Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του θύματος του Ματέϊ.
- Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί.
- Και στο ντήζελ θέρμανσης μειώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης.
- Επιφυλακτική η Ελλάδα σε επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο.
- Μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας.
- Προβλήματα στη βόρειο Ελλάδα απο την έλλειψη υγρών καυσίμων.
- Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση δημοτικών υπαλλήλων-υπ.Εσωτερικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα ο επαναληπτικός αγώνας της ΑΕΚ με τη Βίτεσε για το κύπελλο UEFA.
- Προβληματισμένος ο Μπάγιεβιτς, για τον αντικαταστάτη του Οφορίκουε στον αυριανό αγώνα με την Κροάσια στο ΟΑΚΑ.
- Με ντέρμπι θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του θύματος του Ματέϊ.

Τις επόμενες δύο μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η ιστολογική και τοξικολογική εξέταση για τα ακριβή αίτια του θανάτου του Σορίν Ματέϊ. Στον "Ερυθρό Σταυρό" συνεχίζει να δίνει τη μάχη για να παραμείνει στη ζωή η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη,που τραυματίστηκε απο τη χειροβομβίδα του κακοποιού στο σπίτι της οδού Νιόβης.Η 25χρονη, σύμφωνα με τους γιατρούς, εμφάνισε σημάδια σηψαιμίας, υψηλό πυρετό και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των νεφρών και του ήπατος.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Με αποχή απο τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία έως και την Παρασκευή συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά αντιδρώντας στις ρυθμίσεις για τις εφημερίες.Μεθαύριο έχουν εξαγγείλει επίσης στάση εργασίας απο τις 8πμ-2 μμ.Επίσης,οι γιατροί σε 7 δημόσια νοσοκομεία της Αττικής αποφάσισαν την αποχή τους απο τις εφημερίες.Τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις συνεχίζουν μέχρι και τη Δευτέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης.

Και στο ντήζελ θέρμανσης μειώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης.

Φθηνότερο θα πωλείται απο τον Οκτώβριο το ντήζελ θέρμανσης,οπότε αναμένται να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης,όπως συνέβη προ ημερών και στη βενζίνη.Στόχος της κυβέρνησης η περαιτέρω πτώση του πληθωρισμού.Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης απο τις αρχές του 1999 και στα αυτοκίνητα,τα τσιγάρα και τα ποτά λέγοντας οτι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία του πληθωρισμού.

Επιφυλακτική η Ελλάδα σε επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο.

Ιστορικά η Ελλάδα``δεν μπορεί να λάβει μέρος σε στρατιωτικές επιθετικές ενέργειες εναντίον γειτονικού λαού` δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συμμετοχής της χώρας μας σε στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ,στο Κόσοβο. Ο κ. Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε επίσης οτι οποιασδήποτε τέτοιας απόφασης θα πρέπει προηγουμένως να υπάρξει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας και νέα πολιτική απόφαση των χωρών του ΝΑΤΟ``.

Μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας.

Πενήντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας είναι ο στόχος της κυβέρνησης για τους επόμενους 12 μήνες,δήλωσε ο υπουργός Εργασίας,Μιλτιάδης Παπαιωάννου.Επίσης πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των επαγγελμάτων που έχον ζήτηση σε κάθε νομό,υλοποιούνται τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, ενώ υπάρχει σε εξέλιξη πρόγραμμα για 2.5000 ανέργους και 500 νεους επιχειρηματίες στην περιοχή της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας.

Προβλήματα στη βόρειο Ελλάδα απο την έλλειψη υγρών καυσίμων.

Ιδιαίτερα αισθητή είναι πλέον η έλλειψη υγρών καυσίμων στη βόρειο Ελλάδα, λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης. Στα λιγοστά βενζινάδικα,που υπάρχουν ακόμα αποθέματα, σχηματίζονται τεράστιες ουρές αυτοκινήτων.Οι απεργοί σε μια κίνηση καλής θέλησης, ενόψει και της σημερινής συνάντησης τους με τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Λουκάκη, επέτρεψαν τον εφοδιασμό ορισμένων πρατηρίων .

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση δημοτικών υπαλλήλων-υπ.Εσωτερικών.

Με αποχή απο οποιαδήποτε εργασία σχετικά με τη διεξαγωγή των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών απειλούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ εάν δεν τους καταβληθεί αποζημίωση πρόσθετης εργασίας.Στις 11 το πρωί συνεδριάζει η ομοσπονδία τους για να λάβει την οριστική απόφαση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα ο επαναληπτικός αγώνας της ΑΕΚ με τη Βίτεσε για το κύπελλο UEFA.

Η ΕΠΟ και η ΑΕΚ με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ΑΕΚ σε βάρος του Νίκου Μαχλά κατά την άφιξη της αποστολής της Βίτεσε. Η ΕΠΟ καλεί τους αγνούς φιλάθλους της ΑΕΚ να χειροκροτήσουν τον διεθνή ποδοσφαιριστή. Εξάλλου η διοίκηση της αθηναϊκής ΠΑΕ χαρακτηρίζει χυδαία τη συμπεριφορά λίγων "ανεγκέφαλων" και καλεί τους φιλάθλους της ν' απομονώσουν σήμερα τα ταραχοποιά στοιχεία. Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς, δήλωσε ότι η ομάδα του είναι πανέτοιμη για τον σημερινό επαναληπτικό αγώνα με τη Βίτεσε για το κύπελλο UEFA και τόνισε ότι μπορεί να ανατρέψει το σε βάρος της 3-0.

Προβληματισμένος ο Μπάγιεβιτς, για τον αντικαταστάτη του Οφορίκουε στον αυριανό αγώνα με την Κροάσια στο ΟΑΚΑ.

Δύο άνθρωποι γιά την ...ίδια θέση και συγκεκριμένα, εκείνη του τιμωρημένου Οφορίκουε. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προβληματίζεται πάντα αναφορικά με το ποιός θα είναι ο αντικαταστάτης του διεθνούς Γκανέζου φόρ σαν παρτενέρ του Ιλια Ιβιτς στην επίθεση των ''ερυθρολεύκων'' γιά τον αυριανό αγώνα στο ΟΑΚΑ με την Κροάσια του Ζάγκρεμπ γιά το Τσάμπιονς Λίγκ. Στο μεταξύ το μεγάλο αστέρι της Κροάσια,ο διεθνής μέσος, Ρόμπερτ Προσινέτσκι, θα μείνει τελικά εκτός αγωνιστικής δράσης για έξι εβδομάδες.

Με ντέρμπι θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών.

Με ντέρμπι θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών. Η κλήρωση έβγαλε αντιπάλους στην πρεμιέρα, που θα πραγματοποιηθεί 7 Νοεμβρίου, τον κυπελλούχο Ολυμπιακό με την πρωταθλήτρια Βουλιαγμένη. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της πρεμιέρας περιλαμβάνει τις εξής συναντήσεις: Αρης Νικαίας- Χανιά, Ηλυσιακός- Εθνικός, Χαλκίδα-Χίος, Πάτρα-Παναθηναϊκός, ΟΦ Θαλάσσης- Γλυφάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 294,79 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,14, γαλλικό φράγκο προς 52,23, λίρα Αγγλίας προς 501,79, ελβετικό φράγκο προς 211,88, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,73, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,71, τη λίρα Κύπρου προς 590,73 και την ECU προς 344,47 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα δυτικά καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, όπου στα ανατολικά θα είναι πολύ ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί μέτριοι και στα αντολικά νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 14 με 22, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το Ιόνιο 17 με 26 και στο Αιγαίο 19 με 27 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχές και απο το μεσημέρι τοπικές καταιγίδες προβλέπονται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 20 με 25 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 18 με 22 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 29 September 1998 - 8:00:30 UTC