Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/03/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αναπόφευκτη η σύγκρουση κυβέρνησης-εργαζομένων στην Ολυμπιακή.
- Το δρόμο της Ολυμπιακής θα πάρουν και άλλες ΔΕΚΟ.
- Συνάντηση με τον πρόεδρο Γιέλτσιν είχε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Ικανοποίηση για την πορεία των εργασιών ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.
- Εντονη αντίδραση Ρέππα για δηλώσεις Μπερνς.
- Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών στα Ανω Λιόσια.
- Σε υποτονικό κλίμα οι φοιτητικές εκλογές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αναπόφευκτη η σύγκρουση κυβέρνησης-εργαζομένων στην Ολυμπιακή.

Αναπόφευκτη είναι πλέον η σύγκρουση κυβέρνησης - εργαζομένων στην Ολυμπιακή, μετά το νομοσχέδιο που κατετέθη χθες, το οποίο αλλάζει άρδην τις εργασιακές σχέσεις. Η κυβέρνηση δηλώνει αμετακίνητη στη θέση της, ενώ οι εργαζόμενοι φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε οτι δεν τίθεται θέμα πώλησης της εταιρίας, η ΓΣΕΕ ωστόσο εξήγγειλε τρίωρες στάσεις εργασίας στις ΔΕΚΟ την ερχόμενη Πέμπτη. Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, άσκησε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Το δρόμο της Ολυμπιακής θα πάρουν και άλλες ΔΕΚΟ.

Σαφή προειδοποίηση οτι το δρόμο της Ολυμπιακής, θα πάρουν και άλλες ζημιογόνες ΔΕΚΟ, όπως οι αστικές συγκοινωνίες, ο ΟΣΕ και τα ΕΛΤΑ, απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Ο κ.Παπαντωνίου από τη Θεσσαλονίκη όπου μετέχει στις εργασίες ενός οικονομικού φόρουμ, δήλωσε οτι το 2001 οι ζημιογόνες επιχειρήσεις θα κλείνουν ή θα συρρικνώνονται και οι πρώτοι που θα υφίστανται τις συνέπειες θα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Συνάντηση με τον πρόεδρο Γιέλτσιν είχε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Οι αμυντικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, εξετάσθηκαν στις συνομιλίες που είχε στο Κρεμλίνο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος με τον πρόεδρο Μπόρις Γιέλτσιν. Αναφορικά με την εγκατάσταση των πυραύλων S-300 στην Κύπρο, ο Γιέλτσιν διαβεβαίωσε οτι η χώρα του θα προχωρήσει απρόσκοπτα στην εγκατάστασή τους, ενώ ο κ.Τσοχατζόπουλος, σχολιάζοντας την αντίδραση της Ουάσιγκτον στο θέμα αυτό, δήλωσε οτι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε χώρας να εξασφαλίζει την άμυνά της.

Ικανοποίηση για την πορεία των εργασιών ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

Στις Βρυξέλλες, την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας-Βρετανίας, για την πορεία των εργασιών ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αντίθετα, η Τουρκία αποδεικνύει για άλλη μία φορά την αδιαλλαξία της, απειλώντας οτι θα προχωρήσει αμέσως στην ενσωμάτωση των κατεχομένων, εάν συνεχισθεί η διένεξή της με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Τουρκία κάνει κακό στην διεθνή εικόνα της, δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας.

Εντονη αντίδραση Ρέππα για δηλώσεις Μπερνς.

Εντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπρόσωπου στις δηλώσεις που έκανε ο αμερικανός πρέσβης, Νίκολας Μπερνς, περί εργασιακών σχέσεων και φιλελευθεροποίησης της ελληνικής οικονομικής πολιτικής. Ο κ. Ρέππας τον κάλεσε να κρατήσει τις απόψεις που έχει για τον εαυτό του, τονίζοντας ότι το νομικό καθεστώς που διέπει αυτές τις σχέσεις είναι προς το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας και του δημοσίου.

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών στα Ανω Λιόσια.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να καταβάλλεται το οικονομικό βοήθημα των 200 χιλιάδων δραχμών σε όσους επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία. Σήμερα ξεκίνησε και η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στους κατοίκους των Ανω Λιοσίων. ΧΘες, η εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση, ενώ η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή για το θέμα.

Σε υποτονικό κλίμα οι φοιτητικές εκλογές.

Μέσα σε υποτονικό κλίμα διεξάγονται αύριο για άλλη μια φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι φοιτητικές εκλογές, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα. Το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ, μίλησε στη Νομική Σχολή σε συγκέντρωση της ΔΑΠ. Στο μεταξύ, σήμερα έληξε η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων για τις γενικές εξετάσεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το όνομα του διάσημου Γκρέιαμ Σούνες συγκαταλέγεται από σήμερα στους πιθανούς αντικαταστάτες του Ντουμιτρίου στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Ο Σούνες είναι ένας από τους πιο πετυχημένους τεχνικούς της Ευρώπης, ανέλαβε την Μπενφίκα υπό διάλυση και παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του ιστορικού συλλόγου, εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λινγκ. Αυτή, ωστόσο, η επιτυχία είναι και ο σοβαρότερος λόγος για να διακόψει ο Σούνες το συμβόλαιο που έχει με την πορτογαλική ομάδα. Πάντως, επειδή η Μπενφίκα, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, είναι πιθανό ένα πλούσιο συμβόλαιο συνεργασίας να τον πείσει να έρθει στην Αθήνα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ευχήθηκε στο ντέρμπι κορυφής του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό να γίνει ένα καλό παιχνίδι και νικητής να αναδειχθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας παράλληλα πως αν κερδίσει ο Ολυμπιακός τότε θα είναι σίγουρος πρωταθλητής. Στο μεταξύ, ο Μποροβήλος κληρώθηκε να διευθύνει το ντέρμπι των αιωνίων, που θα γίνει το Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Για την Ιταλία πέταξε σήμερα η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο στο Μιλάνο τη Στεφανέλ, την οποία είχε κερδίσει πριν μία εβδομάδα στην Αθήνα με διαφορά 19 πόντων. Οι παίχτες του Παναθηναϊκού με τη σιγουριά των 19 πόντων, έδειχναν σίγουροι για την προκρισή τους στον τελικό του Ευρωκυπέλου, ενώ ο Παταβούκας δήλωσε ότι μπορούν και να κερδίσουν μέσα στο Μιλάνο την ομάδα του Σιγάλα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 324,59 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,39, γαλλικό φράγκο προς 52,34, λίρα Αγγλίας προς 544,58, ελβετικό φράγκο προς 212,95, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,79, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,67, τη λίρα Κύπρου προς 602,70 και την ECU προς 348,69 δραχμές.

Σημαντική διορθωτική υποχώρηση σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά τη μεγάλη άνοδο που πέτυχαν οι τιμές των μετοχών στο διάστημα που ακολούθησε μετά την αναπροσαρμογή της ισοτιμίας της δραχμής. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2005,82 μονάδες με πτώση 3,75%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 89,5 δισ. δρχ., εκ των οποίων τα 15 περίπου δισ. αφορούν τη διακίνηση πακέτου 12 εκατ. μετοχών της εταιρίας "Ιονική Ξενοδοχειακή".

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σ'όλη τη χώρα, ενώ ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια μηδέν με 19 βαθμούς, στα δυτικά 3 με 20 και στην υπόλοιπη χώρα 4 με 18 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις ασθενείς μέχρι μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 6 με 16 και 4 με 16 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 31 March 1998 - 19:00:11 UTC