Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 27/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα τέσσερα νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα στον Ευαγγελισμό απο αναθυμιάσεις.
- Τρείς ιατροδικαστές θα διενεργήσουν σήμερα τη νεκροτομή στο πτώμα του Ρουμάνου κακοποιού, Σορίν Ματέϊ.
- Η καταπολέμιση της εγκληματικότητας, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, δήλωσε χθές ο πρωθυπουργός.
- Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε χθές απο τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κώστας Καραμανλής.
- Υπογράφτηκε στα Σκόπια, η συμφωνία για τη σύσταση ειρηνευτικής δύναμης των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
- Διαψεύδει η Αθήνα τους τουρκικούς ισχυρισμούς, περί δήθεν ματαίωσης ελληνικής άσκησης στην περιοχή των Ιμίων.
- Ελλάδα και Δανία θα γίνουν δεκτές απο την 1η Ιανουαρίου του ερχομένου έτους στο δεύτερο μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών.
- Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα παρουσιάζονται στη βόρεια Ελλάδα, λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης.
- Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται έως αύριο στα νοσοκομεία λόγω της απεργίας των γιατρών.
- Σταθερά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της συγγραφέας, Λιλής Ζωγράφου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα τέσσερα νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα στον Ευαγγελισμό απο αναθυμιάσεις.

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και 4 νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα στον Ευαγγελισμό, όταν κατα τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού σε δεξαμενές με οινοπνευματώδη, εισέπνευσαν αναθυμιάσεις. Το δυστύχημα σημειώθηκε σε υπόγειο χώρο της λεωφόρου Συγγρού μια ώρα πριν τα μεσάνυχτα. Ειδικότερα, τη ζωή τους έχασαν η Μαρία Γιαννακάκη, 36 χρόνων, Ελένη Μάρκου, 66 χρόνων και ο Ανγκρόν Μοράτι, 44 χρόνων απο την Αλβανία. Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ο Στέλιος Γιαννακάκης, 47 χρόνων, η Λόλα Μάρκου, 39 χρόνων, η Λιλιάνα Μοράτι, 37 χρόνων και ο Ανδρέας Μοράτι, επίσης 37 χρόνων.

Τρείς ιατροδικαστές θα διενεργήσουν σήμερα τη νεκροτομή στο πτώμα του Ρουμάνου κακοποιού, Σορίν Ματέϊ.

Τρείς ιατροδικαστές θα διενεργήσουν σήμερα τη νεκροτομή στο πτώμα του Ρουμάνου κακοποιού, Σορίν Ματέϊ, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου του. Σημειώνεται οτι ο Σορίν Ματέϊ βρέθηκε νεκρός χθες το πρωί στο θάλαμο του νοσοκομείου κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού, οπου νοσηλευόταν. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ζήτησε απο την οικογένεια του εκλιπόντος να ορίσει εναν τεχνικό σύμβουλο, προκειμένου να παρακολουθήσει την πορεία των ερευνών, ενω διέταξε για το θέμα ένορκη διοικητική εξέταση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν την κυβέρνηση να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Τέλος, στον "Ερυθρό" νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά ελεγχόμενη, η Αμαλία Γκινάκη.

Η καταπολέμιση της εγκληματικότητας, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, δήλωσε χθές ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες στο Αγρίνιο, αναφέρθηκε στην τραγωδία της Αχαρνών και απέδωσε έμμεσα το περιστατικό στις συνθήκες των ανοικτών συνόρων και της οικονομικής μετανάστευσης. Τόνισε οτι η καταπολέμιση της εγκληματικότητας αποτελεί μια απο τις πρώτες προτεραιότητες της πολιτικής της κυβέρνησης. Παράλληλα, ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε στην πορεία της χώρας μας προς την ΟΝΕ και τόνισε οτι η οικονομική πολιτική είναι η μόνη πολιτική, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά. Αναγνώρισε οτι οι μισθωτοί καταβάλουν κόπους και θυσίες για την επίτευξη των στόχων, ενω κατηγόρησε την αντιπολίτευση οτι υπόσχεται θαύματα και πολιτικές, που δεν έχουν εφαρμοστεί πουθενά.

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε χθές απο τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κώστας Καραμανλής.

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε για ανικανότητα, απραξία και συγκεντρωτισμό, εξαπέλυσε απο τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Αναφερόμενος στα γεγονότα της οδού Νιόβης τόνισε οτι ζούμε σε ενα κράτος εν διαλύσει και πρόσθεσε οτι ποτέ ο πολίτης δεν ηταν τόσο μόνος οσο σήμερα. Το βράδυ ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει στο Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ, που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον Πειραιά.

Υπογράφτηκε στα Σκόπια, η συμφωνία για τη σύσταση ειρηνευτικής δύναμης των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Συμφωνία για τη σύσταση ειρηνευτικής δύναμης των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπογράφηκε χθες στα Σκόπια απο τους υπουργούς Αμυνας των χωρών αυτών. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τζοχατζόπουλος χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως ενα καλό βήμα για την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή. Παράλληλα διεύψευσε τον Τούρκο ομόλογό του, ο οποίος άφησε να εννοηθεί οτι κατά τη συνάντησή τους συζητήθηκαν και διμερή θέματα.

Διαψεύδει η Αθήνα τους τουρκικούς ισχυρισμούς, περί δήθεν ματαίωσης ελληνικής άσκησης στην περιοχή των Ιμίων.

Διαψεύδει η Αθήνα την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, περί δήθεν ματαίωσης ελληνικής άσκησης στην περιοχή των Ιμίων, κατόπιν τουρκικής παρέμβασης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι βραχονησίδες Ιμια, αποτελούν τμήμα της ελληνικής επικράτειας και η μόνη άσκηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ήταν η διακλαδική άσκηση "Παρμενίων".

Ελλάδα και Δανία θα γίνουν δεκτές απο την 1η Ιανουαρίου του ερχομένου έτους στο δεύτερο μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Η Ελλάδα και η Δανία θα γίνουν δεκτές απο την 1η Ιανουαρίου του ερχομένου έτους στο δεύτερο μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών, αποφάσισαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ. Η δραχμή θα έχει ενα περιθώριο διακύμανσης της κεντρικής ισοτιμίας συν-πλην 15% σε σχέση με το ευρώ. Η δανική κορώνα θα έχει περιθώριο διακύμανσης 2,25%. Στο ανακοινωθέν, που εξέδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών, τονίζουν οτι στο φυσιολογικό περιθώριο διακύμανσης του 15% για τη δραχμή, λαμβάνεται υπόψιν το γεγονός οτι η Ελλάδα συμμετείχε ικανοποιητικά στο ευρωπαϊκό νομισματικό σύστημα και σημείωσε πρόοδο στο θέμα της οικονομικής σύγκλισης.

Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα παρουσιάζονται στη βόρεια Ελλάδα, λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης.

Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα παρουσιάζονται στη Θεσσαλονίκη λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας στη Βόρεια Ελλάδα των ιδιοκτητών βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη σχεδιαζόμενη απελευθέρωση του επαγγέλματος τους. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Βενζινοπωλών Βορείου Ελλάδος πρόκειται να ζητήσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να προμηθευτούν καύσιμα απο τα διϋλιστήρια, ενω εκπρόσωποι του σωματείου των απεργών αναμένεται να συναντηθούν μεθαύριο Τρίτη στην Αθήνα με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών.

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται έως αύριο στα νοσοκομεία λόγω της απεργίας των γιατρών.

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται έως αύριο στα νοσοκομεία της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, λόγω της απεργίας των γιατρών. Η ΕΙΝΑΠ έχει συγκαλέσει για αύριο γενική συνέλευση, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Σταθερά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της συγγραφέας, Λιλής Ζωγράφου.

Σταθερά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της συγγραφέας, Λιλής Ζωγράφου, η οποία νοσηλεύεται με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο στη νευρολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Η κυρία Ζωγράφου υπέστη την περασμένη Πέμπτη εγκεφαλικό επεισόδιο συνοδευόμενο απο αριστερή ημιπληγία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο "στραβοπάτημα" για τον Ολυμπιακό χθές στο πρωτάθλημα της Α' εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" σε αγώνα για την 5η αγωνιστική, έχασαν με 1-0 στον Πύργο από τον Πανηλειακό. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 2-1 στο ΟΑΚΑ επι του Ιωνικού, ενω ΑΕΚ σημείωσε μεγάλη νίκη με 1-0 στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, χάρη σε τέρμα του Νικολαίδη στο 21ο λεπτό. Τα υπόλοιπα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής που διεξάγονται σήμερα έχουν ως εξης: Πανιώνιος-Ελευσίνα, Καβάλα-Αρης, Βέροια-Απόλλων Αθηνών, Εθνικός-ΠΑΟΚ, Ηρακλής- Εθνικός Αστέρας και Προοδευτική-Σκόντα Ξάνθης. Ο αγώνας του Εθνικού με τον ΠΑΟΚ θα μεταδοθεί απευθείας στις 7 το απόγευμα απο το συνδρομητικό κανάλι "Σούπερ Σπόρ".

Με τον αγώνα Περιστέρι-Παπάγου στις 9 το βράδυ, ολοκληρώνεται σήμερα το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί απευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι "Σούπερ Σπόρ". Οι υπόλοιποι αγώνες διεξήχθησαν χθές και σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ηράκλειο-ΑΕΚ 71-80, Πανιώνιος-Ηρακλής 56-48, Αρης-Απόλλων Πατρών 68-58 Παναθηναϊκός-Μαρούσι 91- 76, Ολυμπιακός-Νήαρ Ηστ 62-44 και Σπόρτιγκ-ΠΑΟΚ 62-82. Ετσι τώρα προηγούνται Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Αρης με τέσσερις βαθμούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 294,06 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,41, γαλλικό φράγκο προς 52,60, λίρα Αγγλίας προς 500,45, ελβετικό φράγκο προς 213,27, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,84, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,39, τη λίρα Κύπρου προς 595,33 και την ECU προς 346,49 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού, ο οποίος θα είναι σχεδόν αίθριος, εκτός από τα δυτικά και βόρεια όπου το βράδυ ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στο Ιόνιο Νότιοι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 12 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 29 και στα νησιά 18 με 28 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, με βροχές αρχικά στα δυτικά. Βαθμιαία τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές, ενω στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις μέτριοι και στα πελάγη πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 27 September 1998 - 8:00:15 UTC