Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 28/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Tην έντονη δυσφορία του υπουργού Δημόσιας Τάξης προκάλεσε η ενέργεια του εισαγγελέα Γεράκη, να πάρει 17 φακέλους από το τμήμα κρατικής ασφάλειας χωρίς να ενημερώσει κανέναν.
- Ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψη του στην Κύπρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.
- "Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο σωστό δρόμο", δηλώνει σε συνέντευξη του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
- Το κόμμα δεν στηρίζει την προσπάθεια για εκσυγχρονισμό του δημοσίου τομέα, τονίζει στο "ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ", ο Γιάννος Παπαντωνίου.
- Σενάρια πολέμου επαναφέρει με συνέντευξη του στο "ΒΗΜΑ" ο Αμερικανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.
- Δύο 18χρονους αναζητεί η Ασφάλεια, ως υπεύθυνους για την επίθεση με βόμβα μολότωφ εναντίον 17χρονου μαθητή στον Πειραιά.
- Για ατολμία στις διαρθρωτικές αλλαγές κατηγόρησε την κυβέρνηση απο τα Γρεβενά ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής.
- Σε φυλάκιση 7 μηνών με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκαν τα πέντε άτομα που είχαν συλληφθεί στα επεισόδια κατά το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
- Με 50 εκατομμύρια δραχμές επικηρύχθηκαν οι δύο επίδοξοι ληστές που δολοφόνησαν τον ταμία του ΟΤΕ στο Μαρούσι.
- Αρχίζουν αύριο οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Tην έντονη δυσφορία του υπουργού Δημόσιας Τάξης προκάλεσε η ενέργεια του εισαγγελέα Γεράκη, να πάρει 17 φακέλους από το τμήμα κρατικής ασφάλειας χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

Την έντονη δυσφορία του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιώργου Ρωμαίου, προκάλεσε η ενέργεια του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιώργου Γεράκη, ο οποίος μετέβη στο Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας και χωρίς να ενημερώσει κανέναν πήρε 17 φακέλους που έχουν σχέση με παραμονή αλλοδαπών στη χώρα μας. Ο κ. Ρωμαίος εξέφρασε την κατάπληξή του για τη χωρίς προηγούμενο εξέταση της εισαγγελικής αρχής, δεδομένου ότι δεν ενημερώθηκε ο ίδιος για την υπόθεση καθώς και ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης. Ζήτησε επίσης απο τον κ. Γιαννόπουλο να επισπευθεί η δικαστική έρευνα της υπόθεσης.

Ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψη του στην Κύπρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, επέκρινε απο τη Λεμεσό, χθες το βράδυ, με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο τις δυνάμεις εκείνες που προτάσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα και ως εκ τούτου ανέχονται την τουρκική αδιαλλαξία που έχει όπως είπε οδηγήσει σε αδιέξοδο το Κυπριακό πρόβλημα. Σήμερα ο κ. Στεφανόπουλος θα επισκεφθεί την Πράσινη Γραμμή, το Παραλίμνι, τη Δερύνεια και τη Λάρνακα, ενώ αναμένεται να επιστρέψει αργά το βράδυ στην Αθήνα.

"Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο σωστό δρόμο", δηλώνει σε συνέντευξη του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο πρόεδρος της πανίσχυρης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βιμ Ντόϊζεμπεργκ, μία ημέρα πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, τονίζει στην "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο σωστό δρόμο και η ένταξη στην ΟΝΕ είναι απόλυτα εφικτή το 2001. Εκφράζει την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας. Ο αρχιτραπεζίτης της Ευρωπαϊκής Ενωσης επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο να επισπευσθούν οι αποκρατικοποιήσεις των τραπεζών.

Το κόμμα δεν στηρίζει την προσπάθεια για εκσυγχρονισμό του δημοσίου τομέα, τονίζει στο "ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ", ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Το κόμμα δεν στηρίζει την προσπάθεια για εκσυγχρονισμό του δημοσίου τομέα, τονίζει στο "ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ", ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου. Σημειώνει ότι είναι λάθος η έκφραση ότι βάζουμε νερό στο κρασί μας. Η μεγάλη πλειονότητα προσθέτει της κοινωνίας, στηρίζει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, υπάρχει όμως, σύμφωνα με τον κ. Παπαντωνίου, μια ιδεολογική αντίσταση των κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική αυτή.

Σενάρια πολέμου επαναφέρει με συνέντευξη του στο "ΒΗΜΑ" ο Αμερικανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο "ΒΗΜΑ", διατυπώνει την εκτίμηση ότι οι μάχες στο Κοσσυφοπέδιο μπορούν ανα πάσα στιγμή να εξελιχθούν σε πολεμική αναμέτρηση, η οποία μπορεί να φθάσει έως την Ελλάδα. Τονίζει ότι η εγκατάσταση των πυραύλων S-300 στην Κύπρο εγκυμονεί κινδύνους για την ειρήνη και επιτείνει την ένταση, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στην τουρκική πλευρά για το αδιέξοδο στο Κυπριακό.

Δύο 18χρονους αναζητεί η Ασφάλεια, ως υπεύθυνους για την επίθεση με βόμβα μολότωφ εναντίον 17χρονου μαθητή στον Πειραιά.

Δύο 18χρονους αναζητεί η Ασφάλεια ως υπεύθυνους για την επίθεση με βόμβα μολότωφ εναντίον του 17χρονου μαθητή, Μιχάλη Δερβέντζα και ενός φίλου του, το βράδυ της Πέμπτης στη Νίκαια. Πρόκειται για τους Κώστα Κριεμπάρδη και τον Δημήτρη Κουραβέλη. Επίσης έχουν συλληφθεί και κρατούνται άλλοι τέσσερις νεαροί. Ο 17χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση.

Για ατολμία στις διαρθρωτικές αλλαγές κατηγόρησε την κυβέρνηση απο τα Γρεβενά ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής.

Για ατολμία στις διαρθρωτικές αλλαγές κατηγόρησε την κυβέρνηση απο τα Γρεβενά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,Κώστας Καραμανλής, ο οποίος πραγματοποιεί τετραήμερη περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία. Αναφερόμενος στα αγροτικά θέματα άσκησε οξύτατη κριτική κατά του υπουργείου Γεωργίας και το κατηγόρησε για ανικανότητα να υπερασπιστεί και να προωθήσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες. Σήμερα ο κ. Καραμανλής θα περιοδεύσει στο νομό Φλώρινας, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων καθώς και με κομματικά στελέχη.

Σε φυλάκιση 7 μηνών με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκαν τα πέντε άτομα που είχαν συλληφθεί στα επεισόδια κατά το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Σε φυλάκιση 7 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν απο το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Αθηνών τα πέντε απο τα έξι άτομα που είχαν συλληφθεί για τη συμμετοχή τους στα γνωστά επεισόδια που έγιναν έξω απο το εξεταστικό κέντρο της Πατησίων κατά το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών. Η κατηγορία που τους είχε απαγγελθεί ήταν για την διατάραξη κοινής ειρήνης. Ο έκτος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος.

Με 50 εκατομμύρια δραχμές επικηρύχθηκαν οι δύο επίδοξοι ληστές που δολοφόνησαν τον ταμία του ΟΤΕ στο Μαρούσι.

Με 50 εκατομμύρια δραχμές επικηρύχθηκαν οι δράστες της δολοφονίας του ταμία του υποκαταστήματος του ΟΤΕ στο Μαρούσι, σύμφωνα με εντολή που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού. Παράλληλα επισπεύδεται η πρόσληψη του γιου του θύματος στον Οργανισμό.

Αρχίζουν αύριο οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα.

Αρχίζουν αύριο οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα. Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στο Σχέδιο, τις Ξένες Γλώσσες και τη Μουσική, ενώ η βαθμολογία θα ανακοινωθεί το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Οπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, κ. Ζησιμόπουλος τα αποτελέσματα θα εκδοθούν στο τέλος Αυγούστου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου της Βραζιλίας και της Ιταλίας, προκρίθηκαν στους ''8'' του Μουντιάλ της Γαλλίας. Η Βραζιλία συνέτριψε 4-1 τη Χιλή και θα παίξει στα προημιτελικά στις 3 Ιουλίου στη Ναντ με το νικητή του σημερινού αγώνα Νιγηρία-Δανία. Εξάλλου η Ιταλία επικράτησε με 1-0 της Νορβηγίας και θ' αντιμετωπίσει στις 3 Ιουλίου στο Σεν Ντενί, τη νικήτρια της σημερινής αναμέτρησης ανάμεσα στη Γαλλία και την Παραγουάη. Ο αγώνας της Γαλλίας με την Παραγουάη αρχίζει στις 5.30 το απόγευμα, ενω της Νιγηρίας με τη Δανία στις 10 το βράδυ. Τα παιχνίδια θα μεταδοθούν απευθείας απο την ΕΤ-1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,87, γαλλικό φράγκο προς 51,28, λίρα Αγγλίας προς 516,10, ελβετικό φράγκο προς 204,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,44, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,10, τη λίρα Κύπρου προς 587,07 και την ECU προς 340,70 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θ'αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 17 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 34 και στα νησιά 21 με 31 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο νότιο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 28 June 1998 - 13:09:05 UTC