Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η Βουλή έδωσε χθες ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.
- Απέσυραν επιστολή που είχαν καταθέσει 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
- Τις επόμενες ημέρες συνεδριάζουν τα κορυφαία όργανα του ΠΑΣΟΚ.
- Το μεσημέρι η συνάντηση Στεφανόπουλου - Σημίτη.
- Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διαφθορά στην ΕΛΑΣ.
- Εκτιμήσεις της ΝΔ για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.
- Προειδοποίηση Γ. Παπανδρέου για τυχόν εμπόδια ένταξης της Κύπρου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Αρη με 103-80 επι της σουηδικής Πλάνια.
- Αισιοδοξία σε Παναθηναικό και Ολυμπιακό για την έκβαση των αποψινών αγώνων για το Τσάμπιονς Λίγκ.
- "Στο σφυρί'' βγάζει η ENIC τους Γιώργο Δώνη,Γκρέταρσον και Σέμπουε.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η Βουλή έδωσε χθες ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση έλαβε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ψήφο εμπιστοσύνης απο τη Βουλή, 163 βουλευτές ψήφισαν "ναί" και 136 "όχι". Ο πρωθυπουργός κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση στην ομιλία του άσκησε δριμύτατη κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης για έλλειψη θέσεων, ενω άφησε αιχμές και κατά της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ. Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος τόνισε οτι η κυβέρνηση έλαβε καθαρή εντολή και έχει την καθαρή πλειοψηφία για να συνεχίσει αταλάντευτα το έργο της.

Απέσυραν επιστολή που είχαν καταθέσει 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απέσυραν κείμενο, στο οποίο τόνιζαν οτι ναι μεν παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης, ωστόσο όμως κατέγραφαν τις σοβαρές διαφωνίες τους με πτυχές του κυβερνητικού έργου. Ο κ. Σημίτης ύστερα απο σύσκεψη με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές οτι δεν θα καταλόγιζε ως θετική τη ψήφο τους και αν η κυβέρνηση δεν ελάμβανε 151 ψήφους, θα θεωρούσε οτι δεν είχε την εμπιστοσύνη της Βουλής. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό οτι αναστάτωσε τους θεσμούς για να επιλύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα.

Τις επόμενες ημέρες συνεδριάζουν τα κορυφαία όργανα του ΠΑΣΟΚ.

Συνεδριάζουν αύριο υπο την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ η Πολιτική Γραμματεία και το Εκτελεστικό Γραφείο του Κινήματος, εν όψει της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής την Παρασκευή και το Σάββατο. Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και το αποτέλεσμα των δημοτικών - νομαρχιακών εκλογών αναμένεται να απασχολήσουν τα κορυφαία όργανα του ΠΑΣΟΚ. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, μετά απο συνάντηση, που είχε χθες με τον πρωθυπουργό δήλωσε οτι δεν υπάρχει σκέψη ανασύνθεσης του Εκτελεστικού Γραφείου.

Το μεσημέρι η συνάντηση Στεφανόπουλου - Σημίτη.

Για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων θα ενημερώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, τον οποίο θα επισκεφθεί στο προεδρικό μέγαρο στη 1 μετά το μεσημέρι.

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διαφθορά στην ΕΛΑΣ.

Ποινικές διώξεις για σειρά αδικημάτων ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από την εισαγγελία κατά 16 αστυνομικών και ιδιωτών για τη χορήγηση παράνομων αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς και προστασία νυχτερινών κέντρων. Ανάμεσά τους είναι ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο πρώην διοικητής Ασφαλείας Αθηνών, Ιωάννης Παπαδάκης, ο σύμβουλος του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γεώργιος Φλωρεντής, καθώς και ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, αστυνομικοί και ιδιώτες.

Εκτιμήσεις της ΝΔ για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

Η Ελλάδα θα βρεθεί πολύ κοντά στην εκπλήρωση των κριτιρίων για ένταξη στην ΟΝΕ, εκτιμήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη, που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, με το οικονομικό επιτελείο του κόμματος. Στη σύσκεψη καθορίστηκε η στάση, που θα τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Προειδοποίηση Γ. Παπανδρέου για τυχόν εμπόδια ένταξης της Κύπρου.

Σκληρή γλώσσα απέναντι σε όσους θέτουν το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου ως εμπόδιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της με την ΕΕ, χρησιμοποιεί ο Ελληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ. Οπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές, ότι αν τίθεται ως προυπόθεση η πολιτική λύση και σταματήσουν για το λόγο αυτό οι ενταξιακές διαδικασίες για την Κύπρο, η Αθήνα θα προβάλει επιφυλάξεις για ολόκληρη τη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Αρη με 103-80 επι της σουηδικής Πλάνια.

Με περίπατο πέρασε ο Αρης από την Σουηδία, όπου συνέτριψε την Πλάνια με 103- 80 σε αγώνα για την 6η ημέρα του Σαπόρτα. Μετά τη νίκη αυτή, οι Θεσσαλονικείς παραμένουν στην κορυφή του 6ου ομίλου με 13 βαθμούς, αφού έχουν πέντε νίκες και μία ήττα στα μέχρι τώρα παιχνίδια τους. Αντίθετα, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να συνεχίσει το σερί των επιτυχημένων εμφανίσεων της. Μετά από απογοητευτική εμφάνιση, έχασε στην Ουγγαρία με 78-76 από την Πακς γνωρίζοντας έτσι την πρώτη ήττα της στον Δ' Ομιλο.

Αισιοδοξία σε Παναθηναικό και Ολυμπιακό για την έκβαση των αποψινών αγώνων για το Τσάμπιονς Λίγκ.

Μονόδρομο χαρακτήρισε τη νίκη της ομάδας του στο αποψινό παιχνίδι με τη Λανς, για το Τσάμπιονς λιγκ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Βασίλης Δανιήλ. Τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει κανένα άλλο αποτελέσμα και πως η ομάδα του έχει τις δυνατότητες να νικήσει την πρωταθλήτρια Γαλλίας. "Περιμένουμε το θετικό αποτέλεσμα. Εχουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που μας κάνουν αισιόδοξους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποτιμούμε τον Αγιαξ".Αυτά τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς,μιλώντας για τον σημερινό αγώνα με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ στο πλαίσιο της 4ης ημέρας του Τσάμπιονς Λιγκ.

"Στο σφυρί'' βγάζει η ENIC τους Γιώργο Δώνη,Γκρέταρσον και Σέμπουε.

"Στο σφυρί'' βγάζει η ENIC τους Γιώργο Δώνη,Γκρέταρσον και Σέμπουε. Η πολυεθνική εταιρεία έχει αποφασίσει την πώληση των τριών παικτών της ΑΕΚ προκειμένου να καλύψει οικονομική ζημιά που έχει από την αθηναϊκή ΠΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον Δώνη ενδιαφέρονται οι Σέλτικ, Φούλαμ και Μάντσεστερ Σίτι. Οσον αφορά τον Γκρέταρσον υπάρχει πρόταση από την ομάδα του Μαχλά, την Βίτεσε.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,65 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,78, γαλλικό φράγκο προς 50,94, λίρα Αγγλίας προς 469,92, ελβετικό φράγκο προς 209,22, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,96, τη λίρα Κύπρου προς 576,11 και την ECU προς 335,14 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών σποραδικών βροχών.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα πελάγη τοπικά ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 8 με 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 26 και στα νησιά 16 με 25 βαθμούς.Σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις στην Αττική.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτοιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 15 με 25 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 10 με 21 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 4 November 1998 - 9:00:15 UTC