Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει όλη τη χώρα.
- Κλίμα ξενοφοβίας απο την εξαρση της εγκληματικότητας.
- Θετικές εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία.
- Οι διαρθρωτικές αλλαγές αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο.
- Κινητικότητα στο Κυπριακό.
- Νεογέννητο ολίγων ωρών βρέθηκε εγκατελειμμένο.
- Απο σήμερα οι αιτήσεις για τις 2077 θέσεις σε ΟΤΑ και νομαρχίες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού επικράτησε με 77-58 εναντι της ιταλικής Στεφανέλ.
- Με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων αγωνιστικών,τιμωρήθηκε από την UEFA, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Αντον Ντόμπος.
- Καθοριστικό είναι το επόμενο 24ωρο για το αγωνιστικό μέλλον του Βασίλη Μπορμπόκη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει όλη τη χώρα.

Σοβαρότατα προβλήματα εχουν προκαλέσει οι καταιγίδες και οι χιονοπτωσεις που πέφτουν σε ολη τη χώρα. Στην Αθήνα εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και δεκάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στις παραλιακές λεωφόρους προς Βουλιαγμένη και Κορωπί. Επίσης, έχει κλείσει το αεροδρόμιο του Ελληνικού, ενω συνεχίζεται η απαγόρευση απόπλου των πλοίων. Εντονες ειναι οι χιονοπτώσεις σε Πελοπόνησο και Β. Ελλάδα. Στην Αττική με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα απο την Πεντέλη προς Διόνυσο και Κατσιμίδι.

Κλίμα ξενοφοβίας απο την εξαρση της εγκληματικότητας.

Εντονες αντιδράσεις απο κυβέρνηση, κόμματα και φορείς προκαλεί η απόφαση της κοινότητας Παλιό Κεραμύδι στην Πιερία, να επιβάλει απαγόρευση στους Αλβανούς μετανάστες να κυκλοφορούν μετά τη δύση του ηλίου. Στο μεταξύ, σε έναν απο τους βασικούς διαδρόμους εισόδου ναρκωτικών απο την Αλβανία στη χώρα μας, είναι ο νομος Καστοριάς. Χθες οι αστυνομικές αρχές βρήκαν κοντά στη μεθόριο με την Αλβανια άλλα 22 κιλά χασίς κρυμμένα σε ερημική τοποθεσία.

Θετικές εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία.

Χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας και άλλων τριών χωρών, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ξεκινήσει η πρώτη φάση της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης. Στόχος της Ελλάδος ειναι να ενταχθεί στην ΟΝΕ το 2001. Για την ελληνική οικονομία, η Κομισιόν τονίζει ότι βρίσκεται σε θετική τροχιά. Προβλέπει για το 1998 αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,8%, πτώση του πληθωρισμού στο 4,5%, πτώση του δημοσίου ελλείμματος στο 2,2% και σταθερή τάση μείωσης του δημοσίου χρέους. Για το 1999 το ΑΕΠ θα αυξηθεί 4% και ο πληθωρισμός θα πέσει στο 3, 6%.

Οι διαρθρωτικές αλλαγές αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η επιτάχυνση της υλοποίησης των εξαγγελιών της κυβέρνησης για τη δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή της οικονομίας ειναι το αντικείμενο της αυριανής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Σήμερα επαναλαμβάνονται οι διαβουλεύσεις της διοίκησης και των εργαζομένων της Ολυμπιακής με αντικείμενο τον κανονισμό εργασίας.

Κινητικότητα στο Κυπριακό.

Οι ΗΠΑ απέρριψαν την πρόταση του υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου για μορατόριουμ των πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών πάνω απο την Κύπρο με εγγυητή τήρησης της συμφωνίας τις ΗΠΑ ή κάποιο διεθνή οργανισμό, σε αντιστάθμισμα ενδεχόμενης ακύρωσης της εγκατάστασης των πυραύλων S-300. Οι ΗΠΑ επιμένουν στη θέση τους για μια διμερή συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα. Ο κ. Πάγκαλος τόνισε οτι δεν διαβλέπει σοβαρές προοπτικές για ουσιαστική πρόοδο στο Κυπριακό λόγω της πολιτικής αστάθειας στην Τουρκία.

Νεογέννητο ολίγων ωρών βρέθηκε εγκατελειμμένο.

Νεογέννητο βρέθηκε χθες εγκατελειμμένο μέσα σε σακούλα σκουπιδιών στο Λευκοχώρι Λαγκαδά του Νομού Θεσσαλονίκης. Το νεογέννητο, που είναι αγοράκι και σύμφωνα με τους γιατρούς, πρέπει να γεννήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, το είχαν αφήσει σε εγκαταλειμμένη οικοδομή, όπου και άκουσε το κλάμα του ένα μικρό παιδί, που ειδοποίησε τον παππού του, τον 56χρονο γεωργό, Κωνσταντίνο Μπακάλη. Στη συνέχεια το μωρό μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Απο σήμερα οι αιτήσεις για τις 2077 θέσεις σε ΟΤΑ και νομαρχίες.

Από σήμερα και έως την Τρίτη 14 Απριλίου, θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στις νομαρχίες οι ενδιαφερόμενοι για την πλήρωση 2077 θέσεων στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, τις περιφέρειες της χώρας και στο υπουργείο Παιδείας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού επικράτησε με 77-58 εναντι της ιταλικής Στεφανέλ.

Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στον πρώτο αγώνα για την ημιτελική φάση του Ευρωκυπέλλου που έγινε στο ΟΑΚΑ παρουσία 12.000 θεατών, επικράτησε με 77-58 της ιταλικής Στεφανέλ Μιλάνου και έκανε σημαντικό βήμα για πρόκριση στον τελικό του Βελιγραδίου. Στον άλλο ημιτελικό η Ζαλγκίρις Κάουνας από τη Λιθουανία επεβλήθηκε με 96-74 της ρωσικής Σάρατοφ. Οι επαναληπτικές συναντήσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων αγωνιστικών,τιμωρήθηκε από την UEFA, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Αντον Ντόμπος.

Με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων αγωνιστικών ημερών από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση, τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Αντον Ντόμπος, για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο πρώτο προημιτελικό παιχνίδι της ``Ενωσης`` κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας στις 5 Μαρτίου. Ακόμη η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ελβετικών φράγκων για επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών της στο ίδιο παιχνίδι.

Καθοριστικό είναι το επόμενο 24ωρο για το αγωνιστικό μέλλον του Βασίλη Μπορμπόκη.

Καθοριστικό είναι το επόμενο 24ωρο για το αγωνιστικό μέλλον του Βασίλη Μπορμπόκη.Σήμερα τα μεσάνυχτα, ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος στην Αγγλία και τέσσερις ομάδες της πρέμιερ λιγκ, ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. Πρόκειται για τη Νιούκαστλ, την Εβερτον, την Λιντς και την Αρσεναλ. Αυτά προκύπτουν από τον αγγλικό Τύπο, ο οποίος εκτιμά πως η Εβερτον είναι πιο κοντά στην απόκτησή του.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 325,90 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 178,12, γαλλικό φράγκο προς 53,14, λίρα Αγγλίας προς 545,74, ελβετικό φράγκο προς 218,36, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 249,61, τη λίρα Κύπρου προς 610,01 και την ECU προς 354,02 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες στα νότια, και χιόνια στα ορεινά.Το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά κεντρικά και βόρεια βορειοανατολικοί πολύ θυελλώδεις και στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 με 5 και στην υπόλοιπη χώρα 4 με 10 βαθμούς.Βροχές και καταιγίδες, με χιόνια στα ορεινά επικρατούν στην Αττική όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί 4 με 9 βαθμούς.Χιονόνερο ή χιόνι κατά διαστήματα θα πέσει στη Θεσσαλονίκη και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 2 με 5 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 26 March 1998 - 8:00:11 UTC