Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε ύφεση βρίσκονται όλες οι φωτιές.
- Τροχαία με 22 νεκρούς και 227 τραυματίες.
- Θάνατοι ηλικιωμένων απο καύσωνα.
- Μνημόσυνο Ισαάκ - Σολωμού.
- Μειώσεις σε προϊόντα διατροφής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η εθνική μας ομάδα δεν τα κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του 13ου Μουντομπάσκετ.
- Ο Βασίλης Μπορμπόκης σκόραρε για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Αγγλίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε ύφεση βρίσκονται όλες οι φωτιές.

Σε ύφεση βρίσκονται όλες οι φωτιές, που έχουν εκδηλωθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ελέγχονται οι φωτιές στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, στις Μηλιές και στην Καληδόνη Ηλείας, καθώς και στις κοινότητες Αγίου Γεωργίου και Αγίου Συμεών στο Μεσσολόγγι. Υπο πλήρη έλεχο έχουν τεθει οι φωτιές στη Παλαιά Καβάλα και στο Γαλατά Πόρου. Αύριο απολογείται στον εισαγγελέα ο 49χρονος Γάλλος κτηματίας, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό δασικής περιοχής στα Σύβοτα Θεσπρωτίας.

Τροχαία με 22 νεκρούς και 227 τραυματίες.

Βαρύς ηταν ο φόρος αίματος στην άσφαλτο και αυτό το διήμερο. Ειδικότερα 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 227 τραυματίστηκαν σε 183 τροχαία, που σημειώθηκαν απο την Παρασκευή έως σήμερα το πρωί σε όλη τη χώρα.

Θάνατοι ηλικιωμένων απο καύσωνα.

Διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο θανάτων ηλικιωμένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λόγω των υψηλών θερμοκρασίων των τελευταίων ημερών. Ως τελευταία θύματα της ζέστης καταγράφονται ο 70χρονος Κωνσταντίνος Σακελαρόπουλος και η συνομήλικη σύζυγός του, που βρέθηκαν νεκροί στη Νέα Ιωνία. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στην Κύπρο, όπου 15 άτομα έχασαν τη ζωη τους απο τον πρωτοφανή καύσωνα, που πλήττει το νησί.

Μνημόσυνο Ισαάκ - Σολωμού.

Τελείται σήμερα στο Παραλίμνι της Κύπρου μνημόσυνο για τους δύο ήρωες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν τον Αύγουστο του 1996 απο τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής. Παρόντες θα είναι και αρκετοί μοτοσυκλετιστές της Κύπρου, οι οποίοι και θα καταθέσουν στεφάνια στους τάφους των δύο ηρώων, αλλά δεν θα πραγματοποιήσουν καμία άλλη εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Μειώσεις σε προϊόντα διατροφής.

Αρχίζουν απο αύριο στην αγορά οι πρώτες μειώσεις τιμών σε μια σειρά προϊόντα διατροφής σε ποσοστά, που κυμαίνονται απο 5 εως 10%. Η απόφαση αυτή επιτεύχθηκε μετά απο συμφωνία της κυβέρνησης και των αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Το υπουργείο Ανάπτυξης τονίζει οτι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες και θα αφορά περισσότερα είδη διατροφής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ομάδα δεν τα κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του 13ου Μουντομπάσκετ.

Η εθνική μας ομάδα δεν τα κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του 13ου Μουντομπάσκετ, αφού μετά από συγκλονιστικό αγώνα,έχασε στην παράταση από την πανίσχυρη Γιουγκοσλαβία με 78-73, ενώ ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 57-57. Ετσι, η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 17.45 στον "μικρό τελικό" τις ΗΠΑ διεκδικώντας το χάλκινο μετάλιο στην διοργάνωση, ενώ οι ``πλάβι`` θα παίξουν στον τελικό στις 20.00 με την Ρωσία, η οποία επικράτησε των ΗΠΑ με 66-64.

Ο Βασίλης Μπορμπόκης σκόραρε για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Αγγλίας.

"Αγριες διαθέσεις" έδειξε ο Βασίλης Μπορμπόκης στο πρωτάθλημα της α' κατηγορίας στην Αγγλία,αφού σκόραρε για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Ο Ελληνας μέσος σημείωσε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του με την Σουίντον. Οι "λεπίδες" επικράτησαν τελικά με 2- 1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδaς είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 298,51 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 168,35, το γαλλικό φράγκο προς 50,21, τη λίρα Αγγλίας προς 487,44, το ελβετικό φράγκο προς 199,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 204,67, τη λίρα Κύπρου προς 569,41 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 331,89δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα, εκτός από το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά που θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά 22 με 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 35 και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 32 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στην Αττική βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και στη Θεσσαλονίκη ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 24 με 34 και στη Θεσσαλονίκη 23 με 33 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 9 August 1998 - 7:00:08 UTC