Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σήμερα η ομιλία του Γιάννου Παπαντωνίου στη σύνοδο του ΔΝΤ.
- Εμμένει η Ελλάδα στην ανάγκη ειρηνικής επίλυσης στο Κόσοβο.
- Ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία υποψηφίων δημάρχων-νομαρχών.
- Μειώνεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.
- Δηλώσεις του υπουργού Υγείας για τη στάση των νοσοκομειακώνγιατρών.
- Ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση της Αμαλίας Γκινάκη.
- Τεχνικοί της Ολυμπιακής εξήγγειλαν στάσεις εργασίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ με 71-62 επι της Παρτιζάν Βελιγραδίου.
- Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης αναλαμβάνει εκ νέου τα ''ηνία'' της ΠΑΕ.
- Ο Ολυμπιακός, είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη του μήνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σήμερα η ομιλία του Γιάννου Παπαντωνίου στη σύνοδο του ΔΝΤ.

Στη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα μιλήσει σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου. Ο κ. Παπαντωνίου θα υπογραμμίσει την ανάγκη ύπαρξης ισχυρών μηχανισμών απο πλευράς ΔΝΤ, που θα παρεμβαίνουν αποτελεσματικά, έγκαιρα και προληπτικά σε οικονομίες που κινδυνεύουν. Επίσης, θα επισημάνει την ανάγκη μεγαλύτερης διαφάνειας και εποπτείας στις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές. Ο πρόεδρος Κλίντον, δήλωσε οτι η κρίση θα τερματιστεί εφόσον υπάρξει συντονισμός της διεθνούς οικονομικής κοινότητας.

Εμμένει η Ελλάδα στην ανάγκη ειρηνικής επίλυσης στο Κόσοβο.

Το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης απο το ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο έχει γίνει πιο ορατό τις τελευταίες ημέρες, εκτιμά η ελληνική κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ρέππας, επανέλαβε την ανάγκη επίλυσης της κρίσης μέσω των διαπραγματεύσεων και ανακοίνωσε οτι εστάλη απο τον πρωθυπουργό δια της διπλωματικής οδού μήνυμα προς όλους τους πρωταγωνιστές της κρίσης για επίδειξη αυτοσυγκράτησης. Τις επιφυλάξεις της Ελλάδας σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική ενέργεια του ΝΑΤΟ επανέλαβε και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης.

Ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία υποψηφίων δημάρχων-νομαρχών.

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων εν όψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών της Κυριακής. Οι υποψήφιοι σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν αυτές τις μέρες τις κεντρικές τους προεκλογικές συγκεντρώσεις. Χθες στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Μαρίας Δαμανάκη. Στον Πειραιά καταζητείται ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδιασμού του κ. Αγραπίδη, Γιώργος Βοϊδονικόλας, που έχει καταδικαστεί για σωρεία αδικημάτων.

Μειώνεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Απο τις 15 του μηνός και μέχρι 30 Απριλίου θα πωλείται φθηνότερο κατά 15,5 δρχ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης. Ετσι ο τόννος θα πωλείται 76.000 δρχ, έναντι 92.000 δρχ που είναι σήμερα. Η πτώση της τιμής οφείλεται στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, στο πλαίσιο της αντιπληθωριστικής πολιτικής.

Δηλώσεις του υπουργού Υγείας για τη στάση των νοσοκομειακώνγιατρών.

Σε σκοπιμότητες μιας μικρής μειοψηφίας γιατρών, απέδωσε ο υπουργός Υγείας τις κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται στα δημόσια νοσοκομεία και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα πληρώσει τις πραγματικές και όχι τις πλασματικές εφημερίες. Στη Θεσσαλονίκη οι γιατροί συνεχίζουν την απεργία τους, ενώ στην Αθήνα υπολειτουργούν έξι μεγάλα νοσοκομεία και στη 1 μετά το μεσημέρι οι γιατροί απο 11 νοσοκομεία και ενα κέντρο υγείας της Αττικής πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω απο το υπουργείο Υγείας.

Ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση της Αμαλίας Γκινάκη.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της 25χρονης Αμαλίας Γκινάκη, θύμα του Σορίν Ματέϊ στα αιματηρά γεγονότα της οδού Νιόβης. Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό δελτίο, ο οργανισμός της ανταποκρίθηκε θετικά το τελευταίο 24ωρο στη φαρμακευτική αγωγή, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης.

Τεχνικοί της Ολυμπιακής εξήγγειλαν στάσεις εργασίας.

Τρίωρες στάσεις εργασίας πρωί και απόγευμα την ερχόμενη Τρίτη και Πέμπτη εξήγγειλε η Ενωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροσκαφών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, με αίτημα την εξαίρεση απο το νόμο 2190 άμεσης πρόσληψης 102 δοκίμων - μηχανικών και 80 μαθητευομένων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ με 71-62 επι της Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Μεγάλη νίκη πέτυχε η ΑΕΚ καθώς επικράτησε με 71-62 της Παρτιζάν Βελιγραδίου στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 3-ης αγωνιστικής του κυπέλλου Σαπόρτα. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του Δ' ομίλου έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Αντίθετα δεν τα κατάφερε ο Αρης που γνώρισε την πρώτη του ήττα στη διοργάνωση. Η ελληνική ομάδα παρά το γεγονός ότι στο ημίχρονο προηγήθηκε με διαφορά 20 πόντων, τελικά ``κατάφερε`` να χάσει με 57-55 από τη Λιμόζ, στο Αλεξάνδρειο.Ετσι ο Αρης έμεινε δεύτερος στον 6ο Ομιλο με 5 βαθμούς, έναν λιγότερο από την Λιμόζ, η οποία παρέμεινε αήττητη.

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης αναλαμβάνει εκ νέου τα ''ηνία'' της ΠΑΕ.

Είναι πλέον οριστικό.Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ,Δημήτρης Μελισσανίδης αναλαμβάνει εκ νέου τα ''ηνία'' της ΠΑΕ, αφού μετά από ''μαραθώνιες'' διαπραγματεύσεις, με τους εκπροσώπους της ENIC, Σμιθ και Τζόουνς, επήλθε συμφωνία. Μάλιστα, ο κ Σμιθ ενημέρωσε το ΔΣ πως θα πρέπει να παραιτηθούν τα μέλη του, προκειμένου να διευκολυνθούν οι σχετικές ενέργειες για την ανανέωση στην διοίκηση.

Ο Ολυμπιακός, είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη του μήνα.

Ο Σεπτέμβριος ήταν ο μήνας του Ολυμπιακού. Ο πρωταθλητής μετά από πάρα πολλούς μήνες βρίσκεται στην κορυφή. Είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη του μήνα, σύμφωνα με τη διεθνή ομοσπονδία ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου και στις 50 καλύτερες ομάδες του κόσμου, κατέχοντας συγκεκριμένα την 44η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Παναθηναϊκός, από την 68η ανήλθε στην 52η θέση και ξεπέρασε την ΑΕΚ, που είναι στη 66η θέση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,98 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,37, γαλλικό φράγκο προς 52,61, λίρα Αγγλίας προς 486,08, ελβετικό φράγκο προς 214,44, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,84, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,69, τη λίρα Κύπρου προς 595,94 και την ECU προς 347,65 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που στα δυτικά,κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Μακεδονία.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 13 με 27, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα 16 με 30 και στα νησιά 18 με 29 βαθμούς.Συννεφιά προβλέπεται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπου το απόγευμα θα γίνει πιο πυκνή.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 16 με 30 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 14 με 26 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 7 October 1998 - 8:00:09 UTC