Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σύσκεψη Σημίτη - Κληρίδη για το Κυπριακό.
- Αμφισβητεί 132 βράχια - βραχονησίδες στο Αιγαίο ο Ντεμιρέλ.
- Πιέσεις στη δραχμή λόγω της κρίσης στη Ρωσία.
- Δεν εξετάζει η κυβέρνηση νέα πρόταση πώλησης της Ιονικής.
- Σοβαρές ζημιές απο έκρηξη με 14 γκαζάκια σε γαλλική τράπεζα.
- Συνεδριάζει το απόγευμα το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα δώσουν το παρών στους ομίλους του Τσάμπιονς λίνγκ.
- Το απόγευμα στο Μονακό,η κλήρωση για τη συγκρότηση των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ.
- Νέα νίκη πέτυχε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών, στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σύσκεψη Σημίτη - Κληρίδη για το Κυπριακό.

Πραγματοποιείται το μεσημέρι στο Μαξίμου σύσκεψη του πρωθυπουργού και του προέδρου της Κύπρου, για τους περαιτέρω χειρισμούς στο Κυπριακό, την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ και την εγκατάσταση των ρωσικών αμυντικών πυραύλων S-300. Το Κυπριακό βρίσκεται σε μιά εξαιρετικά λεπτή φάση, μετά την άρνηση της Αγκυρας να συζητήσει με τον απεσταλμένο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τ. Μίλερ, τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Κύπρο, ενω αρνητική θέση τηρούν πολλές χώρες στο θέμα της εγκατάστασης των S-300.

Αμφισβητεί 132 βράχια - βραχονησίδες στο Αιγαίο ο Ντεμιρέλ.

Νέα πρόκληση χθες απο τον πρόεδρο της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, που επανέφερε το θέμα των γκρίζων ζωνών υποστηρίζοντας οτι υπάρχουν 132 βράχια ή βραχονησίδες στο Αιγαίο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, των οποίων δεν έχει καθοριστεί. Με συνέντευξή του στη "Χουριέτ", υποστήριξε ότι ένας πιθανός πόλεμος δεν θα είναι περιορισμένος και ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα ασκεί εχθρική προς την Τουρκία πολιτική, από φόβο. Αμεση υπήρξε η απάντηση των Αθηνών, που χαρακτήρισε οτι οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων μοιάζουν με απολίθωμα του παρελθόντος.

Πιέσεις στη δραχμή λόγω της κρίσης στη Ρωσία.

Η νομισματική αναταραχή της Ρωσίας επηρέασε χθες τη δραχμή και τα ομόλογα και η Τράπεζα της Ελλάδος δαπάνησε περίπου 1,2 δισ. δολάρια. Στο Χρηματιστήριο πάντως η εικόνα ήταν σχετικά ήρεμη και ο γενικός δείκτης έκλεισε με μικρές απώλειες 0,29%. Τα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια κατέγραψαν χθες απώλειες πάνω απο 2%, ενώ ραγδαία ηταν η πτώση στα Χρηματιστήρια των αναδυομένων αγορών.

Δεν εξετάζει η κυβέρνηση νέα πρόταση πώλησης της Ιονικής.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν εξετάζει επί του παρόντος καμμία νέα πρόταση για την πώληση της Ιονικής, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, προσθέτοντας οτι αυτό είναι ένα θέμα,που αφορά την Εμπορική Τράπεζα και το οικονομικό επιτελείο θα ασχοληθεί όταν έλθει η ώρα.Πληροφορίες αναφέρουν οτι η κυβέρνηση στο νέο διαγωνισμό που θα γίνει σε τρεις μήνες,προσανατολίζεται να αποσυνδέει το τίμημα της τράπεζας από τη χρηματιστηριακή της αξία.

Σοβαρές ζημιές απο έκρηξη με 14 γκαζάκια σε γαλλική τράπεζα.

Αυτοσχέδιο μηχανισμό με 14 γκαζάκια έβαλαν άγνωστοι λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην είσοδο του υποκαταστήματος της γαλλικής τράπεζας National de Paris, επι της λεωφόρου Κηφισίας 170, στο Μαρούσι. Απο την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο υποκατάστημα χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα. Μάρτυρας κατήγγειλε στην αστυνομία ότι είδε δύο νεαρούς να αφήνουν τα γκαζάκια και να απομακρύνονται πεζοί.

Συνεδριάζει το απόγευμα το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

Υπο την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει το απόγευμα το Εκτελεστικό Γραφείο του κυβερνώντος κόμματος, όπου αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθεί και η πορεία προς τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Αύριο ο κ. Σημίτης θα προεδρεύσει το πρωί σε κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου για την νέα περίοδο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα δώσουν το παρών στους ομίλους του Τσάμπιονς λίνγκ.

Διπλή επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα δώσουν το ``παρών`` στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο ``καρδιοχτύπησαν``αρκετές φορές, όμως οι ``πράσινοι`` κατάφεραν να νικήσουν με 6-3 την Στεάουα Βουκουρεστίου και να πάρουν την πρόκριση αφού ο πρώτος αγώνας είχε τελειώσει ισόπαλος 2-2. Επίσης,στο στάδιο ``Αντώνης Παπαδόπουλος`` της Λάρνακας, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και επικράτησε 4- 2,της Ανόρθωσης, πέρνοντας θριαμβευτικά την πρόκριση, αφού είχε νικήσει και στο πρώτο ματς με 2-1.

Το απόγευμα στο Μονακό,η κλήρωση για τη συγκρότηση των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ.

Η κλήρωση για τη συγκρότηση των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ θα διεξαχθεί το απόγευμα στο Μονακό, ενώ η κλήρωση για τους αγώνες της επόμενης φάσης στα κύπελλα ΟΥΕΦΑ και κυπελλούχων όπου μετέχουν αντίστοιχα ΑΕΚ και Πανιώνιος,θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Παρασκευής, επίσης στο Μονακό.

Νέα νίκη πέτυχε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών, στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Νέα νίκη πέτυχε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών, στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε με 3-0 σετ (15-5, 15-6, 15-13) την Ουκρανία στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Αμύνταιου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 314,75 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 174,50, το γαλλικό φράγκο προς 52,08, τη λίρα Αγγλίας προς 516,12, το ελβετικό φράγκο προς 210,24, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,71, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,63, τη λίρα Κύπρου προς 595,80 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 344,39 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο στα ανατολικά και βόρεια θα υπάρχουν νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 30, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 36 και στο Αιγαίο 22 με 32 βαθμούς.Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με βόρειους μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 22 με 36 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες,με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη 21 με 29 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 27 August 1998 - 7:00:08 UTC