Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε ενα τρίμηνο νέος διαγωνισμός για την Ιονική.
- Σύσκεψη Σημίτη με υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών για Κυπριακό.
- Καταρτίζεται πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
- Διαγραφή "ανταρτών" υποψηφίων στις εκλογές ΟΤΑ αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ.
- Επίθεση με χειροβομβίδα σε έκθεση αυτοκινήτων.
- Γιαννόπουλος για διάταξη που αφορά τα ΜΜΕ.
- Προφυλάκιση αρχιφύλακα για ναρκωτικά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Εντυπωσιακή εμφάνιση της ΑΕΚ που νίκησε με 4-0 την Φερετσβάρος.
- Σήμερα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ρίχνονται στη μάχη για μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
- Μία ακόμη επιτυχημένη εμφάνιση σε διεθνές μίτινγκ του εξωτερικού πραγματοποίησε η Κατερίνα Θάνου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε ενα τρίμηνο νέος διαγωνισμός για την Ιονική.

Το αργότερο εντός τριμήνου θα επαναληφθεί η διαδικασία πώλησης του 51% των μετοχών της Ιονικής Τράπεζας, που κατέχει η μητρική της Εμπορική Τράπεζα, καθώς κηρύχθηκε άγονος και απορρίφθηκαν ολες οι υποβληθείσες προσφορές επειδή κρίθηκαν για διάφορους λόγους ως μη ικανοποιητικές. Ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε οτι η πορεία της οικονομίας δεν μπορεί να επηρεασθεί απο την πώληση μιας τράπεζας μεσαίου μεγέθους. Ο κ. Ρέππας πρόσθεσε οτι επιδιώκεται το καλύτερο δυνατό τίμημα για την Ιονική. Επικρίσεις διατυπώθηκαν απο την αντιπολίτευση.

Σύσκεψη Σημίτη με υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών για Κυπριακό.

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπο τον πρωθυπουργό πραγματοποιείται το πρωί με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών, όπου αναμένεται να εξεταστεί η πορεία του Κυπριακού και ενόψει της άφιξης το απόγευμα στην Αθήνα του προέδρου της Κύπρου, κ. Κληρίδη, για συνομιλίες με την ελληνική πλευρά πάνω στο εθνικό θέμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν του ζητήθηκε χθες να σχολιάσει τις δηλώσεις Πάγκαλου για τους S-300, τόνισε οτι εξακολουθεί να ισχύει, όπως ίσχυε, το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος - Κύπρου.

Καταρτίζεται πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης απασχόλησε χθες συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Γιαννόπουλο. Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει παραγραφή των αδικημάτων των περισυνών αγροτικών κινητοποιήσεων για ομαλοποίηση του αγροτικού βίου, όπως δήλωσε ο υπουργός. Επίσης προβλέπονται κατάργηση ειρηνοδικείων, δημιουργία εθνικής σχολής δικαστών, στελέχωση κέντρων απεξάρτησης τοξικομανών κρατουμένων και ίδρυση ιατροδικαστικών υπηρεσιών σε όλες τις Περιφέρειες.

Διαγραφή "ανταρτών" υποψηφίων στις εκλογές ΟΤΑ αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ.

Την κατά περίπτωση διαγραφή των "ανταρτών" υποψηφίων από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών (ΚΕΔΝΕ) του κόμματος,που συνεδρίασε χθες.Η ΚΕΔΝΕ αποφάσισε να εξετάσει κατά προτεραιότητα τις περιπτώσεις των "ανταρτών" υποψηφίων, οι οποίοι θα διεκδικήσουν νομαρχίες και δήμους πρωτευουσών νομών. Συζητήθηκε επίσης να διαγραφούν και αρκετοί από όσους συνεργαστούν με το ΔΗΚΚΙ, αλλά δεν ελήφθη οριστική απόφαση επ' αυτού.

Επίθεση με χειροβομβίδα σε έκθεση αυτοκινήτων.

Αγνωστοι έρριξαν χειροβομβίδα 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα σε έκθεση αυτοκινήτων της ΧΙΟΥΝΤΑΙ, επι της οδού Περισσού 73 στη Νέα Χαλκηδόνα. Σύμφωνα με την αστυνομία προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο της έκθεσης, καθώς και σε ενα αυτοκίνητο, που ηταν σταθμεύμενο. Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης ούτε είχε γίνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Γιαννόπουλος για διάταξη που αφορά τα ΜΜΕ.

Μετέωρη παραμένει προς το παρόν η επίμαχη διάταξη για την αυτεπάγγελτη δίωξη των ΜΜΕ, που αναμεταδίδουν υβριστικά ή συκοφαντικά μηνύματα ανωνύμων ακροατών, μετά και τη συνάντηση, που είχε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, με τον πρωθυπουργό. Στο μεταξύ τη λύπη του για την απόφαση του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μη υποχρεωτικό του θρησκευτικού όρκου στις δημόσιες υπηρεσίες, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος.

Προφυλάκιση αρχιφύλακα για ναρκωτικά.

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν χθες μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Πειραιά, ο 43χρονος αρχιφύλακας, Νίκος Λευκαδίτης και ο έμπορος, Αγγελος Φλωράτος, 42 χρόνων, οι οποίοι στις 21 Αυγούστου είχαν συλληφθεί να μεταφέρουν με το αυτοκίνητο 40 κιλά χασίς.Στο μεταξύ στον ανακριτή Πειραιά απολογείται σήμερα ο 36χρονος Παναγιώτης Ψυλιάκος, ο οποίος συνελήφθη στις φυλακές Κορυδαλλού με 22 γραμμάρια ηρωίνης,που θα την παρέδιδε σε κρατούμενο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντυπωσιακή εμφάνιση της ΑΕΚ που νίκησε με 4-0 την Φερετσβάρος.

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση, η ΑΕΚ κατάφερε να προκριθεί στον Α' γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, συντρίβοντας με 4-0 στο κατάμεστο ``Νίκος Γκούμας``,την ουγγρική Φερεντσβάρος, στο πλαίσιο του Β' προκριματικού γύρου της διοργάνωσης. Η Φερεντσβάρος είχε επικρατήσει με 4-2 στο πρώτο παιχνίδι, όμως στην Νέα Φιλαδέλφεια η ``Ενωση`` δεν της άφησε κανένα περιθώριο. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε.Μπροστά σε 30.000 φίλους του, στην Τούμπα έμεινε ισόπαλος 0-0 με την Ρέιντζερς Γλασκόβης, από την οποία είχε ηττηθεί με 2-0 στο πρώτο ματς και έτσι αποχαιρέτησε νωρίς το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Σήμερα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ρίχνονται στη μάχη για μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σειρά τώρα έχει το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ρίχνονται στη μάχη για μια θέση στους ομίλους της σημαντικότερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός θα παίξει στη Λάρνακα με την Ανόρθωση στη ρεβάνς του 2-1, ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο τη ρουμανική Στεάουα, με την οποία είχε αναδειχθεί ισόπαλος 2-2 στο πρώτο παιχνίδι στο Βουκουρέστι.

Μία ακόμη επιτυχημένη εμφάνιση σε διεθνές μίτινγκ του εξωτερικού πραγματοποίησε η Κατερίνα Θάνου.

Μία ακόμη επιτυχημένη εμφάνιση σε διεθνές μίτινγκ του εξωτερικού πραγματοποίησε η Κατερίνα Θάνου, αφού πήρε την δεύτερη θέση στα 100μ του μίτινγκ της Λοζάνης, με χρόνο 11 δευτερόλεπτα και 2 εκατοστά. Νικήτρια αναδείχθηκε η Αμερικανίδα Μάριον Τζόουνς με 10.72, ενώ τρίτη ήταν η συμπατριώτισα της Ινγκερ Μίλερ με 11.03.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 310,15 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 172,75, το γαλλικό φράγκο προς 51,56, τη λίρα Αγγλίας προς 508,84, το ελβετικό φράγκο προς 206,93, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,53, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 215,12, τη λίρα Κύπρου προς 588,70 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 340,73 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αρχικά ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα βόρεια είναι πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα Δυτικά μέτριοι και στα Ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 18 με 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 35 και στα νησιά 22 με 31 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με βόρειους μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 22 με 34 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται σχεδόν αίθριος καιρός, με βορειοδυτικούς μέτριους ανέμους και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 22 με 31 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 26 August 1998 - 7:00:15 UTC