Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κοινές ασκήσεις Ελλάδας - Κύπρου.
- Δίωξη ανθυπαστυνόμου που σκότωσε Σέρβο μαθητή στη Θεσσαλονίκη.
- 'Ατυπη σύνοδος κορυφής της ΕΕ.
- Ο Βαρθολομαίος στο 'Αγιον 'Ορος.
- Θάνατος νεαρού Βούλγαρου στα κρατητήρια Δράμας.
- Μπαράζ εμπρησμών αυτοκινήτων στην Αθήνα.
- Ημέρα του ΟΗΕ.
- Χειμερινή ώρα. Μία ώρα πίσω τα ρολόγια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας - Κύπρου.

Για τρίτη συνεχή ημέρα η τουρκική πολεμική αεροπορία επιχείρησε να παρεμποδίσει την ομαλή διεξαγωγή των κοινών ασκήσεων Ελλάδας και Κύπρου "Τοξότης" και "Νικηφόρος", στο τρίγωνο Ρόδου - Κρήτης - Κύπρου. Τα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε παραβάσεις και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά, ενώ σημειώθηκαν και σκληρές εμπλοκές. Η τελική φάση των ασκήσεων ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η Τουρκία ωστόσο, συνεχίζοντας την προκλητική της τακτική, κατηγόρησε σήμερα την Ελλάδα και την Κύπρο, ότι με τα κοινά τους γυμνάσια αποσταθεροποιούν την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο.

Δίωξη ανθυπαστυνόμου που σκότωσε Σέρβο μαθητή στη Θεσσαλονίκη.

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης εναντίον του ανθυπαστυνόμου Κυριάκου Βανδούλη, ο οποίος σκότωσε χθες το μεσημέρι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το 17χρονο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς, συγγενή του υπουργού 'Αμυνας της Γιουγκοσλαβίας. Ο άτυχος μαθητής βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη σε εκδρομή με το σχολείο του. Σήμερα το πρωί, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Γιουγκοσλαβία, η εισαγγελέας άσκησε δίωξη για κλοπή πορτοφολιού εναντίον ενός εκ των Σέρβων μαθητών.

'Ατυπη σύνοδος κορυφής της ΕΕ.

Στην ανάγκη να δοθεί ένα νέο όραμα στους πολίτες της Ευρώπης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στο μνημόνιο που κατέθεσε απόψε στο άτυπο συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης. Ο κ. Σημίτης, περιγράφει σε επτά άξονες την αναγκαιότητα να επανέλθει σε πρώτη προτεραιότητα η πολιτική, και να εκπονηθεί ένα ευρύτερο σχέδιο για την ευρωπαϊκή πολιτική ένωση, που θα εκτείνεται πέραν των οικονομικών και της ΟΝΕ, για την οικοδόμηση μιας Ευρώπης δημοκρατικής, κοινωνικής που θα είναι κοντά στους πολίτες.

Ο Βαρθολομαίος στο 'Αγιον 'Ορος.

Η διαχρονική ακτινοβολία του Αγίου 'Ορους και η στενή σχέση μεταξύ Ελληνισμού και Ορθοδοξίας σηματοδοτούνται με τις λαμπρές διήμερες εκδηλώσεις που άρχισαν σήμερα για τα 1.000 χρόνια από την ίδρυση της Μονής Ξενοφώντος. Φθάνοντας στο 'Αγιον 'Ορος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απηύθυνε μήνυμα ``αγάπης, στοργής και ευλογίας της Μεγάλης Εκκλησίας προς το ευσεβές ελληνικόν έθνος``. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου, ενώ αναμένεται να παραστεί και η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Θάνατος νεαρού Βούλγαρου στα κρατητήρια Δράμας.

Απαγχονισμένος βρέθηκε μέσα στα κρατητήρια της Ασφάλειας Δράμας ένας 14χρονος Βούλγαρος, ο οποίος είχε συλληφθεί γιατί δεν διέθετε άδεια εισόδου και παραμονής στη χώρα μας και επρόκειτο να απελαθεί. 'Ηδη δόθηκε εντολή να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του 14χρονου.

Μπαράζ εμπρησμών αυτοκινήτων στην Αθήνα.

'Αγνωστοι πυρπόλησαν τρία αυτοκίνητα στην Ηλιούπολη, που ανήκουν σε δυο αστυνομικούς και ένα δικηγόρο. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση ``Συνεργασία αναρχικών ομάδων``. Τα ξημερώματα εξάλλου, τριάντα περίπου νεαροί πέταξαν βόμβα μολότοφ σε φορτηγάκι που ήταν σταθμευμένο πίσω από το Πάντειο πανεπιστήμιο, ενώ στην ίδια περιοχή προξένησαν ζημιές σε άλλα πέντε αυτοκίνητα, καθώς και στην αντιπροσωπεία της Μερσέντες. Τέλος, στις φλόγες τυλίχθηκε ένα αυτοκίνητο στα Βριλήσσια και μια καντίνα στην παραλία της Βάρκιζας.

Ημέρα του ΟΗΕ.

Με την έπαρση της ελληνικής σημαίας και της σημαίας του ΟΗΕ στο βράχο της Ακρόπολης, αλλά και με καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη τιμήθηκε σήμερα στην Αθήνα η 24η Οκτωβρίου που έχει καθιερωθεί ως ημέρα του ΟΗΕ. Στο φετινό του μήνυμα ο γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν έδωσε έμφαση στο θέμα της παγκοσμιοποίησης ως πρόκληση που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, προκειμένου να αντιστραφούν οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις του φαινομένου σε θετικές και να ενταχθεί το θέμα αυτό στην πολιτική των Ηνωμένων Εθνών.

Χειμερινή ώρα. Μία ώρα πίσω τα ρολόγια.

Αλλάζει η ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής. 'Ετσι, στις 4 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μια ώρα πίσω και να δείχνουν τρεις. Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την 28η Μαρτίου 1999.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντική νίκη πέτυχε ο 'Αρης επί της ΑΕΚ (86-73) στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης, σε αγώνα για την 6η ημέρα της Α1 κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης. Στις άλλες συναντήσεις της ημέρας, το Περιστέρι νίκησε τον Σπόρτινγκ με 91-71, η Νήαρ Ηστ τον Παπάγου με 81-76, το Μαρούσι επικράτησε του Ηρακλή με 82-64 και ο Πανιώνιος του Ηρακλείου με 77-67. Αύριο αναμετρώνται ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ (αήττητοι και οι δύο) και ο Απόλλων Πατρών με τον Ολυμπιακό.

Με την εκτός έδρας νίκη (1-0) του 'Αρη επί του Εθνικού στο Στάδιο "Καραϊσκάκης", άνοιξε το απόγευμα η αυλαία της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου. Οι κιτρινόμαυροι της Θεσσαλονίκης επιβλήθηκαν των Πειραιωτών με ένα "πλασέ" του Βλαχούδη στο 59ο λεπτό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 284,53 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 173,39, το γαλλικό φράγκο προς 51,72, τη λίρα Αγγλίας προς 482,22, το ελβετικό φράγκο προς 212,09, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,53, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,83, τη λίρα Κύπρου προς 585,51 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU0 προς 341,30 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για αύριο στη βορειοανατολική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται βροχές, κυρίως στα νότια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγιδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στα νότια πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 24 και στα νησιά από 14 ως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική και Θεσσαλονίκη αύριο αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 12 ως 23 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μπάσκετ-Α1 ανδρών-6η ημέρα-Αποτελέσματα (2)

Αθήνα, Ελλάδα, 24/10/1998 (ΑΠΕ)

Μεγάλη νίκη με 86-73 (ημ: 45-35) επί της ΑΕΚ πέτυχε ο Αρης στο Αλεξάνδρειο, σε αγώνα γιά την 6η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ. Οι Θεσσαλονικείς ``χρέωσαν`` την αντίπαλό τους με την δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα και παράλληλα ανέβηκαν στην πρώτη θέση, έναν βαθμό μπροστά από την ``Ενωση`` και τους αήττητους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, οι οποίοι ``κοντράρονται`` αύριο στο Αλεξάνδρειο, στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης ημέρας. Συνοπτικά τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων: Περιστέρι-Σπόρτιγκ 91- 71 Νήαρ Ηστ-Παπάγου 81-76 Μαρούσι-Ηρακλής 82-64 Πανιώνιος-Ηράκλειο 77-67 Αρης-ΑΕΚ 86-73 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 25/10 Απόλλων Π-Ολυμπιακός 25/10

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 24 October 1998 - 19:00:12 UTC