Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται πολλές περιοχές της χώρας.
- Υποχωρεί από αύριο ο καύσωνας.
- Σκληρή επίθεση στη ΝΔ, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από τη Λαμία.
- Στην Ουάσιγκτον από σήμερα ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Μερική ιδιωτικοποίηση στην παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας.
- Δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους στο Πέραμα από τροχαίο.
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα δουλεμπόρων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται πολλές περιοχές της χώρας.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται πολλές περιοχές της χώρας, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες πυρκαγιές που απειλούν και οικισμούς. Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά με μέτωπο πολλών χιλιομέτρων, στην περιοχή των Οινοφύτων και του Αυλώνα και καίει εξοχικές κατοικίες και απειλεί κατοικημένες περιοχές. Για έκτη μέρα μαίνεται η πυρκαγιά στο Σοφικό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται φωτιές στο Δερβένι Κορινθίας, στη Χαλκιδική, στο Σέϊχ Σού, στη Σαλαμίνα και στα Χανιά. Για κράτος που βρίσκεται σε πλήρη διάλυση από την ανίκανη κυβέρνηση κάνει λόγο η ΝΔ.

Υποχωρεί από αύριο ο καύσωνας.

Υποχωρεί από αύριο ο καύσωνας, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς. Στη Βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν έντονες καταιγίδες με ισχυρούς ανέμους κυρίως, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο. Το θερμόμετρο στην Αθήνα ξεπέρασε και σήμερα τους 40 βαθμούς, ενώ το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία συνεχίζουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Σκληρή επίθεση στη ΝΔ, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από τη Λαμία.

Σκληρή επίθεση στη ΝΔ, εξαπέλυσε από το Λαμία ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας την για ανέξοδο λαϊκισμό, απουσία προτάσεων και αστήριχτες καταγγελίες και θορυβώδεις κινδυνολογίες. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως αν η πολιτική της κυβέρνησης φαίνεται σκληρή σε μια μερίδα του λαού, αυτό είναι θέμα ενημέρωσης και απαντώντας στους επικριτές τόνισε πως όλοι θα κριθούμε από το λαό για το έργο μας το 2000. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού αποδεικνύουν τον πανικό του, απαντά η ΝΔ.

Στην Ουάσιγκτον από σήμερα ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Σειρά σημαντικών επαφών με Αμερικανούς αξιωματούχους θα έχει στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Ακης Τσοχατζόπουλος, που πραγματοποιεί από σήμερα επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Αντικείμενο των συνομιλιών, που θα έχει ο κ. Τσοχατζόπουλος θα ειναι η αγορά αμερικανικού εξοπλισμού, τα ελληνοτουρκικά το Κυπριακό και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Μερική ιδιωτικοποίηση στην παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Μερική ιδιωτικοποίηση στον τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, προβλέπει σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση, στο πλαίσιο απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με τις διατάξεις του από το Φεβρουάριο του 2001, θα μπορεί να παράγεται το 28% της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι θα υπάρξει διάλογος, προκειμένου να ρυθμιστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους στο Πέραμα από τροχαίο.

Δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο Πέραμα. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Κουριέρης 21 ετών και τον Κυριάκο Κουντούρη 22 ετών, οι οποίοι σκοτωθηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από την πορεία του, έπεσε σε μάντρα εργοστασίου και ανετράπη.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα δουλεμπόρων.

Αλλο ένα κύκλωμα δουλεμπόρων, που δρούσε στην ελληνοτουρκική μεθόριο, εξαρθρώθηκε απο την αστυνομία και συνέλαβε τέσσερα άτομα που μετέφεραν 46 λαθρομετανάστες, σε φορτηγό αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας και δύο ΙΧ ως "προπομπούς". Οι λαθρομετανάστες δήλωσαν ότι πλήρωσαν 3.500 δολάρια για τη μεταφορά τους στην Αθήνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία απόφαση του Μεξικάνου διαιτητή πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα Ολλανδίας-Αργεντινής έκρινε το αποτέλεσμα, που βρήκε νικήτρια την ομάδα των "Οράνιε" με 2-1. Συγκεκριμένα, ενώ το αποτέλεσμα ήταν 1-1 και η Ολλανδία είχε μείνει με 10 παίχτες, ο διαιτητής, που ήταν άψογος μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν έδωσε καθαρό πέναλτι υπέρ της Αργεντινής και απέβαλε τον Ορτέγκα. Αμέσως μετά, ο Μπέργκαμπ με εκπληκτική ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Αργεντινών δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του. Στο σκορ προηγήθηκε η Ολλανδία, στις αρχές του αγώνα, με τέρμα του Κλάιφερτ και ισοφάρισε λίγο μετά ο Λόπεζ. Δύο δοκάρια είχε η Αργεντινή και ένα η Ολλανδία.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού Ασάνοβιτς, πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις στο παγκόσμιο κύπελλο της Γαλλίας και απόδειξη αποτελεί το γεγονός πως συμπεριελήφθηκε στην προεπιλογή των παικτών, από τους οποίους θα βγεί η καλύτερη ενδεκάδα και 16αδα της διοργάνωσης. Η λίστα αυτή της προεπιλογής, καταρτίστηκε από προπονητές όπως οι Ρίνους Μίχελς, Γιόζεφ Βένγκλος, Αντι Ρόξμπουργκ και Ζεράρ Χουγιέ.

H ουγγρική Ζέκεντ και η πολωνική Μποσμάν θα είναι οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού και της Ορεστιάδας αντίστοιχα στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας ανδρών του Βόλεϊ, μετά την σχετική κλήρωση. Ο Ολυμπιακός και ο Αρης, που μετέχουν αντίστοιχα στα Κύπελλα Πρωταθλητριών και Κυπελλούχων, δεν συμπεριλήφθηκαν στην κλήρωση, αφού ως γνωστόν έχουν περάσει χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση. Στις γυναίκες, τώρα, πρώτος αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Πρωταθλητριών θα είναι η ουγγρική Εγκερ Ζαλαγκερζέγκ, και στο Κύπελλο Κυπελλούχων τα Βριλήσια θα αντιμετωπίσουν την ισπανική Γρανάδα

Ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός στην ομάδα του Ολυμπιακού, είναι πλέον γεγονός, αφού ο Γιώργος Αμανατίδης έσπασε το δεξί του χέρι του, στο ύψος του αγκώνα. Ο παίκτης θα ακολουθήσει κανονικά την προετοιμασία, αφού θα φορά ειδικό νάρθηκα. Στα μεταγραφικά τώρα, η διοίκηση των πρωταθλητών, κινείται σύμφωνα με πληροφορίες για την απόκτηση Λατινοαμερικάνου άσου, που διακρίνεται στο Μουντιάλ. Δημοσιεύματα αναφέρουν το όνομα του Βραζιλιάνου Σέζαρ Σαμπάιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 308,66 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170, 22, γαλλικό φράγκο προς 50,77, λίρα Αγγλίας προς 510,32, ελβετικό φράγκο προς 202,61, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,27, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 222,03, λίρα Κύπρου προς 581,59 και Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 336,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 18 με 32 βαθμούς. Στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 34 και στο Αιγαίο 22 με 30 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό, με μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 34 και 20 με 30 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 4 July 1998 - 18:00:08 UTC