Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κοιμήθηκε εν ειρήνη στις 1.30 πμ ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.
- Ο Σεραφείμ υπήρξε ο μακροβιότερος Αρχιεπίσκοπος.
- Ψηφίστηκε απο τη Βουλή το νομοσχέδιο για την Ολυμπιακή.
- Τον Μάϊο κατατίθεται το ν/σ για εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικό.
- Θετικές εκτιμήσεις του Ζακ Σαντέρ για την ελληνική οικονομία.
- Πλήρη κάλυψη του Αμερικανού πρέσβη απο το Στέιτ Ντιπάρτμέντ.
- Βελτιώνεται η υγεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Κίνδυνο έκπτωσης αντιμετωπίζει η διοίκηση της ΕΠΑΕ. - Με απόφαση της ΕΠΑΕ, όλοι οι αγώνες για την 30η ημέρα του πρωταθλήματος θα γίνουν την Κυριακή.
- Ο Πανιώνιος πήρε το "εισιτήριο" για την δεύτερη φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κοιμήθηκε εν ειρήνη στις 1.30 πμ ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.

Η καρδιά του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ έπαψε να χτυπά στις 1.30 τα ξημερώματα ύστερα από μάχη, που έδωσε επί 45 ημέρες στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Η είδηση της κοιμήσεως του Αρχιεπισκόπου έχει συγκινήσει ολο τον ελληνικό λαό. Η σορός του εκτίθεται από σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα απο το Α' Νεκροταφείο Αθηνών με τιμές εν ενεργεια πρωθυπουργού. Σήμερα συγκαλείται η Ιερά Σύνοδος, ενω προσωρινά καθήκοντα Αρχιεπισκόπου Αθηνών αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Ο Σεραφείμ υπήρξε ο μακροβιότερος Αρχιεπίσκοπος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Σεραφείμ, κατά κόσμον Βησσαρίων Τίκας, γεννήθηκε το 1913 στο χωριό Αρτεσιανό Καρδίτσας. Ο μακροβιότερος Αρχιεπίσκοπος παρέμεινε επι 23 χρόνια στον αρχιεπισκοπικό θρόνο και όρκισε 7 Προέδρους Δημοκρατίας και 12 πρωθυπουργούς. Ποτέ άλλος δεν "ισορρόπησε" τόσο αριστοτεχνικά, ανάμεσα σε εκκλησιαστικές διαμάχες, αλλά και πολιτικά "παιχνίδια". Ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ οδήγησε, ως άριστος καπετάνιος, το πλοίο της Εκκλησίας τις περισσότερες φορές ανάμεσα σε συμπληγάδες και τρικυμίες.

Ψηφίστηκε απο τη Βουλή το νομοσχέδιο για την Ολυμπιακή.

Το νομοσχέδιο για την ανόρθωση και εξυγίανση της Ολυμπιακής Αεροπορίας που θεωρείται πιλότος και για τις άλλες ζημιογονες ΔΕΚΟ ψηφίστηκε χθες απο τη Βουλή. Είχε προηγηθεί συμφωνία της διοίκησης και των εργαζομένων. Στην ψηφοφορία επι της αρχής το αποτέλεσμα ηταν 158 υπέρ και 124 κατά. Λιγο πριν αρχίσει και η ψηφοφορία κατ' αρθρον αποχώρησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Οπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών θα εξοικονομηθούν περίπου 42 δις δρχ., ενω αναμένεται την επόμενη πενταετία ο εθνικός αερομεταφορέας να έχει κέρδη 75 δις δρχ.

Τον Μάϊο κατατίθεται το ν/σ για εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικό.

Το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τον επόμενο μήνα, θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα αυτό και στη ΝΔ υπο την προεδρία του Κώστα Καραμανλή. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσσεται υπέρ της ευελιξίας και της ελαστικοποίησης του χρόνου εργασίας.

Θετικές εκτιμήσεις του Ζακ Σαντέρ για την ελληνική οικονομία.

Ιδιαίτερα θετικές υπήρξαν οι εκτιμήσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Σαντέρ, για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ υπογράμμισε την σημαντική πρόοδο που έχει επιτελέσει τα δυο τελευταία χρόνια η Ελλάδα για την σύγκλιση. Εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας οτι το 1998 και 1999 θα έχει επιτύχει πρωτοφανή επίπεδα. Ωστόσο, ζήτησε να συνεχιστούν ακόμη περισσότερο οι προσπάθειες για να κερδηθεί η μάχη.

Πλήρη κάλυψη του Αμερικανού πρέσβη απο το Στέιτ Ντιπάρτμέντ.

Αντιδημοκρατικές χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιμς Ρούμπιν, τις κριτικές που έχουν ασκηθεί στον Αμερικανό πρέσβη, Νίκολας Μπέρνς, επισημαίνοντας οτι δεν συμβαδίζουν με την ελληνική δημοκρατική παράδοση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Επίσης, καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση της 17Ν κατά των γραφείων της Citibank.

Βελτιώνεται η υγεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Συνεχή βελτίωση, τόσο κλινικά όσο και εργαστηριακά, παρουσιάζει η υγεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, στο οποίο προστίθεται ότι η ανταπόκριση της θεραπευτικής αγωγής κρίνεται λίαν ικανοποιητική. Οι γιατροί εκτιμούν ότι αν δεν υπάρξουν περιπλοκές την προσεχή εβδομάδα, ο κ. Καραμανλής θα βγει από το θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ και θα πάει στο σπίτι του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνδυνο έκπτωσης αντιμετωπίζει η διοίκηση της ΕΠΑΕ.

Αμεσο κίνδυνο έκπτωσης αντιμετωπίζει πλέον η διοίκηση της ΕΠΑΕ, αφού μετά το εξώδικο διαμαρτυρίας που έστειλαν 12 ΠΑΕ, για κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση, δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο της. Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Καβάλα, Απόλλων, Πανηλειακός, Βέροια, Ξάνθη, Καλαμάτα και Εθνικός, ζητούν την πτώση της διοίκησης και τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Με απόφαση της ΕΠΑΕ, όλοι οι αγώνες για την 30η ημέρα του πρωταθλήματος θα γίνουν την Κυριακή.

Μετά από απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΑΕ, όλοι οι αγώνες για την 30η ημέρα του πρωταθλήματος θα γίνουν την Κυριακή και θα αρχίσουν στις πέντε το απόγευμα,εκτός από τα παιχνίδια Εθνικός- ΑΕΚ και Καβάλα- Παναθηναϊκός,που θα αρχίσουν στις οκτώ το βράδυ.Ακόμη η επιτροπή της ΕΠΑΕ όρισε ως έδρα του αγώνα Ηρακλής-Ιωνικός το εθνικό στάδιο της Λάρισας

Ο Πανιώνιος πήρε το "εισιτήριο" για την δεύτερη φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.

Ο Πανιώνιος έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε το "εισιτήριο" για την δεύτερη φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας. Το συγκρότημα του Μάκη Δενδρινού επικράτησε του Σπόρτιγκ με 85-74 στο κλειστό των Πατησίων και συμπλήρωσε δύο νίκες, αφού ως γνωστό είχε επικρατήσει την Τρίτη στη Νέα Σμύρνη με 77-55. Αντίθετα, ο Ηρακλής και ο Απόλλωνας Πάτρας θα λύσουν τις διαφορές τους το Σάββατο, αφού ο ``γηραιός`` επικράτησε με 66- 56 του αχαϊκού συγκροτήματος στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι, ισοφαρίζοντας έτσι το σκόρ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις σε 1- 1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 321,81 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,37, γαλλικό φράγκο προς 52,59, λίρα Αγγλίας προς 547,38, ελβετικό φράγκο προς 212,04, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,06, τη λίρα Κύπρου προς 601,26 και την ECU προς 350,01 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αραιή συννεφιά θα επικρατήσει σ'όλη τη χώρα, ενώ αναμένονται σποραδικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 14 με 26, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 15 με 29 και στα νησιά 16 με 26 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 15 με 27 βαθμούς, θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί τοπική βροχή μετά το μεσημέρι, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 16 με 27 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 10 April 1998 - 11:24:29 UTC