Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προς εκτόνωση οδηγείται η κρίση στην Ιονική.
- Μυστήριο για τη δολοφονία δύο ατόμων στα ανοιχτά του Μαραθώνα.
- Να πατάξει τα φαινόμενα διαφθοράς στην αστυνομία θέλει ο Γ.Ρωμαίος.
- Ισχυρές σεισμικές δονήσεις στα ανοιχτά της χερσονήσου της Σιθωνίας.
- Ενας 62χρονος από τις Σέρρες κέρδισε το Τζόκερ των 1,6 δις δρχ.
- Σε σωρεία αντιφάσεων πέφτει συνεχώς ο βουλευτής της ΝΔ Καραμηνάς.
- Σύσκεψη για τα εθνικά θέματα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
- Μέχρι τις 25 Ιουνίου το πόρισμα για τα οικονομικά της Εκκλησίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προς εκτόνωση οδηγείται η κρίση στην Ιονική.

Προς εκτόνωση φαίνεται να οδηγείται η κρίση στην Ιονική, μετά τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Οι συνδικαλιστές, που έκαναν λόγο για θετική εξέλιξη, αναμένεται να δώσουν την απαντησή τους, ενώ αναμένεται και η απόφαση του πρωτοδικείου επί της προσφυγής της διοίκησης της Ιονικής, που ζητά να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες. Ο Στέφανος Μάνος κάλεσε τους πελάτες της Ιονικής να αποσύρουν όλες τις καταθέσεις τους και να τις μεταφέρουν σε ιδιωτικές ελληνικές τράπεζες, ή σε ξένες.

Μυστήριο για τη δολοφονία δύο ατόμων στα ανοιχτά του Μαραθώνα.

Προς κάθε κατεύθυνση κινούνται οι έρευνες της αστυνομίας, η οποία αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το θάνατο των δύο ανδρών, που βρέθηκαν νεκροί σε ακυβέρνητο φουσκωτό σκάφος, ανοιχτά του Μαραθώνα. Πρόκειται για τα ξαδέλφια Γιώργο Καραλή, 28 χρόνων και Γιώργο Λοϊζο, 32 χρόνων, που είχαν πάει για ψάρεμα στην περιοχή του Αλμυροποτάμου. Ο Λοϊζος, φέρει πληγές στο στήθος, από αιχμηρό αντικείμενο, ο δε Καραλής ήταν δεμένος με σχοινί από τα χέρια και τη μέση και πεσμένος έξω από το σκάφος.

Να πατάξει τα φαινόμενα διαφθοράς στην αστυνομία θέλει ο Γ.Ρωμαίος.

Αποφασισμένος να πατάξει τα φαινόμενα των επίορκων αστυνομικών, εμφανίσθηκε ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, μετά τα κρούσματα διαφθοράς στο σώμα, με τον αστυφύλακα ληστή τραπεζών και τον αστυνομικό διευθυντή που κατηγορείται ότι πουλούσε προστασία σε μαγαζιά. Ο κ. Ρωμαίος ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί στη βουλή νομοσχέδιο για το πόθεν έσχες των αστυνομικών, ενώ η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για κομματικές παρεμβάσεις στην Αστυνομία. Ο αστυφύλακας ληστής Θεόδωρος Αγγελάκης με τους δύο συνεργούς του οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις στα ανοιχτά της χερσονήσου της Σιθωνίας.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Χαλκιδικής από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις, μεγέθους μέχρι 5,2 Ρίχτερ, που σημειώθηκαν με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της χερσονήσου της Σιθωνίας. Ο καθηγητής Βασίλης Παπαζάχος εμφανίστηκε επιφυλακτικός, τονίζοντας ότι είναι νωρίς να γίνουν ακριβείς εκτιμήσεις και χαρακτήρισε κρίσιμο το προσεχές 24ωρο. Πάντως η περιοχή παρουσιάζει μεγάλη σεισμικότητα και την τριετία 81-83 έδωσε τρεις πολύ ισχυρούς σεισμούς.

Ενας 62χρονος από τις Σέρρες κέρδισε το Τζόκερ των 1,6 δις δρχ.

Ενας 62χρονος από τις Σέρρες είναι ο υπερτυχερός, που με το χρυσό εξάρι του Τζόκερ κέρδισε 1,6 δις δρχ, με ένα δελτίο αξίας 200 δρχ. Ο σούπερ τυχερός έδωσε σημεία ζωής μέσω της δικηγόρου του, η οποία ενεργώντας για λογαριασμό του πελάτη της - την ταυτότητα του οποίου δεν αποκάλυψε - πήγε με το δελτίο στα κεντρικά του ΟΠΑΠ και πήρε την επιταγή. Ο δισεκατομμυριούχος είναι ελεύθερος επαγγελματίας, πατέρας δύο παιδιών και έχει έξι εγγόνια.

Σε σωρεία αντιφάσεων πέφτει συνεχώς ο βουλευτής της ΝΔ Καραμηνάς.

Σε σωρεία αντιφάσεων έχει πέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραμηνάς, που εμπλέκεται σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, με θύμα μια 26χρονη δασκάλα, καθώς τους ισχυρισμούς του για τα αίτια του δυστυχήματος, ανατρέπουν αυτόπτες μάρτυρες. Ο βουλευτής Σάμου έχει παραπεμφθεί στο συμβούλιο δεοντολογίας της ΝΔ, αντιμετωπίζει την άρση της ασυλίας του, ενώ πολλοί βουλευτές ζητούν την παραίτησή του.

Σύσκεψη για τα εθνικά θέματα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά, η πορεία του εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων και η νέα δομή του ΝΑΤΟ συζητήθηκαν στη διάρκεια της σύσκεψης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και τη συμμετοχή των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη σύσκεψη επαναβεβαιώθηκε η εμμονή στην ακολούθουμενη εξωτερική και αμυντική πολιτική της κυβέρνησης η οποία δεν πρόκειται ν'αλλάξει.

Μέχρι τις 25 Ιουνίου το πόρισμα για τα οικονομικά της Εκκλησίας.

Μέχρι τις 25 Ιουνίου θα κατατεθεί το πόρισμα της επιτροπής που ερευνά τα οικονομικά της Εκκλησίας της Ελλάδος, υποσχέθηκε ο Μητροπολίτης Καρυστίας Σεραφείμ, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ραδιοφωνικού σταθμού της εκκλησίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρελθόν και τυπικά είναι από σήμερα ο Ιωαννίδης για την ΑΕΚ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Γρανίτσα. Το διαζύγιο δεν προκάλεσε πικρία στον "ξανθό", όπως διευκρίνισε, γιατί φεύγει σαν φίλος. Πάντως, επεσήμανε ότι δυσαρεστήθηκε από τις δηλώσεις και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 20ημερο χωρίς ο ίδιος να είναι γνώστης της κατάστασης. Ο κορυφαίος Ελληνας τεχνικός δεν αποκάλυψε τα σχεδιά του, ενώ και η διοίκηση της ΑΕΚ δεν αποκάλυψε ποιος θα τον αντικαταστήσει. Εξάλλου, η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική της έδρας της για επεισόδια στον αγώνα των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό.

Στο ΝΒΑ και συγκεκριμένα στο Σακραμέντο Κινγκς θα συνεχίσει την καριέρα του ο άσος του ΠΑΟΚ Στογιάκοβιτς, όπως ανακοίνωσε ο μάνατζερ του παίχτη στον πρόεδρο της ΚΑΕ Αλεξόπουλο. Μετά την εξέλιξη αυτή, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η μετακίνηση του Σιγάλα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς παίχτης και πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ είχαν χθες την πρώτη τους συνάντηση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 173,18, γαλλικό φράγκο προς 51,63, λίρα Αγγλίας προς 502,16, ελβετικό φράγκο προς 207,73, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,57, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 222,50, τη λίρα Κύπρου προς 588,70 και την ECU προς 341,26 δραχμές.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κλείσει στις 2.581, 24 μονάδες, ενισχυμένος σε ποσοστό 1,17%. Ιδιαίτερο ήταν σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές των κατασκευαστικών εταιριών, ο δείκτης των οποίων σημείωσε άνοδο 6,76%. Σημαντική άνοδο 7,7% και 5,8% αντιστοίχως σημείωσαν οι μετοχές της Ιονικής και της Εμπορικής. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 57,5 δισ. δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα με πιθανότητα σποραδικών βροχών, ή καταιγίδας στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στ'ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα δυτικά θα κυμανθεί 19 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 32 και στο Αιγαίο 21 με 27 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 19 με 30 και 18 με 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 3 June 1998 - 18:00:07 UTC