Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προτάσεις Σημίτη για κοινωνική Ευρώπη.
- Αστυνομικός σκότωσε 18χρονο Σέρβο.
- Αύξηση κρουσμάτων εγκληματικότητας.
- Σύσκεψη για τον προϋπολογισμό.
- Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.
- Εμπρησμοί αυτοκινήτων στην Αθήνα.
- Αυτοκτόνησε 14χρονος Βούλγαρος.
- Αλλάζει απο αύριο η ώρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Πανιώνιος - Παναθηναϊκός, στον α' γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος.
- Οριστικοποιήθηκαν οι πόλεις και οι ώρες διεξαγωγής των τριών προσεχών αγώνων της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών.
- Στα τέσσερα δισεκατομμύρια δραχμές κοστολογείται από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Πίτερ Οφορίκουε.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προτάσεις Σημίτη για κοινωνική Ευρώπη.

Μνημόνιο επτά σημείων θα καταθέσει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, κατά την έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν σήμερα στο Πέρτσαχ της Αυστρίας. Ο κ. Σημίτης με το κείμενο αυτό προτείνει τη στροφή της Ευρωπαϊκής Ενωσης μέσα απο την ΟΝΕ προς την κοινωνική Ευρώπη. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το κείμενο αυτό αποτελεί μια σοβαρή προσέγγιση στην αναγκαιότητα να εξυπηρετήσει η ΟΝΕ τους λαούς της Ευρώπης και ανοίγει νέους δρόμους για την κοινωνική πολιτική.

Αστυνομικός σκότωσε 18χρονο Σέρβο.

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης,32 χρονών, ο οποίος σκότωσε με το υπηρεσιακό του περίστροφο εναν 18χρονο Σέρβο σπουδαστή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο 18χρονος πυροβολήθηκε εξ επαφής απο τον ανθυπαστυνόμο κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον εντοπισμό τριών Σέρβων, οι οποίοι σύμφωνα με καταγγελίες είχαν ληστέψει το πρωί μια γυναίκα. Ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε ατυχές το περιστατικό.

Αύξηση κρουσμάτων εγκληματικότητας.

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στην ελληνική αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές για τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας. Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της αιματηρής ληστείας στην Εμπορική Τράπεζα, στην Τριανδία, με θύμα μια 20χρονη φοιτήτρια. Πληροφορίες αναφέρουν οτι πρόκειται για σεσημασμένους κακοποιούς, οι οποίοι έχουν εντοπιστεί. Η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών τους επικήρυξε με 30 εκατομμύρια δραχμές.

Σύσκεψη για τον προϋπολογισμό.

Οριστικοποιήθηκαν τα βασικά μεγέθη του νέου προϋπολογισμού κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Ο Γιάννος Παπαντωνίου ενω τόνισε οτι αποφασίστηκε η προώθηση ενός πακέτου μείωσης των εμμέσων φόρων ύψους 180 δισεκατομμυρίων δραχμών με στόχο τη μείωση του πληθωρισμού. Τα μέτρα αυτά είναι η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα ΙΧ αυτοκίνητα κατά 20% και η μείωση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ απο το 18 στο 15%.

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Συνεχίστηκαν και χθες οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Τουρκικά μαχητικά σε μια προσπάθεια να παρεμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή των κοινών κυπριακών και ελληνικών ασκήσεων "Τοξότης" και "Νικηφόρος" πραγματοποίησαν 96 εξόδους προχωρώντας σε ισάριθμες παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Τα τουρκικά αναγνωρίστηκαν απο ελληνικά μαχητικά, ενω σε 20 και πλέον περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Εμπρησμοί αυτοκινήτων στην Αθήνα.

Μπαράζ εμπρησμών αυτοκινήτων τη νύχτα στην Αθήνα. Ειδικότερα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε τρια αυτοκίνητα στην Ηλιούπολη, σε ενα φορτηγάκι που ηταν σταθμευμένο πίσω απο το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενω στην ίδια περιοχή οι δράστες προκάλεσαν ζημιές με πέτρες σε άλλα πέντε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Τέλος, στις φλόγες τυλίχθηκε και ενα αυτοκίνητο στα Βριλήσια.

Αυτοκτόνησε 14χρονος Βούλγαρος.

Απαγχονισμένος βρέθηκε μέσα στα κρατητήρια της Ασφάλειας Δράμας ενας 14χρονος Βούλγαρος, ο οποίος συνελήφθη γιατί δεν είχε άδεια εισόδου και παραμονής στη χώρα μας. Τη Δευτέρα επρόκειτο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ηδη δόθηκε εντολή να διερευνηθούν οι συνθήκες αυτοκτονίας του 14χρονου.

Αλλάζει απο αύριο η ώρα.

Επανέρχεται από αύριο η χειμερινή ώρα. Ετσι στις 4 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να γυρίσουν μια ώρα πίσω και να δείχνουν 3 σύμφωνα με απόφαση των αρμοδίων υπουργείων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός, στον α' γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο κάτοχος του τροπαίου Πανιώνιος με τον περσινό φιναλίστ Παναθηναϊκό,θα συναντηθούν στον α' γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος σε μία επανάληψη του τελικού της περασμένης περιόδου, που όμως, αυτή την φορά θα γίνει στο ξεκίνημα της διοργάνωσης και είναι φυσικά το σημαντικότερο ματς που ''έβγαλε'' η κληρωτίδα της ΕΠΟ. Από τις άλλες ομάδες της Α' Εθνικής, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί το Αιγάλεω, η ΑΕΚ θα παίξει στην Μηχανιώνα τον Ποσειδώνα και ο ΠΑΟΚ στην Σκύδρα τον Αετό.

Οριστικοποιήθηκαν οι πόλεις και οι ώρες διεξαγωγής των τριών προσεχών αγώνων της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών.

Οριστικοποιήθηκαν οι πόλεις και οι ώρες διεξαγωγής των τριών προσεχών αγώνων της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 1999. Ετσι ο εκτός έδρας αγώνας με τη Σλοβενία θα γίνει στο Μάριμπορ, την 25η Νοεμβρίου, ενώ στις 28 του ίδιου μήνα, η εθνική μας θα υποδεχθεί στη Χαλκίδα τη Σλοβακία. Τέλος, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου το εθνικό μας συγκρότημα θα παίξει στο Μπουργκάς με τη Βουλγαρία.

Στα τέσσερα δισεκατομμύρια δραχμές κοστολογείται από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Πίτερ Οφορίκουε.

Στα τέσσερα δισεκατομμύρια δραχμές κοστολογείται από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Πίτερ Οφορίκουε, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμα του το έγκυρο ιταλικό περιοδικό ''Guerin Sportivo''. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι ο Γκανέζος επιθετικός ''ξετρέλανε'' με την απόδοση του στο πρόσφατο παιχνίδι της εθνικής ομάδας της χώρας του με την Ολλανδία, τους ''ανιχνευτές ταλέντων'' μεγάλων συλλόγων απ' όλη την Ευρώπη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,53 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 173,39, γαλλικό φράγκο προς 51,72, λίρα Αγγλίας προς 482,22, ελβετικό φράγκο προς 212,09, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,53, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,83, τη λίρα Κύπρου προς 585,51 και την ECU προς 341,30 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένοται σήμερα σ'όλη τη χώρα, που κατά τόπους θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα παροδικών βροχών στα δυτικά κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι μέτριοι και τοπικά το πρωί στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 10 με 20,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 26 και στα νησιά 16 με 25 βαθμούς. Παροδικές νεφώσεις, μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους και θερμοκρασία 16 με 24 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη θα έχει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 13 με 20 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 24 October 1998 - 7:00:09 UTC