Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/06/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Οι απεργοί της Ιονικής ζητούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας με νόμο
- Απειλείται η ενότητα του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ο Κώστας Σκανδαλίδης
- Συζήτηση χθες στη Βουλή για τη μονάδα της ΔΕΗ στη Φλώρινα
- Θεσμικά μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς στην ΕΛΑΣ
- Ο πρωθυπουργός στη Γιάλτα για τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΣΕΠ
- Συνελήφθη ο Ρασίντ απο Αμερικανούς πράκτορες και οδηγήθηκε στις ΗΠΑ
- Απεργούν οι γιατροί στα νοσοκομεία της Αττικής

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παρελθόν ο Ιωαννίδης για την ΑΕΚ
- Ο Στογιάκοβιτες "αποχαιρέτησε" τον ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οι απεργοί της Ιονικής ζητούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας με νόμο

Νομοθετική ρύθμιση για την εξασφάλιση όλων των σημερινών θέσεων εργασίας στην Ιονική ζητούν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα, προκειμένου να σταματήσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση όμως δεν συμφωνεί και όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, αρκεί ο υπάρχων κανονισμός, που έχει ισχύ νόμου. Η ΟΤΟΕ σε ένδειξη συμπραράστασης στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ιονική έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία απο σήμερα στην Εμπορική.

Απειλείται η ενότητα του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ο Κώστας Σκανδαλίδης

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ έκρουσε ο γραμματέας του, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας χθες σε κομματική εκδήλωση. Ο κ. Σκανδαλίδης μίλησε για ρήγματα, που ανοίγονται και διαρκώς βαθαίνουν, για την αίσθηση, που δημιουργείται οτι δεν μπορούμε να πάμε όλοι μαζί, καθώς και οτι το ΠΑΣΟΚ διακατέχεται απο σύνδρομο του Τιτανικού. Επίσης, τάχθηκε υπερ των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, οτι η κυβέρνηση δεν πρέπει να ειναι κυβέρνηση μόνο των μέτρων, αλλά να απευθύνεται σε πολίτες και όχι σε τραπεζίτες.

Συζήτηση χθες στη Βουλή για τη μονάδα της ΔΕΗ στη Φλώρινα

Δεν πρότεινε τελικά η ΝΔ τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το κόστος κατασκευής της λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα, κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ για δημιουργία κλίματος σκανδαλολογίας. Από πλευράς ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε την υπουργό για αλαζονεία. Το ΔΗΚΚΙ και το ΚΚΕ υπογράμμισαν οτι έχουν ταχθεί υπέρ της κατασκευής της μονάδας, ενω ο ΣΥΝ επεσήμανε οτι εάν η ΔΕΗ ακολουθούσε διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού και όχι ανάθεσης δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

Θεσμικά μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς στην ΕΛΑΣ

Ειδικό Σώμα αδιάφθορων αστυνομικών, που θα ονομάζεται Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, συγκροτεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για να παταχθούν τα κρούσματα διαφθοράς στην αστυνομία. Στο ειδικό αυτό Σώμα θα προϊσταται εισαγγελέας που θα ερευνά όλες τις υποθέσεις και θα τεκμηριώνει με στοιχεία κάθε καταγγελία, που θα αφορά αστυνομικούς.

Ο πρωθυπουργός στη Γιάλτα για τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΣΕΠ

Με τον καταστατικό χάρτη ενός νέου διεθνούς περιφερειακού οργανισμού, που υπογράφουν αύριο οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των έντεκα χωρών - μελών του ΟΣΕΠ στη Γιάλτα, αναβαθμίζεται ο Οργανισμός Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου, προκειμένου να μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στις εξελίξεις στην περιοχή. Στη Σύνοδο της Γιάλτας θα συμμετάσχει και ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος αναχωρεί σήμερα για την πόλη αυτή της Κριμαίας.

Συνελήφθη ο Ρασίντ απο Αμερικανούς πράκτορες και οδηγήθηκε στις ΗΠΑ

Αμερικανοί πράκτορες συνέλαβαν σε χώρα του εξωτερικού, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, τον Παλαιστίνιο Μοχάμεντ Ρασίντ και τον οδήγησαν στις ΗΠΑ, προκειμένου να δικαστεί για εννέα κατηγορίες. Μεταξύ των κατηγοριών είναι η συνομωσία με στόχο τη δολοφονία, καθώς και η επίθεση και δολιοφθορά σε αεροσκάφος, που αφορά τη βομβιστική ενέργεια, που είχε γίνει το 1982 σε αμερικανικό αεροσκάφος που κατευθυνόταν στη Χαβάη.

Απεργούν οι γιατροί στα νοσοκομεία της Αττικής

Συνεχίζεται και σήμερα η 48ωρη απεργία, που πραγματοποιούν απο χθες οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρελθόν ο Ιωαννίδης για την ΑΕΚ

Επικυρώθηκε το διαζύγιο της ΑΕΚ με τον Γιάννη Ιωαννίδη. Ενα διαζύγιο, που όπως είπε ο Γιάννης Ιωαννίδης, δεν του προκαλεί πικρία αφού φεύγει σαν φίλος. Επεσήμανε, όμως, ότι πικράθηκε από τις δηλώσεις και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 20ήμερο χωρίς μάλιστα ο ίδιος να είναι γνώστης της κατάστασης. Ως επικρατέστερος αντικαταστάτης του ``ξανθού`` φέρεται ο Ντράγκαν Σάκοτα

Ο Στογιάκοβιτες "αποχαιρέτησε" τον ΠΑΟΚ.

Παρελθόν για τον ΠΑΟΚ αποτελεί ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς. Ο μάνατζερ του Σέρβου φόργουορντ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της μακεδονικής ΚΑΕ, Απόστολο Αλεξόπουλο και του ανακοίνωσε ότι ο Στογιάκοβιτς θα φύγει για το ΝΒΑ και τους Σακραμέντο Κινγκς. Μετά την εξέλιξη αυτή, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν τελειωμένη η μετακίνηση του Γιώργου Σιγάλα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 173,18, γαλλικό φράγκο προς 51,63, λίρα Αγγλίας προς 502,16, ελβετικό φράγκο προς 207,73, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,57, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 222,50, τη λίρα Κύπρου προς 588,70 και την ECU προς 341,26 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα με πιθανότητα σποραδικών βροχών, ή καταιγίδας στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στ'ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα δυτικά θα κυμανθεί 19 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 32 και στο Αιγαίο 21 με 27 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 19 με 30 και 18 με 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 4 June 1998 - 7:00:09 UTC