδιάλεξη θα χρεώνεται 6 δρχ το λεπτό, ενώ κατά 12,4% μειώνονται τα υπεραστικά τηλεφωνήματα, κατά 5 έως 16,6% οι διεθνείς συνδιαλέξεις και στο 50% τα τέλη σύνδεσης. Αυξάνεται το πάγιο από 2.050 σε 2.300 δρχ, ενω η τηλεκάρτα των 100 μονάδων απο 1.700 δρχ θα πωλείται 1.000 δρχ. Την αντίθεσή τους στη πολιτική του ΟΤΕ εξέφρασε η αντιπολίτευση.

Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών γιατρών.

Επίσχεση εργασίας έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, ενω απέχουν απο τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία οι γιατροί του νοσοκομείου Πατησίων. Σε αποχή προχωρούν και οι γιατροί των νοσοκομείων Αγιος Σάββας και Αγια Ολγα. Αιτήματα όλων ειναι η καταβολή των υπερωριών που έχουν πραγματοποιήσει. Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει απο τις αρχές του χρόνου και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στα ιατρεία του ΙΚΑ οι γιατροί της Θεσσαλονίκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομική "ένεση" απο την πολιτεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

``Οικονομική ένεση`` κάνει η Πολιτεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Οπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας,η Πολιτεία θα διαθέσει την επόμενη πενταετία το ποσό των επτά δισεκατομμυρίων δραχμών για τον εκσυγχρονισμό και την υποδομή στα γήπεδα ποδοσφαίρου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων,ότι από το νέο παιχνίδι, το ΚΙΝΟ, θα θεσμοθετηθεί με νόμο ένα σημαντικό ποσοστό 1% που θα διατίθεται στην ΕΠΟ.

Στο στίβο 264 εκατομμυρία από την κλήρωση του ΛΟΤΤΟ-ΠΡΟΤΟ της 19ης Δεκεμβρίου 1998.

Το ποσό των 264 εκατομμυρίων δραχμών αναλογεί στην ελληνική ομοσπονδία στίβου από την κλήρωση του ΛΟΤΤΟ-ΠΡΟΤΟ της 19ης Δεκεμβρίου 1998. Οπως είναι γνωστό, η ΓΓΑ είχε αποφασίσει τα έσοδά που της αναλογούν από την κλήρωση της παραπάνω ημερομηνίας, να διατεθούν για την ενίσχυση του ελληνικού Κλασσικού Αθλητισμού και σίγουρα είναι μια τονωτική ένεση για τα οικονομικά του ΣΕΓΑΣ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,61 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,29, γαλλικό φράγκο προς 50,78, λίρα Αγγλίας προς 478,49, ελβετικό φράγκο προς 209,43, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,18, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,99, τη λίρα Κύπρου προς 577,27 και την ECU προς 334,54 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία θα έχει σ'όλη τη χώρα, με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και καταιγίδες στο Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα νότιοι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 7, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 12 και στο Αιγαίο 12 με 16 βαθμούς.Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές θα έχει στην Αττική, που από το απόγευμα θα ενταθούν, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι με βαθμιαία ενίσχυση και το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 7 με 12 βαθμούς. Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κατά περιόδους, μέχρι ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 2 με 6 βαθμούς θα έχει στη Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 23 December 1998 - 12:35:01 UTC