Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/05/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αύριο η σύνοδος κορυφής της ΕΕ για την τελική φάση της ΟΝΕ.
- Θετικές εκτιμήσεις απο το Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος.
- Με συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα γιορτάζεται η Εργατική Πρωτομαγιά.
- Συνεχίζεται η έξοδος των κατοίκων αστικών κέντρων προς την ύπαιθρο.
- Εντονη ελληνική αντίδραση στις δηλώσεις Γιλμάζ.
- Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξέδιδε πλαστά έγγραφα ελληνοποίησης.
- Νέα ονόματα υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της εθνικής παίδων στο ποδόσφαιρο.
- Ξέφρενο γλέντι στη Νέα Σμύρνη,για τον κυπελλούχο Πανιώνιο.
- Ο Κριστόφ Βαζέχα, ζητήσε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του στην απονομή του κυπέλλου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αύριο η σύνοδος κορυφής της ΕΕ για την τελική φάση της ΟΝΕ.

Καθοριστικές αποφάσεις για την πορεία της Οικονομικής και Νομισματικής Ενοποίησης θα ληφθούν σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες απο τους ηγέτες και τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι Υπουργοί Οικονομικών θα αποφασίσουν για τις αμετάκλητες συναλλαγματικές ισοτιμίες για το Ευρώ, ενώ οι ηγέτες της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής τους θα αποφασίσουν τον κατάλογο των κρατών-μελών που θα συμμετάσχουν στο Ευρώ.Σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών θα εξετάσουν την επίτευξη του στόχου μείωσης των ελλειμμάτων σε κάθε κράτος-μέλος

Θετικές εκτιμήσεις απο το Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος.

Σημαντική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών, όπως ο πληθωρισμός και το δημόσιο έλλειμα, διαπιστώνει στην εκθεσή του ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και συνιστά συνέχιση της αντιπληθωριστικής και νομισματικής πολιτικής και εφαρμογή, χωρίς παρεκκλίσεις, της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, για να συμμετάσχει η χώρα μας στην ΟΝΕ το 2001. Ο κ.Παπαδήμος προβλέπει πληθωρισμό κάτω του 2% στο τέλος του 1999, τάσσεται υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και προβλέπει σταδιακή μείωση των επιτοκίων, από το ερχόμενο έτος.

Με συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα γιορτάζεται η Εργατική Πρωτομαγιά.

Με τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις γιορτάζεται σήμερα στην Αθήνα η Εργατική Πρωτομαγιά. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ οργανώνουν εκδήλωση στο Πεδίο του Αρεως, η παράταξη ΕΣΑΚ που πρόσκειται στο ΚΚΕ στο Σύνταγμα, και στην Ομόνοια οι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις θα γίνουν και στις περισσότερες μεγάλες πόλεις.Στα μέσα μαζικής μεταφοράς,οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν από τις 10μμ ως τη λήξη της βάρδιας, στα πλοία έως τις 12μμ,στην Ολυμπιακή 10πμ έως 2μμ.

Συνεχίζεται η έξοδος των κατοίκων αστικών κέντρων προς την ύπαιθρο.

Αρχισε απο χθές η έξοδος των κατοίκων των αστικών κέντρων προς την ύπαιθρο για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Οι εκδρομείς θα έχουν σύμμαχο τον καλό καιρό, ενώ η Τροχαία απο το πρωί έχει λάβει έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο.

Εντονη ελληνική αντίδραση στις δηλώσεις Γιλμάζ.

Το νέο προκλητικό ξέσπασμα της Τουρκίας με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της,Μεσούτ Γιλμάζ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.Απαράδεκτη πρόκληση που στόχο έχει να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος της Ελλάδας και επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την αδυναμία της Τουρκίας να εναρμονιστεί με τη διεθνή έννομη τάξη,τις χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας.Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης έκανε λόγο για απαράδεκτες απειλές και εκβιασμούς.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξέδιδε πλαστά έγγραφα ελληνοποίησης.

Σπείρα,που συμμετείχαν αστυνομικοί και κρατικοί υπάλληλοι και είχε εκδώσει πλαστά έγγραφα ελληνοποίησης σε 1000 αλλοδαπούς αποκομίζοντας συνολικά 7 δισεκατομμύρια δραχμές εξάρθρωσε η Ασφάλεια.Στην Ασφάλεια Αθηνών έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται ο Ιωάννης Στεφανάκης υπαστυνόμος του τμήματος αλλοδαπών Πειραιά και ο ανθυπαστυνόμος Παναγιώτης Τσεκούρας. Επίσης συνελήφθησαν ο Δημήτρης Ευσταθιάδης, που θεωρείται ο εγκέφαλος της σπείρας, ο εξάδελφός του Θεόδωρος,ο Πρόδρομος Κολεόγλου, ο Δημήτρης Τσοπανάς και δύο αλλοδαπές,που κατείχαν πλαστές ελληνικές ταυτότητες.

Νέα ονόματα υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές.

Τους υποψηφίους που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου σε ορισμένες απο τις νομαρχίες και τους δήμους που δεν είχε αποφασίσει στην πρόσφατη συνεδρίασή της η ΚΕ του Κινήματος,αποφάσισε το ΕΓ.Χθές, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες του κ. Ασκούνη στην Καλλιθέα,Κατσάνου στη Νέα Ερυθραία,Ντούρου στις Αχαρνές και Τσακπουνίδη στην Κατερίνη.Στην Πέλλα θα υποστηρίξει τον Τραϊανό Χατζηδημητρίου και στη Δράμα το Λάζαρο Ζουρνατζή.Στην Πρέβεζα θα γίνουν προκριματικές εκλογές στις 17 Μαϊου και στην Καστοριά μεθαύριο

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της εθνικής παίδων στο ποδόσφαιρο.

Μεγάλη νίκη σημείωσε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων στον 3ο και τελευταίο γιά την πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η εθνική μας επικράτησε 2-0 της Σουηδίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ηταν η δεύτερη νίκη της ελληνικής ομάδας, αφού στα προηγούμενα ματς είχε επιβληθεί με 2-0 της Ισλανδίας και είχε αναδειχθεί ισόπαλη 0-0 με την Δανία. Ετσι η εθνική μας πήρε την 1η θέση στον όμιλό της και προκρίθηκε πανηγυρικά στους ''8''.

Ξέφρενο γλέντι στη Νέα Σμύρνη,για τον κυπελλούχο Πανιώνιο.

Το δεύτερο ημίχρονο του ξέφρενου γλεντιού που έχει στηθεί στη Νέα Σμύρνη, εξελίχθηκε χθές στην πλατεία της περιοχής όπου ο Δήμαρχος Γιώργος Σιότροπος τίμησε τον κυπελλούχο Πανιώνιο για την μεγάλη διάκρισή του. Από την πλευρά του, ο Χρήστος Εμβολιάδης τόνισε: ''Είναι ιστορικές στιγμές για τον Πανιώνιο κι αν συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια ψυχή και το ίδιο πάθος, θα τις ξαναζήσουμε πολύ σύντομα. Αυτή η ομάδα έχει τεράστιες δυνατότητες''.

Ο Κριστόφ Βαζέχα, ζητήσε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του στην απονομή του κυπέλλου.

Ο Πολωνός διεθνής επιθετικός του Παναθηναϊκού, Κριστόφ Βαζέχα, κατάλαβε το λάθος του. Ετσι με δηλώσεις του ζητά συγγνώμη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, για τη συμπεριφορά του στην απονομή του κυπέλλου, την οποία αποδίδει στον εκνευρισμό, που προήλθε από τις συνθήκες του αγώνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,77 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 178,67, γαλλικό φράγκο προς 53,28, λίρα Αγγλίας προς 535,67, ελβετικό φράγκο προς 214,61, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,32, τη λίρα Κύπρου προς 610,72 και την ECU προς 353,08 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, με λίγες αραιές νεφώσεις στα Ηπειρωτικά και τοπικές ομίχλες το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 8 με 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 26 και στα νησιά 13 με 23 βαθμούς Κελσίου.Αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 12 με 25 και 10 με 24 βαθμούς αντίστοιχα,θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 1 May 1998 - 7:00:16 UTC