Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Καύσωνος συνέχεια. Αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα.
- Φωτιές καίνε χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης.
- Είσοδος ιδιωτών στην παραγωγή ρεύματος από το 2001.
- Στη Φιώτιδα ο Σημίτης.
- Επίσημη επίσκεψη υπουργού 'Αμυνας στις ΗΠΑ.
- Δεκαεννέα παράνομα πολυτελή αυτοκίνητα εντόπισε ο ΣΔΟΕ.
- Σε μείωση φορολογίας προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καύσωνος συνέχεια. Αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα.

Υψηλές θερμοκρασίες που θα φθάσουν τους 42 βαθμούς αναμένεται να επικρατήσουν και σήμερα σε όλη τη χώρα. Από το απόγευμα οι συνθήκες θα βελτιωθούν και θα υπάρξει πτώση θερμοκρασίας από τα βόρεια, όπου αναμένεται να σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από αύριο σε όλη τη χώρα. Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα είναι 8 βαθμούς χαμηλότερη. Οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, ενώ χθες το ΕΚΑΒ δέχθηκε αρκετές κλήσεις από άτομα που παρουσίασαν καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα.

Φωτιές καίνε χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης.

Σε εξέλιξη είναι αρκετές πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα. Ειδικότερα, μαίνονται οι πυρκαγιές στο Σοφικό Κορινθίας, στο Καρτερόλι Μεσσηνίας, στο Δερβένι Κορινθίας, στο Λεοντάρι Μεγαλόπολης, έξω από τα Χανιά και στη Στενή Ευβοίας. Από τις φωτιές έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ στο Καρτερόλι έχουν καεί τρείς αγροικίες και ένα ελαιοτριβείο. Στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν και πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Είσοδος ιδιωτών στην παραγωγή ρεύματος από το 2001.

Από ιδιώτες θα παράγεται το 28% της ηλεκτρικής ενέργειας από το Φεβρουάριο του 2001, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο εγκρίθηκε απο το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα υπάρξει διάλογος, προκειμένου να ρυθμιστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Επίσης, αποφασίστηκε η αύξηση κατά 3% των τιμολογίων της ΔΕΗ από τις 15 Ιουλίου.

Στη Φιώτιδα ο Σημίτης.

Το νομό Φθιώτιδας επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου. Το μεσημέρι θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Λαμίας, ενώ το απόγευμα θα κάνει τα εγκαίνια του νομαρχιακού νοσοκομείου. Επίσης, θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς και παράγοντες του νομού.

Επίσημη επίσκεψη υπουργού 'Αμυνας στις ΗΠΑ.

Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, 'Ακης Τσοχατζόπουλος. Αντικείμενο των συνομιλιών, που θα έχει ο κ. Τσοχατζόπουλος με Αμερικανούς αξιωματούχους ειναι η αγορά αμερικανικού εξοπλισμού, τα ελληνοτουρκικά το Κυπριακό και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Δεκαεννέα παράνομα πολυτελή αυτοκίνητα εντόπισε ο ΣΔΟΕ.

Δεκαεννέα πολυτελή αυτοκίνητα, που κυκλοφορούσαν παράνομα στη χώρα μας εντόπισαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε συνεργείο αυτοκινήτων στην Καλλιθέα. Τα 15 από αυτά έφεραν ξένες πινακίδες και ερευνώνται οι περιπτώσεις της λαθρεμπορίας και της παραποίησης των αριθμών πλαισίου των αυτοκινήτων. Οι αριθμοί πλαισίου θα αποσταλούν και στην Ιντερπόλ.

Σε μείωση φορολογίας προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Σε μείωση των φορολογικών βαρών σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση την ερχόμενη διετία. Αυτό προκύπτει από ομιλία του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Δρυ, σε ημερίδα με αντικείμενο την φορολογική ενημέρωση. Πρόκειται για φορολογικές ελαφρύνσεις, που θα γίνουν παράλληλα με τα μέτρα, που θα λάβει η κυβέρνηση για τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ αποφάσισε τη διαγραφή από τα μητρώα της ΕΠΟ του Εθνικού, του Πιερικού και του Ρεθύμνου, για χρέη τους σε ποδοσφαιριστές και προπονητή. Ο Εθνικός χρωστά 11.782.037 δρχ στον Παραστατίδη, ο Πιερικός 3.811.700 και 2.250.000 δρχ στους παίκτες Γιώτσα και Μακρίδη, αντίστοιχα και το Ρέθυμνο 8.130.000 δρχ στον προπονητή Μάριο Μπόνιτς. Οι τρεις ΠΑΕ έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν έφεση στη Δευτεροβάθμια Δικαστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός στην ομάδα του Ολυμπιακού σημειώθηκε χθες, όταν ο Γιώργος Αμανατίδης έσπασε το δεξί του χέρι, στο ύψος του αγκώνα. Ο παίκτης θα ακολουθήσει κανονικά την προετοιμασία, φορώντας ειδικό νάρθηκα. Στο "μεταγραφικό μέτωπο", η διοίκηση των πρωταθλητών, κινείται -σύμφωνα με πληροφορίες- για την απόκτηση Λατινοαμερικάνου άσου, ο οποίος διακρίνεται ιδιαίτερα στο Παγκόσμιο της Γαλλίας.

Οι κίνδυνοι που απειλούν την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών στα γήπεδα είναι πολλοί και έτσι η ΕΠΑΕ θεωρεί ως μια απο τις πρωταρχικές φροντίδες της, την ασφάλισή τους. Η 'Ενωση προβαίνει, λοιπόν, σ' επανάληψη της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την ασφάλιση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών Α', Β' και Γ' Εθνικής κατηγορίας. 'Οπως ανακοίνωσε η ΕΠΑΕ, θα δέχεται σχετικές προσφορές από εταιρίες μέχρι τις 22 Ιουλίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 308,66 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170, 22, γαλλικό φράγκο προς 50,77, λίρα Αγγλίας προς 510,32, ελβετικό φράγκο προς 202,61, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,27, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 222,03, λίρα Κύπρου προς 581,59 και Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 336,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας αν και στη βόρεια Ελλάδα οι λίγες αρχικά νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 21 έως 36 βαθμούς, στα δυτικά από 23 έως 38 και στην υπόλοιπη χώρα από 24 έως 42 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη τη χώρα. Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική και στην Αθήνα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 41 βαθμούς με προοπτική, το απόγευμα να πέσει. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και πιθανή πρόσκαιρη καταιγίδα στα ορεινά. Το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 25 μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 4 July 1998 - 6:00:08 UTC