Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 17/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων, για το δεύτερο γύρο των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών.
- Η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, εξετάστηκε στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών.
- Με ουσιαστική άνοδο έκλεισαν χθες όλα τα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια. Mε κέρδη 6,37% έκλεισε και η Σοφοκλέους.
- Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, τα ονόματα των δασκάλων και των καθηγητών που πέτυχαν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
- Αρχισε η διαδικασία παραπομπής στην Ιερά Σύνοδο, των δύο κληρικών, στους οποίους αποδίδονται ευθύνες για οικονομικές ατασθαλίες.
- Αγνωστος πυροβόλησε και σκότωσε χθες βράδυ τον Κωνσταντίνο Δρακάκη, ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ, έξω από το σπίτι του στα Νέα Λιόσια.
- Εμπορος ναρκωτικών συνελήφθη χθές στην Καλαμαριά, την ώρα που προσπαθούσε να πουλήσει ναρκωτικά σε έναν 16χρονο μαθητή.
- Κύκλωμα μαστροπών, που έφερνε γυναίκες από χώρες της βαλκανικής, εξάθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
- Προφυλακίσθηκε μετά την απολογία του, ο 36χρονος σεσημασμένος παιδεραστής Δημήτρης Σακελάρης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ανοίγει σήμερα η αυλαία της 5ης αγωνιστικής στο μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων, για το δεύτερο γύρο των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών.

Ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων, ενόψει του αυριανού δεύτερου γύρου των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί από τους ψηφοφόρους, οι συνδυασμοί των οποίων αποκλείσθηκαν την περασμένη Κυριακή. Ηγετικά στελέχη των κομμάτων σπεύδουν να ενισχύσουν τους κατά τόπους υποψηφίους τους, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους δήμους Πειραιά και Θεσσαλονίκης καθώς και στην υπερνομαρχία Αττικής και τη νομαρχία Θεσσαλονίκης. Η ψηφοφορία θα αρχίσει αύριο στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ. Η τροχαία έχει λάβει απο χθές έκτακτα μέτρα και στις δύο εθνικές οδούς, για τη μετακίνηση των ετεροδημοτών.

Η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, εξετάστηκε στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών.

Η πορεία της οικονομίας και η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, εξετάστηκαν στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου. Ο κ.Παπαντωνίου τόνισε, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να πέσει ο πληθωρισμός στο 2%, με βασική προϋπόθεση των πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και τη μείωση των έμμεσων φόρων. Τέλος υπογράμμισε οτι οι τελικές αποφάσεις για τον προϋπολογισμό, θα οριστικοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Με ουσιαστική άνοδο έκλεισαν χθες όλα τα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια. Mε κέρδη 6,37% έκλεισε και η Σοφοκλέους.

Με ουσιαστική άνοδο έκλεισαν χθες όλα τα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια, μετά την απόφαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσει κατά 0,25% τα προεξοφλητικά και διατραπεζικά επιτόκια. Σημαντική άνοδο της τάξης του 6, 37% σημείωσε και ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στη Σοφοκλέους. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας εκτίμησε ότι αρχίζει να υποχωρεί η διεθνής οικονομική κρίση.

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, τα ονόματα των δασκάλων και των καθηγητών που πέτυχαν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα και οι θέσεις στις οποίες τοποθετούνται περίπου 1.100 δάσκαλοι και καθηγητές που πέτυχαν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παρουσιαστούν το ταχύτερο στις περιοχές που διορίζονται και να αναλάβουν την υπηρεσία με την ιδιότητα του αναπληρωτή προσωρινά, και μέχρι την κοινοποίηση του μόνιμου διορισμού τους.

Αρχισε η διαδικασία παραπομπής στην Ιερά Σύνοδο, των δύο κληρικών, στους οποίους αποδίδονται ευθύνες για οικονομικές ατασθαλίες.

Αρχισε η διαδικασία παραπομπής στην Ιερά Σύνοδο των δύο κληρικών, στους οποίους αποδόθηκαν ευθύνες για ανάμιξη τους σε οικονομικές ατασθαλίες. Αναμένεται να κληθούν για να δώσουν εξηγήσεις ο πρώην αρχιγραμματέας της Συνόδου Επίσκοπος Διαυλείας Δαμασκηνός, καθώς και ο επίσκοπος Κερνίτσης Λεόντιος, που διετέλεσε γενικός διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας την περίοδο 1989-1996.

Αγνωστος πυροβόλησε και σκότωσε χθες βράδυ τον Κωνσταντίνο Δρακάκη, ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ, έξω από το σπίτι του στα Νέα Λιόσια.

Αγνωστος πυροβόλησε και σκότωσε χθες βράδυ τον Κωνσταντίνο Δρακάκη, 49 ετών, ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ, έξω από το σπίτι του στα Νέα Λιόσια. Ο δράστης είχε στήσει ενέδρα στο Δρακάκη και όταν αυτό άνοιξε την πόρτα του κήπου, τον πλησίασε και τον πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος, με πιστόλι των 9 χιλιοστών. Ο Δρακάκης διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Πατησίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Εμπορος ναρκωτικών συνελήφθη χθές στην Καλαμαριά, την ώρα που προσπαθούσε να πουλήσει ναρκωτικά σε έναν 16χρονο μαθητή.

Εμπορος ναρκωτικών συνελήφθη στην Καλαμαριά, την ώρα που προσπαθούσε να πουλήσει ναρκωτικά σε 16χρονο μαθητή έξω από σχολείο της περιοχής. Πρόκειται για τον 29χρονο Απόστολο Βαμβακίδη, σε βάρος του οποίου, σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Κύκλωμα μαστροπών, που έφερνε γυναίκες από χώρες της βαλκανικής, εξάθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Κύκλωμα μαστροπών, που δρούσε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εκδίδοντας αλλοδαπές απο χώρες της βαλκανικής και της ανατολικής Ευρώπης, εξάθρωσε η ασφάλεια. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα απο τα μέλη του κυκλώματος που συνελήφθη μέσα σε οίκο ανοχής, είχε αναθέσει στον 14χρονο γιό του, την επιτήρηση 4 γυναικών που κρατούσε σε διαμέρισμα, στην περιοχή Ανω Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

Προφυλακίσθηκε μετά την απολογία του, ο 36χρονος σεσημασμένος παιδεραστής Δημήτρης Σακελάρης.

Προφυλακίσθηκε μετά την απολογία του ο 36χρονος σεσημασμένος παιδεραστής Δημήτρης Σακελάρης, ο οποίος την περασμένη Κυριακή απήγαγε για περίπου 4 ώρες ένα 10χρονο αγόρι στη Θεσσαλονίκη. Ο Σακελάρης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού, της αποπλάνησης και αρπαγής ανηλίκου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της 5ης αγωνιστικής στο μπάσκετ.

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της 5ης αγωνιστικής στο μπάσκετ και το ενδιαφέρον των φιλάθλων στρέφεται στο μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Αρη στις 9 το βράδυ στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης. Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι "Σούπερ Σπόρ". Οι υπόλοιποι αγώνες που διεξάγονται στις 5 το απόγευμα έχουν ως εξής: Ηράκλειο- Περιστέρι, Παπάγου-Παναθηναικός, Ηρακλής-Νήαρ Ηστ, Απόλλων Πατρών-Μαρούσι, Ολυμπιακός-Σπόρτιγκ. Το παιχνίδι του Πανιωνίου με την ΑΕΚ αρχίζει στις 7 το απόγευμα και θα μεταδοθεί απευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι "Σούπερ Σπόρ".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 281,94 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,58, γαλλικό φράγκο προς 52,06, λίρα Αγγλίας προς 479,62, ελβετικό φράγκο προς 215,34, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,64, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,15, τη λίρα Κύπρου προς 590,18 και την ECU προς 344,02 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο κατά τόπους στα ανατολικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 22 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 24 και στο Αιγαίο 12 με 23 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, αλλά απο το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια, θα σημειωθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Το πρωί θα υπάρχουν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 17 October 1998 - 7:00:09 UTC