Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζεται η πύρινη λαίλαπα στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αρκαδία, την Καβάλα και στη Θεσπρωτία.
- Στον εισαγγελέα Γάλλος που κατηγορείται για εμπρησμό στα Σύβωτα Θεσπρωτίας.
- Αυστηρότερους όρους για την παροχή καταναλωτικών δανείων ζητά η Τράπεζα της Ελλάδας.
- Και οι διαζευγμένοι δικαούνται επίδομα γάμου αποφάσισε το Εφετείο Αθηνών.
- Η Κύπρος δεν εκβιάζεται στο θέμα των Ες-300 δήλωσε ο υπουργός 'Αμυνας της Μεγαλονήσου.
- Ανακοίνωση ΔΗΚΚΙ για δύο χρόνια από δολοφονίες Ισαάκ-Σολωμού.
- Περιοδεία του πρεσβευτή της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο και στους Αγίους Σαράντα.
- Διασφαλίζεται η προσπέλαση των πολιτών στις ακτές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζεται η πύρινη λαίλαπα στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αρκαδία, την Καβάλα και στη Θεσπρωτία.

Συνεχίζει το καταστροφικό του έργο ο πύρινος κλοιός που ζώνει μεγάλο μέρος της χώρας. Στον 'Αγιο Γεώργιο Μεσολογγίου καίγονται ένα δάσος και αγροτικές καλλιέργειες ενώ χθες είχαν καεί τρία σπίτια του χωριού. Στην περιοχή μετέβησαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, καθώς και ένα ρωσικό Ιλιούσιν, που έφθασε χθες το απόγευμα στη χώρα μας. Αναζωπυρώθηκε επίσης η φωτιά στα χωριά Χειράδες, Σούλι και Δερβένι της Αρκαδίας ενώ νέα φωτιά ξέσπασε στο χωριό Παλοκάς της Καβάλας. Σε εξέλιξη είναι τέλος η φωτιά στην Παραμυθιά της Ηγουμενίτσας.

Στον εισαγγελέα Γάλλος που κατηγορείται για εμπρησμό στα Σύβωτα Θεσπρωτίας.

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί τη Δευτέρα ο 49χρονος Γάλλος Αλέν Ντεσαρμόν, ο οποίος συνελήφθη χθες στη Θεσπρωτία, ενώ προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε δασική έκταση. Το μεσημέρι ο εισαγγελέας Ηγουμενίτσας άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση. Στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ο Γάλλος, που δηλώνει κτηματομεσίτης, έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, αλλά τελικά παραδέχθηκε ότι αυτός έβαλε τη φωτιά στα Σύβωτα. Χθες προφυλακίστηκε ενας 18χρονος Αλβανός, ο οποίος επιχείρησε να βάλει φωτιά σε περιοχή κοντά στο Αίγιο.

Αυστηρότερους όρους για την παροχή καταναλωτικών δανείων ζητά η Τράπεζα της Ελλάδας.

Τέλος στα εύκολα καταναλωτικά δάνεια βάζει η Τράπεζα της Ελλάδας σε μια προσπάθεια να προστατέψει τόσο τους καταναλωτές όσο και τις ίδιες τις Τράπεζες. Με απόφαση του διοικητή της, επιβάλει αυξημένη εποπτεία στις εμπορικές τράπεζες στοχεύοντας στη συγκράτηση των πιστώσεων σε κλάδους, που χαρακτηρίζονται απο υψηλό κίνδυνο. Με τις ρυθμίσεις αυτές αναγκαζονται οι τράπεζες να χορηγούν καταναλωτικά δάνεια με αυστηρότερους όρους.

Και οι διαζευγμένοι δικαούνται επίδομα γάμου αποφάσισε το Εφετείο Αθηνών.

Απόφαση - σταθμό σχετικά με την παροχή επιδόματος γάμου εξέδωσε το Εφετείο Αθηνών. Το δικαστήριο έκρινε ότι επίδομα γάμου δικαιούνται οι διαζευγμένοι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, οι άγαμοι γονείς, αλλά και όσοι βρίσκονται σε κατάσταση χηρείας.

Η Κύπρος δεν εκβιάζεται στο θέμα των Ες-300 δήλωσε ο υπουργός 'Αμυνας της Μεγαλονήσου.

Η κυπριακή κυβέρνηση δεν πρόκειται να λειτουργήσει υπό το κράτος εκβιασμών ή πίεσης αναφορικά με το ζήτημα της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων Ες- 300, δήλωσε σήμερα ο υπουργός 'Αμυνας της Κύπρου Γιαννάκης Ομήρου. Χθες στη Λευκωσία ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Γλαύκο Κληρίδη. Ο κ. Κληρίδης αναμένεται να συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στις 27 Αυγούστου.

Ανακοίνωση ΔΗΚΚΙ για δύο χρόνια από δολοφονίες Ισαάκ-Σολωμού.

Το αίμα των δύο ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, καθώς και των εκατοντάδων άλλων μαρτύρων του κυπριακού αγώνα, ζητεί δικαίωση, τονίζεται σε ανακοίνωση του ΔΗΚΚΙ, που εκδόθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία των Ελληνοκύπριων αγωνιστών. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές απαιτείται η ενότητα ολόκληρου του ελληνισμού, η χάραξη ενιαίας εθνικής στρατηγικής, καθώς και η ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της Κύπρου.

Περιοδεία του πρεσβευτή της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο και στους Αγίους Σαράντα.

Οι ελληνοαλβανικές σχέσεις πορεύονται σε στέρεες βάσεις και βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους από την ίδρυση του αλβανικού κράτους, τόνισε ο πρεσβευτής της Ελλάδας στα Τίρανα Κωνσταντίνος Πρεβεδουράκης. Στη διάρκεια διήμερης περιοδείας του στην περιοχή Αγίων Σαράντα και Αργυροκάστρου ο πρεσβευτής τόνισε ότι η Ελλάδα είναι βασικός εταίρος της Αλβανίας και κάλεσε την ελληνική μειονότητα να συμβάλει στην αναδιοργάνωση της χώρας και να αποτελέσει τη ζωντανή γέφυρα μεταξύ των δύο λαών.

Διασφαλίζεται η προσπέλαση των πολιτών στις ακτές.

Αναγκαστική είναι η κατεδάφιση περιφράξεων ή μανδρών που κατασκευάστηκαν μετά το 1983 και εμποδίζουν την προσπέλαση του κοινού στη θάλασσα, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας με σχετική απόφασή του. Με την ίδια απόφαση τονίζεται ότι για τις περιφράξεις που κατασκευάστηκαν πριν το 1983 πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχουν δρόμοι πέντε μέτρων προσπέλασης προς τη θάλασσα για το κοινό, τουλάχιστον ανά 300 μέτρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρόκριση της στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης που διεξάγεται στην Αθήνα διεκδικεί στις εννέα το βράδυ η εθνική Ελλάδας με αντίπαλο το αντίστοιχο συγκρότημα της Γιουγκοσλαβίας. Το χρυσό μετάλλιο διεκδικεί και η εθνική της Ρωσίας που νίκησε στον πρώτο ημιτελικό της βραδιάς την ομάδα των ΗΠΑ με 66-64. Νωρίτερα, και για την 5η έως 8-η θέση, η Ιταλία είχε επικρατήσει της Λιθουανίας με 76-71 και η Ισπανία της Αργεντινής με 77-64.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδaς είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 298,51 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 168,35, το γαλλικό φράγκο προς 50,21, τη λίρα Αγγλίας προς 487,44, το ελβετικό φράγκο προς 199,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 204,67, τη λίρα Κύπρου προς 569,41 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 331,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αναμένεται αύριο ο καιρός εκτός από το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όπου θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά από 22 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 35 και στα νησιά του Αιγαίου από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στην Αττική βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και στη Θεσσαλονίκη ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 24 έως 34 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.-

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 8 August 1998 - 18:00:09 UTC