Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 27/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ληστεία με κινηματογραφική ταχύτητα και λεία 32 εκατομμύρια δρχ, στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στο Παλαιό Φάληρο, από ένοπλο δράστη.
- Την έντονη δυσφορία του Γιώργου Ρωμαίου προκάλεσε η ενέργεια του εισαγγελέα Γεράκη, να πάρει 17 φακέλους από το τμήμα κρατικής ασφάλειας χωρίς να ενημερώσει κανέναν.
- Δύσκολα, πολλά και περίπλοκα, τα θέματα των μαθηματικών, της Δ' δέσμης, με τα οποία έπεσε η αυλαία των γενικών εξετάσεων.
- Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν επιθετικές διαθέσεις κατ'ουδενός, αλλά είναι αποφασισμένες να αμυνθούν, προειδοποίησε από τη Λευκωσία ο Κωστής Στεφανόπουλος.
- Με πενήντα εκατομμύρια επικήρυξε η διοίκηση του ΟΤΕ τους δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του ταμία Λυκούργου Λατζούνη.
- Θανατηφόρο τροχαίο στην παραλιακή με δύο νεκρούς. Αγνωστα τα στοιχεία του ενός θύματος.
- Συμπληρωματική έρευνα για την ύπαρξη κυκλωμάτων στις φυλακές, διέταξε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
- Νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, εξαπέλυσε από τα Γρεβενά ο Κώστας Καραμανλής.
- Από την πρώτη Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα.
- Κατά περίπου 7% αυξάνονται από την προσεχή Τρίτη τα κόμιστρα των ταξί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ληστεία με κινηματογραφική ταχύτητα και λεία 32 εκατομμύρια δρχ, στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στο Παλαιό Φάληρο, από ένοπλο δράστη.

Ληστεία με κινηματογραφική ταχύτητα και λεία 32 εκατομμύρια δρχ, σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στο Παλαιό Φάληρο. Ο δράστης, που φορούσε κράνος και γάντια και κρατούσε όπλο, ανέβηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου και αιφνιδίασε τους υπαλλήλους που μετρούσαν τις εισπράξεις. Ο ληστής σε χρόνο ρεκόρ πήρε τα χρήματα, χωρίς κανείς να αντιληφθεί πως διέφυγε από το κτίριο.

Την έντονη δυσφορία του Γιώργου Ρωμαίου προκάλεσε η ενέργεια του εισαγγελέα Γεράκη, να πάρει 17 φακέλους από το τμήμα κρατικής ασφάλειας χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

Την έντονη αντίδραση του Γιώργου Ρωμαίου προκάλεσε η ενέργεια του εισαγγελέα πρωτοδικών, κ. Γεράκη, ο οποίος χωρίς να ενημερώσει κανένα μετέβη στο τμήμα κρατικής ασφάλειας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, πήρε 17 φακέλους που έχουν σχέση με παραμονή αλλοδαπών στη χώρα μας και φεύγοντας αρνήθηκε να υπογράψει στο πρακτικό για την παραλαβή των φακέλων, από τους οποίους δεν άφησε ούτε αντίγραφο. Ο υπουργός Δημόσια Τάξης εξέφρασε την κατάπληξή του για την χωρίς προηγούμενο εισαγγελική εισβολή, όπως αναφέρει και ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης από τον οποίο ζήτησε να επισπευσθεί η δικαστική έρευνα της υπόθεσης. Σημειώνεται ότι ο κ.Γεράκης έχει αναλάβει την προκαταρκτική έρευνα για τα διαπλεκόμενα.

Δύσκολα, πολλά και περίπλοκα, τα θέματα των μαθηματικών, της Δ' δέσμης, με τα οποία έπεσε η αυλαία των γενικών εξετάσεων.

Δύσκολα, πολλά και περίπλοκα, χαρακτηρίσθηκαν τα θέματα των μαθηματικών, που διαγωνίσθηκαν οι υποψήφιοι της Δ'δέσμης, οι οποίοι έρριξαν και τυπικά την αυλαία των γενικών εξετάσεων. Τη Δευτέρα αρχίζουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα και οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στο Σχέδιο, τις Ξένες Γλώσσες και τη Μουσική. Η βαθμολογία αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη Ιουλίου.

Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν επιθετικές διαθέσεις κατ'ουδενός, αλλά είναι αποφασισμένες να αμυνθούν, προειδοποίησε από τη Λευκωσία ο Κωστής Στεφανόπουλος.

Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν επιθετικές διαθέσεις κατ'ουδενός, αλλά είναι αποφασισμένες να αμυνθούν υπερ των δικαιωμάτων τους, της ακεραιότητάς τους, της αξιοπρέπειας και της εθνικής τους υπερηφάνειας. Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος ο οποίος επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, στο πλαίσιο της επισκεψής του στη Μεγαλόνησο. Ο κ. Στεφανόπουλος μετέφερε για άλλη μια φορά το μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης της Ελλάδος, στον δίκαιο αγώνα του Κυπριακού ελληνισμού.

Με πενήντα εκατομμύρια επικήρυξε η διοίκηση του ΟΤΕ τους δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του ταμία Λυκούργου Λατζούνη.

Με το ποσό των πενήντα εκατομμυρίων επικήρυξε η διοίκηση του ΟΤΕ τους δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του ταμία Λυκούργου Λατζούνη, μέσα στο υποκατάστημα του Οργανισμού στο Μαρούσι. Η διοίκηση του ΟΤΕ αποφάσισε επίσης να επισπευσθούν οι διαδικασίες πρόσληψης στον Οργανισμό, του ενός εκ των δύο παιδιών του άτυχου υπαλλήλου.

Θανατηφόρο τροχαίο στην παραλιακή με δύο νεκρούς. Αγνωστα τα στοιχεία του ενός θύματος.

Αγνωστα παραμένουν ακόμη τα στοιχεία του άνδρα, ηλικίας περίπου 30 ετών, ο οποίος παρασύρθηκε και διαμελίστηκε από μοτοσικλέτα,τη στιγμή που προσπαθούσε να διασχίσει πεζός την παραλιακή λεωφόρο. Τη μοτοσικλέτα, που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, οδηγούσε ο 18χρονος Βασίλης Γαντζίας, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα και εξέπνευσε λίγο αργότερα.

Συμπληρωματική έρευνα για την ύπαρξη κυκλωμάτων στις φυλακές, διέταξε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Τη διενέργεια συμπληρωματικής εξέτασης διέταξε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά την αξιολόγηση του πορίσματος του αρμόδιου εισαγγελέα, για την ύπαρξη κυκλωμάτων στις φυλακές. Η έρευνα έχει ξεκινήσει με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης ύστερα από καταγγελίες για κυκλώματα στα οποία εμπλέκονται δικηγόροι, ιατροδικαστές και σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι χρηματίζονται για ευνοϊκές μεταγωγές κρατουμένων, αντικατάσταση προφυλάκισης με περιοριστικούς όρους και άλλα.

Νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, εξαπέλυσε από τα Γρεβενά ο Κώστας Καραμανλής.

Με προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού, αλλά και της κυβέρνησης γενικότερα, συνόδευσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, την επίσκεψή του στα Γρεβενά, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία. Ο κ.Καραμανλής απέδωσε στην κυβέρνηση αδυναμία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του λαού, ατολμία να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές και εκτίμησε ότι το κράτος βρίσκεται σε βαθειά παρακμή.

Από την πρώτη Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα.

Αρχίζουν από την πρώτη Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, όπως αποφάσισαν οι εμπορικοί σύλλογοι. Οι εκπτώσεις, όπως και πέρισυ θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Κατά περίπου 7% αυξάνονται από την προσεχή Τρίτη τα κόμιστρα των ταξί.

Κατά περίπου 7% αυξάνονται από την προσεχή Τετάρτη τα κόμιστρα των ταξί. Ειδικότερα, η ανα χιλιόμετρο αποζημιώση αυξάνεται απο τις 62 στις 66 δραχμές για τη μονή ταρίφα και για τη διπλή από 120 σε 130 δρχ. Η σημαία παραμένει σταθερή στις 200 δρχ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA επικύρωσε στο Παρίσι την εισήγηση της επιτροπής διασυλλογικών πρωταθλημάτων και αποφάσισε ότι η ΑΕΚ δεν έχει δικαίωμα να λάβει μέρος στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επομένης περιόδου, άν μέχρι την 1η Ιουλίου δεν πάψει να ανήκει αμέσως ή ...εμμέσως στην ENIC. Ετσι, η``ενωση`` θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να ``αλλάξει χέρια``, αλλιώς η UEFA θα την αποκλείσει οριστικά από την διοργάνωση. Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της ENIC, Ντάνιελ Λίβι, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα ν` αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς η ΑΕΚ ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η απόφαση της UEFA θ` αλλάξει και έτσι οι δύο ομάδες της θα συμμετάσχουν κανονικά στη διοργάνωση.

Ο Παναγιώτης Λιαδέλης είναι, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο πρώτος που θα ``κοπεί`` από τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο Βολιώτης γκαρντ δεν θα είναι παρών στην αυριανή συγκέντρωση και στο ξεκίνημα της β' φάσης της προετοιμασίας της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ.Ο παίκτης του Αρη εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό του στη μέση, κάτι που πιθανότατα θα του στοιχίσει και την συμμετοχή στο μουντομπάσκετ της Αθήνας.

Με νίκη ξεκίνησε τους αγώνες της η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ελπίδων, στο τουρνουά του Γκρότσκο της Σλοβενίας. Η ελληνική ομάδα επικράτησε άνετα της διοργανώτριας χώρας με 88-69.

Κοντά σε συμφωνία με τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα, βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Η οικονομική διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι περίπου 7,5 εκατομμύρια δραχμές, κάτι που σημαίνει ότι με καλή θέληση και αμοιβαίες παραχωρήσεις, δεν αποκλείεται ο Ιταλός πλέι μέικερ να υπογράψει στον ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,87, γαλλικό φράγκο προς 51,28, λίρα Αγγλίας προς 516,10, ελβετικό φράγκο προς 204,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,44, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,10, τη λίρα Κύπρου προς 587,07 και την ECU προς 340,70 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, με ανέμους βόρειους, στα δυτικά ασθενείς στα ανατολικά μέτριους μέχρι ισχυρούς. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 34 και στα νησιά 21 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 21 με 34 και 20 με 32 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 27 June 1998 - 18:00:15 UTC