Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κορυφώνεται η σύγκρουση εργαζομένων - κυβέρνησης στην ΟΑ.
- Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές.
- Και τρίτο κρούσμα της νόσου των "τρελών αγελάδων" στην Κρήτη.
- Και νέο κρούσμα ξενοφοβίας.
- Απο σήμερα η τριήμερη επίσκεψη του κ. Τσοχατζόπουλου στη Μόσχα.
- Μέτρα για τους πληγέντες απο τη θεομηνία ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ.
- Απεργούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο επιθετικός ποδοσφαιριστής του Πανηλειακού, Νίκος Κυζερίδης, είναι το νέο πρόσωπο στην εθνική μας ομάδα των ανδρών.
- Ο Κρίστο Μπόνεφ θα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
- Με αποκλεισμό της έδρας του κινδυνεύει ο Ηρακλής, αφού είναι βαριές οι κατηγορίες, που αντιμετωπίζει για τον αγώνα του με τον Ολυμπιακό.
- Ο Αρης νίκησε τη Δόξα Δράμας με 1-0.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κορυφώνεται η σύγκρουση εργαζομένων - κυβέρνησης στην ΟΑ.

Σοβαρότατα επεισόδια δημιουργήθηκαν χθες το βράδυ στα γραφεία της Ολυμπιακής, όταν οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν οτι ο αρμόδιος υπουργός, Τάσος Μαντέλης, κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εξυγίανσή της. Ο υπουργός Μεταφορών προέβη στην κατάθεση του νομοσχεδίου, μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη διοίκηση της ΟΑ. Η ΓΣΕΕ κήρυξε για σήμερα στάση εργασίας στην Ολυμπιακή 5μμ - 8μμ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με ανακοινώσεις τους επέκριναν τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές.

Με μεγάλα βήματα, χωρίς ολιγωρία, αλλά με διάλογο και συναίνεση θα προωθήσει η κυβέρνηση τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει εξαγγείλει, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου. Ο κ. Παπαντωνίου αναμένει απο το καλοκαίρι να αρχίσουν να αναδεικνύονται με τρόπο περισσότερο εμφανή τα θετικά αποτελέσματα απο την αναπροσαρμογή της ισοτιμίας της δραχμής. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος ζήτησε το ΠΑΣΟΚ να απαλλαγεί απο κατάλοιπα του φιλελευθερισμού, του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας.

Και τρίτο κρούσμα της νόσου των "τρελών αγελάδων" στην Κρήτη.

Η ξεχασμένη τον τελευταίο καιρό, νόσος Κρόιτσφελντ - Γιάκομπ, γνωστότερη και ως νόσος των "τρελών αγελάδων", κτύπησε για τρίτη φορά σε διάστημα λίγων μηνών στην Κρήτη. Μετά τους δυο άνδρες που εξέπνευσαν το περασμένο φθινόπωρο στο Ηράκλειο, μια 70χρονη γυναίκα, απο το Ρέθυμνο, νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στη νευρολογική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, με τα συμπτώματα της νόσου των τρελών αγελάδων.

Και νέο κρούσμα ξενοφοβίας.

Νέο κρούσμα ξενοφοβίας, αυτή τη φορά σε χωριό της Κορινθίας. Το κοινοτικό συμβούλιο του χωριού Πουλίτσα Κορινθίας με απόφασή του από τις 28 Δεκεμβρίου απαγορεύει την είσοδο αλλοδαπών στην ταβέρνα ή την καφετέρια του χωριού. Επίσης με την ίδια απόφαση καθίσταται προσωπικά υπεύθυνος όποιος κάτοικος του χωριού χρησιμοποιεί σε βοηθητικές εργασίες αλλοδαπούς. Στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, αναφερόμενος στην αύξηση της εγκληματικότητας έκανε λόγο για υπερβολές, που δημιουργούν κλίμα υστερίας.

Απο σήμερα η τριήμερη επίσκεψη του κ. Τσοχατζόπουλου στη Μόσχα.

Ιδιαίτερης σημαντικής πολιτικής σημασίας ειναι οι συνομιλίες, που θα έχει με το σύνολο της ηγεσίας της Ρωσίας ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη Μόσχα που αρχίζει σήμερα. Ο κ. Τσοχατζόπουλος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μπόρις Γέλτσιν,τον Πατριάρχη Αλέξιο Β',τον πρόεδρο της Δούμα, με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης,τον Ρώσο ομολογό του, με τον υπουργό Εξωτερικών, με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ομοσπονδίας και με τον Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας .

Μέτρα για τους πληγέντες απο τη θεομηνία ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Πακέτο μέτρων ανακούφισης των πληγέντων από την κακοκαιρία, που έπληξε τις τελευταίες ημέρες την χώρα, ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ. Μεταξύ αυτών, προβλέπεται αποζημίωση για την κατασκευή των οικοσυσκευών μέχρι και 2 εκατ. δρχ και αποζημίωση 200 χιλιάδων δρχ σε κάθε πληγείσα οικογένεια. Ο κ. Λαλιώτης ζήτησε επίσης να επισπευθούν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης. Η ΝΔ κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή, ενώ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, διέταξε ο εισαγγελέας.

Απεργούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί ολης της χώρας ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο επιθετικός ποδοσφαιριστής του Πανηλειακού, Νίκος Κυζερίδης, είναι το νέο πρόσωπο στην εθνική μας ομάδα των ανδρών.

Ο επιθετικός ποδοσφαιριστής του Πανηλειακού, Νίκος Κυζερίδης, είναι το νέο πρόσωπο στην εθνική μας ομάδα των ανδρών, για τον φιλικό αγώνα της με το αντίστοιχο συγκρότημα της Ρουμανίας, που θα γίνει την Τετάρτη 8 Απριλίου, στο Βουκουρέστι, ενώ δεν κλήθηκε ο Νίκος Μαχλάς της Βίτεσε Αρνεμ.

Ο Κρίστο Μπόνεφ θα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Κρίστο Μπόνεφ θα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, σύμφωνα με δημοσίευμα της βουλγαρικής αθλητικής εφημερίδας ''Σπόρ Σέβεν Ντέις''. Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το γεγονός ότι ο Βούλγαρος ομοσποδιακός τεχνικός είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας ''ανεβάζει'' τις μετοχές του.

Με αποκλεισμό της έδρας του κινδυνεύει ο Ηρακλής, αφού είναι βαριές οι κατηγορίες, που αντιμετωπίζει για τον αγώνα του με τον Ολυμπιακό.

Με αποκλεισμό της έδρας του κινδυνεύει ο Ηρακλής, αφού είναι βαριές οι κατηγορίες, που αντιμετωπίζει για τον αγώνα του με τον Ολυμπιακό, ο οποίος έγινε στο Καυταντζόγλειο. Η ομάδα της θεσσαλονίκης, που κλήθηκε σε απολογία την Δευτέρα 6 Απριλίου, κατηγορείται για επεισόδια οπαδών της. Σε απολογία, κλήθηκε όμως την ίδια ημέρα και ο Ολυμπιακός, που κατηγορείται για επεισόδια οπαδών του στο παιχνίδι του Καυτατζογλείου.

Ο Αρης νίκησε τη Δόξα Δράμας με 1-0.

Ο Αρης νίκησε τη Δόξα Δράμας με 1-0, ενώ η Καλαμαριά και ο Εδεσσαϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στους δύο αγώνες με τους οποίους ολοκληρώθηκε η 25η ημέρα του πρωταθλήματος της Β' εθνικής. Ετσι, ο Αρης παραμένει στην κορυφή με 53 βαθμούς ενώ ακολουθούν ο Πανελευσινιακός με 52 και ο Εθνικός Αστέρας με 46.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 321,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,52, γαλλικό φράγκο προς 52,38, λίρα Αγγλίας προς 541,03, ελβετικό φράγκο προς 213,37, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,79, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 244,26, τη λίρα Κύπρου προς 603,86 και την ECU προς 348,97 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται σ'όλη τη χώρα, με σποραδικές βροχές κυρίως στα ανατολικά.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -1 με 12 βαθμούς,στα δυτικά 1 με 16 και στην υπόλοιπη χώρα 2 με 14 βαθμούς.Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών μικρής διάρκειας, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 6 με 14 και 2 με 12 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 31 March 1998 - 7:00:13 UTC