Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 27/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε πνιγμό λόγω αναρρόφησης γαστρικού υγρού και σε συνδυασμό με την παρατεταμένη καταστολή, ο θάνατος του Σορίν Ματέϊ, τονίζουν οι τέσσερις ιατροδικαστές που έκαναν νεκροτομή.
- Σε επέμβαση καθαρισμού των τραυμάτων, για να αντιμετωπιστεί η εμπύρετη λοίμωξη, υπεβλήθη η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη.
- Τρείς νεκροί από αναθυμιάσεις σε υπόγειο ποτοποείο στη Συγγρού. Αλλα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.
- Ασθενής δόνηση, 4,3 ρίχτερ ανάμεσα από Κυλλήνη και Ζάκυνθο.
- Στέγνωσαν οι αντλίες των των βενζινάδικων στη Θεσσαλονίκη, λόγω της απεργίας των βυτιοφόρων. Τεράστιες ουρές σε όσα βενζινάδικα έχουν ακόμη καύσιμα.
- Αύριο η κρίσιμη γενική συνέλευση των γιατρών για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την πολυήμερη απεργία τους.
- Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών. Την Τετάρτη ανοίγουν οι προσφορές.
- Περιοδεία του Κώστα Σημίτη στην Αιτωλοακαρνανία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε πνιγμό λόγω αναρρόφησης γαστρικού υγρού και σε συνδυασμό με την παρατεταμένη καταστολή, ο θάνατος του Σορίν Ματέϊ, τονίζουν οι τέσσερις ιατροδικαστές που έκαναν νεκροτομή.

Σε πνιγμό λόγω αναρρόφησης γαστρικού υγρού και σε συνδυασμό με την παρατεταμένη καταστολή, οφείλεται ο θάνατος του Σορίν Ματέϊ. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι τέσσερις ιατροδικαστές που έκαναν νεκροτομή στο πτώμα του Ελληνορουμάνου κακοποιού. Ο κ.Ματσάκης, που επελέγη από την οικογένεια του Ματέϊ, ανέφερε οτι διαπιστώθηκαν κακώσεις στο σώμα του μετά την έκρηξη της χειροβομβίδας. Πλήρης ιατροδικαστική έκθεση θα συνταχθεί μετά και τις απαντήσεις των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Σε επέμβαση καθαρισμού των τραυμάτων, για να αντιμετωπιστεί η εμπύρετη λοίμωξη, υπεβλήθη η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη.

Στον Ερυθρό Σταυρό, η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη, υπεβλήθη σε επέμβαση επέμβαση καθαρισμού των τραυμάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εμπύρετη λοίμωξη που εμφάνισε τα τελευταία 24ωρα. Η επέμβαση σύμφωνα με τους γιατρούς ήταν επιτυχής, αλλά η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται κρίσιμη και σταθερή.

Τρείς νεκροί από αναθυμιάσεις σε υπόγειο ποτοποείο στη Συγγρού. Αλλα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και τέσσερα νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα στον Ευαγγελισμό, σε υπόγειο ποτοποιείο, στη λεωφόρο Συγγρού από αναθυμιάσεις, στη διάρκεια καθαρισμού δεξαμενών. Νεκροί είναι η Μαρία Γιαννακάκη, 36 χρόνων, Ελένη Μάρκου, 66 χρόνων και ο Ανγκρόν Μοράτι, 44 χρόνων απο την Αλβανία. Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ο Στέλιος Γιαννακάκης, 47 χρόνων, Λόλα Μάρκου, 39 χρόνων, Λιλιάνα Μοράτι, 37 χρόνων και Ανδρέας Μοράτι, επίσης 37 χρόνων.

Ασθενής δόνηση, 4,3 ρίχτερ ανάμεσα από Κυλλήνη και Ζάκυνθο.

Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε με απίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κυλλήνη και τη Ζάκυνθο. Η δόνηση έγινε αισθητή στο νομό Ηλείας και τη Ζάκυνθο, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Στέγνωσαν οι αντλίες των των βενζινάδικων στη Θεσσαλονίκη, λόγω της απεργίας των βυτιοφόρων. Τεράστιες ουρές σε όσα βενζινάδικα έχουν ακόμη καύσιμα.

Σοβαρά προβλήματα στη χορήγηση υγρών καυσίμων παρουσιάζονται στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι αντλίες των πρατηρίων στέγνωσαν, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης. Τεράστιες ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονται στα λιγοστά βενζινάδικα της Θεσσαλονίκης που έχουν ακόμη καύσιμα, ενώ το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί τις προσεχείς ημέρες καθώς οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν επ' αόριστον την απεργία τους.

Αύριο η κρίσιμη γενική συνέλευση των γιατρών για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την πολυήμερη απεργία τους.

Και αύριο θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής και Θεσσαλονίκης, λόγω της απεργίας των γιατρών. Η ΕΙΝΑΠ έχει συγκαλέσει για αύριο γενική συνέλευση, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου, ο οποίος ζητεί αύξηση των κονδυλίων για τις εφημερίες.

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών. Την Τετάρτη ανοίγουν οι προσφορές.

Καθοριστική για τις οικονομικές εξελίξεις και την πορεία των αποκρατικοποιήσεων, χαρακτηρίζεται η προσεχής εβδομάδα. Την Τετάρτη θα ανοίξουν οι προσφορές για την πώληση του 67% των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών. Η κυβέρνηση μελετά νέα μέτρα για τη συγκράτηση του πληθωρισμού, ενώ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας σε συνέντευξή του προαναγγέλει πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.

Περιοδεία του Κώστα Σημίτη στην Αιτωλοακαρνανία.

Με επισκέψεις στο δημαρχείο και τη Νομαρχία Μεσολογγίου, αλλά και στο εργατάξιο για την παράκαμψη του Αγρινίου, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού για το σύνολο σχεδόν της πολιτικής που ακολουθεί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους αγώνες για την 5η ημέρα του πρωταθλήματος στην Α` εθνική κατηγορία, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανιώνιος-Πανελευσινιακός 3-0 Καβάλα- Αρης 3-1 Βέροια-Απόλλων 1-1 Ηρακλής-Εθνικός Αστέρας 1-1 Προοδευτική-Ξάνθη 1-2 Εθνικός-ΠΑΟΚ 1-1. Χθες Παναθηναϊκός-Ιωνικός 2-1 και Πανηλειακός-Ολυμπιακός 1-0, ενώ την Παρασκευή ΟΦΗ-ΑΕΚ 0-1 Στη βαθμολογία προηγείται η ΑΕΚ με 13 βαθμούς και ακολουθούν ο Παναθηναϊκός με 12 και οι Ολυμπιακός, Αρης και Ιωνικός με 10.

Σε αγώνες για την 5η ημέρα του πρωταθλήματος στην Β` εθνική κατηγορία, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλλιθέα-Νίκη Βόλου 2-0 Αθηναϊκός-Λύκοι 2-0 Ιάλυσος-Πιερικός 1-0 Καρδίτσα- Εδεσσαϊκός 0-0 Αγιος Νικόλαος-Παναιτωλικός 3-2 Πανσερραϊκός-Παναχαϊκή 1-2 Καλαμαριά-Καλαμάτα 4-1 Λάρισα-Δόξα Βύρωνα 1- 2 Ο αγώνας Γιάννινα-Τρίκαλα θα γίνει αύριο Στη βαθμολογία προηγείται η Καλλιθέα με 12 βαθμούς και ακολουθούν η Παναχαϊκή με 11 και ο Αγιος Νικόλαος με 10.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 294,06 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,41, γαλλικό φράγκο προς 52,60, λίρα Αγγλίας προς 500,45, ελβετικό φράγκο προς 213,27, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,84, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,39, τη λίρα Κύπρου προς 595,33 και την ECU προς 346,49 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία, αλλά με υψηλές θερμοκρασίες θα έχει αύριο η χώρα. Από τα δυτικά αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, κατά τόπους έντονες. Τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι και στα πελάγη ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 14 με 26 βαθμούς, στο υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 30 και στα νησιά 17 με 28 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές νεφώσεις θα έχει αύριο η Αθήνα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 18 με 30 βαθμούς. Συννεφιά με πιθανή βροχή, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 16 με 26 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 27 September 1998 - 18:00:23 UTC