Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/05/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ικανοποιημένη η Ελλάδα απο τη δήλωση ΕΚΟΦΙΝ για τη συμμετοχή στο Ευρώ.
- Σήμερα η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ και το Συμβούλιο για ισοτιμίες νομισμάτων.
- Στην Κύπρο απο χθές ο Αμερικανός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.
- Τον Βόλο επισκέπτεται σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος.
- Απόφαση Συμβουλίου Επικρατείας για αναβολές στράτευσης απο ΙΕΚ.
- Τούρκος δουλέμπορος επιχείρησε να αποβιβάσει 53 λαθρομετανάστες.
- Συνελήφθη Τούρκος έμπορος ναρκωτικών με 2,5 κιλά ηρωίνη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με τον αγώνα Ολυμπιακού -Παναθηναϊκού ανοίγει σήμερα η αυλαία της ημιτελικής φάσης των πλέϊ-όφ του πρωταθλήματος της Α1 στο μπάσκετ.
- Στον Ολυμπιακού θα παραμείνουν ο Κούλης Καραταϊδης, ο Βασίλης Καραπιάλης και ο Γιώργος Αμανατίδης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ικανοποιημένη η Ελλάδα απο τη δήλωση ΕΚΟΦΙΝ για τη συμμετοχή στο Ευρώ.

Ιδιαιτέρως ικανοποιητική είναι για την Ελλάδα η χθεσινή δήλωση του ΕΚΟΦΙΝ για τη συμμετοχή της χώρας μας στο Ευρώ την 1.1.2001.Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου τόνισε οτι πρόκειται για σημαντική εθνική επιτυχία.Στη δήλωση,η οποία αναμένεται να υιοθετηθεί σήμερα απο τους ηγέτες της ΕΕ,υπογραμμίζεται η ουσιαστική πρόοδος απο τη χώρα μας στους στόχους του Μάαστριχτ,ενώ περιέχεται δέσμευση ότι κατά την ένταξή της στο Ευρώ η Ελλάδα θα κριθεί με τον ίδιο τρόπο που κρίθηκαν τα κράτη-μέλη που θα συμμετάσχουν στην πρώτη φάση.

Σήμερα η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ και το Συμβούλιο για ισοτιμίες νομισμάτων.

Σήμερα η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών για να γνωμοδοτήσει σχετικά με τη σύσταση του Συμβουλίου Υπουργών ECOFIN για τις 11 χώρες του Ευρώ.Στις 10 θα συνεδριάσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Το Συμβούλιο Κορυφής θα αρχίσει στις 3μμ.Στις 6μμ θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργών ECOFIN και των διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών για να αναγγείλουν τις συμφωνίες για τις διμερείς ισοτιμίες στα εθνικά νομίσματα που θα ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 1999.

Στην Κύπρο απο χθές ο Αμερικανός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό θα έχει ο αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ,που βρίσκεται απο χθές στη Λευκωσία.Κατά την άφιξή του ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ κατέστησε σαφές ότι ΗΠΑ, ΟΗΕ και ΕΕ δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος.Ο κ.Χόλμπρουκ δήλωσε οτι δεν θα επιδιώξει την πραγματοποίηση συνάντησης των κκ Κληρίδη και Ντενκτάς εκτός και αν διαπιστώσει οτι υπάρχει συμφωνία ή προοπτική συμφωνίας σε ορισμένα θέματα.

Τον Βόλο επισκέπτεται σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος.

Στο Βόλο,στην έδρα της Μητρόπολής του μεταβαίνει σήμερα ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος.Η ενθρόνισή του θα γίνει το μεθεπόμενο Σάββατο.

Απόφαση Συμβουλίου Επικρατείας για αναβολές στράτευσης απο ΙΕΚ.

Δεν προβλέπεται αναβολή κατάταξης σε στρατεύσιμους που σπουδάζουν μεν σε ΙΕΚ αλλά έχουν ήδη αποφοιτήσει απο ισότιμο ΙΕΚ. Αυτό αποφάνθηκε το Συμβούλιο Επικρατείας,στο οποίο είχαν προσφύγει σπουδαστές.Οι σπουδαστές, ενώ είχαν λάβει αναβολή στράτευσης και αποφοιτήσει απο ΙΕΚ, ζητούσαν νέα αναβολή επειδή είχαν επανεγγραφεί σε άλλες ειδικότητες ΙΕΚ.Το αίτημά τους απορρίφθηκε απο το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο.

Τούρκος δουλέμπορος επιχείρησε να αποβιβάσει 53 λαθρομετανάστες.

Πενήντα τρείς Ιρακινούς λαθρομετανάστες είχε κρυμμένους στα αμπάρια του μικρό τουρκικό σκάφος ,που είχε εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη Σύμη και ακινητοποιήθηκε απο περιπολικό του Λιμενικού Σώματος.Το σκάφος με τους λαθρομετανάστες οδηγήθηκε στη Σύμη και ο Τούρκος κυβερνήτης του καταδικάστηκε απο δικαστήριο της Ρόδου σε φυλάκιση.

Συνελήφθη Τούρκος έμπορος ναρκωτικών με 2,5 κιλά ηρωίνη.

Δυόμισι κιλά ηρωίνης προσπάθησε να πουλήσει τούρκος έμπορος ναρκωτικών σε δύο αστυνομικούς που παρουσιάστηκαν σαν αγοραστές, στην περιοχή Φερών Εβρου.Πρόκειται για τον 42χρονο Σουκρού Γκιουνέρ, ο οποίος συνελήφθη .

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον αγώνα Ολυμπιακού -Παναθηναϊκού ανοίγει σήμερα η αυλαία της ημιτελικής φάσης των πλέϊ-όφ του πρωταθλήματος της Α1 στο μπάσκετ.

Με τον αγώνα Ολυμπιακού -Παναθηναϊκού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ανοίγει το απόγευμα η αυλαία της ημιτελικής φάσης των πλέϊ-όφ του πρωταθλήματος της Α1 στο μπάσκετ. Αύριο στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ.

Στον Ολυμπιακού θα παραμείνουν ο Κούλης Καραταϊδης, ο Βασίλης Καραπιάλης και ο Γιώργος Αμανατίδης.

Στις τάξεις του Ολυμπιακού θα παραμείνουν τρείς βασικοί ποδοσφαιριστές,ο Κούλης Καραταϊδης,ο Βασίλης Καραπιάλης και ο Γιώργος Αμανατίδης. Οι τρείς έμπειροι παίκτες είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Γιώργο Λούβαρη και σύμφωνα με πληροφορίες είναι κοινή επιθυμία και των δύο πλευρών να συνεχιστεί η συνεργασία τους γιά μία ακόμη διετία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,77 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 178,67, γαλλικό φράγκο προς 53,28, λίρα Αγγλίας προς 535,67, ελβετικό φράγκο προς 214,61, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,32, τη λίρα Κύπρου προς 610,72 και την ECU προς 353,08 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ζεστός και υγρός προβλέπεται ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με αραιές νεφώσεις,που στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 11 με 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 28 και στα νησιά 15 με 25 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με ανέμους νοτιοανατολικούς ασθενείς μέχρι μέτριους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 13 με 27 και 12 με 25 βαθμούς, αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 2 May 1998 - 6:00:13 UTC