Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ο πρωθυπουργός στο Λονδίνο για την Ευρωπαϊκή Διάσκεψη.
- Η Ελλάδα απέρριψε τουρκική πρόταση για εφόλης της ύλης διάλογο.
- Εκθέσεις αυτοκινήτων στόχος βομβιστικών επιθέσεων.
- Πρόσκληση συνεργασίας στις δημοτικές σε ΣΥΝ,ΔΗΚΚΙ και ΚΚΕ αποΠΑΣΟΚ.
- Καμία παράταση δεν θα δοθεί στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων.
- Εγχειρίζεται στο πόδι σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ.
- Αρχίζει στη Καβάλα σήμερα το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Απόψε ο αγώνας μπάσκετ του ΠΑΟΚ με την Αλμπα Βερολίνου για τα προημιτελικά της ευρωλίγκας.
- Καθορίζεται ο αριθμός συμμετοχής ομάδων στην Α, Β και Γ κατηγορία ποδοσφαίρου.
- Σε διαφορετικές ημερομηνίες,θα διεξαχθούν οι αγώνες Παναθηναϊκού - Στεφανέλ Μιλάνου,για την ημιτελική φάση του Ευρωκυπέλλου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο πρωθυπουργός στο Λονδίνο για την Ευρωπαϊκή Διάσκεψη.

Η ενταξιακή πορεία της Κύπρου, όπως και των υπολοίπων υποψήφιων χωρών, καθώς και οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, ειναι απο τα θέματα, που θα απασχολήσουν τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Διάσκεψη κορυφής, οι εργασίες τις οποίας αρχίζουν σήμερα στο Λονδίνο. Στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη δεν θα συμμετάσχει τελικά η Τουρκία. Επίσης, την Ευρωπαϊκή Διάσκεψη θα απασχολήσει η αντιμετώπιση του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος, ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, κ.α. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου αρχίζουν στο τέλος του μηνός.

Η Ελλάδα απέρριψε τουρκική πρόταση για εφόλης της ύλης διάλογο.

Η Ελλάδα απέρριψε την τουρκική πρόταση για εφόλης της ύλης διάλογο. Απο το Λονδίνο ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τόνισε οτι η Ελλάδα αναμένει ουσιαστικές προτάσεις και όχι ένα πόλεμο εντυπώσεων. Επίσης, κάλεσε την Τουρκία να απαντήσει στις ελληνικές θέσεις για βήμα προς βήμα προσέγγιση και για το πως λύνεται το πρόβλημα οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας.

Εκθέσεις αυτοκινήτων στόχος βομβιστικών επιθέσεων.

Δυο αυτοσχέδιοι ωρολογιακοί μηχανισμοί εξερράγησαν το βράδυ σε εκθέσεις αυτοκινήτων στην περιοχή Ελληνορώσων και το Χολαρχό προκαλώντας ζημιές σε οχήματα και στα γραφεία των εταιριών. Η αστυνομία εκτιμά οτι πίσω απο τις εκρήξεις βρίσκεται η "17 Νοέμβρη". Ο υπαρχηγος της ΕΛΑΣ, κ. Γεωργακόπουλος, δήλωσε οτι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί ηταν όμοιοι με εκείνους, που είχαν τοποθετηθεί στα υποκαταστήματα των "Μακ Ντόναλντς" στο Χαλάνδρι και στα Βριλίσια και στην έκθεση της "Τζένεραλ Μότορς" στη λεωφόρο Κηφισίας.

Πρόσκληση συνεργασίας στις δημοτικές σε ΣΥΝ,ΔΗΚΚΙ και ΚΚΕ αποΠΑΣΟΚ.

Ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, το ΔΗΚΚΙ και το ΚΚΕ, κυρίως στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την αυτοδιοίκηση, απηύθυνε ο Γραμματέας της ΚΕ του Κινήματος, Κώστας Σκανδαλίδης. Ο κ. Σκανδαλίδης αναγνώρισε ότι υπάρχουν δυσκολίες στη συνεργασία από τον Α' γύρο επικέντρωσε το ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ κυρίως στο Β' γύρο, και ξεκαθάρισε ότι όπου το ΠΑΣΟΚ δεν συμμετέχει στο Β' γύρο, θα υποστηρίξει τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων. Ο ΣΥΝ χαρακτήρισε "ατυχείς" τις δηλώσεις του κ. Σκανδαλίδη.

Καμία παράταση δεν θα δοθεί στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Δεν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, από μισθωτούς και συνταξιούχους, που λήγει στις 17 του μηνός, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών και εξήγγειλε ότι από την Παρασκευή μέχρι και την προσεχή Τρίτη, οι εφορίες θα παραμένουν ανοιχτές και το απόγευμα, ενώ το Σάββατο, 14 του μηνός, οι εφορίες θα λειτουργήσουν από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις δύο το μεσημέρι.

Εγχειρίζεται στο πόδι σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε εγχείρηση στο δεξί του πόδι θα υποβληθεί σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, που νοσηλεύεται απο χθες στο Ιατρικό Κέντρο μετά τον τραυματισμό του σε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με βουλευτές από όλα τα κόμματα στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο κ. Καραμανλής θα παραμείνει τρεις με τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο, ενώ για να αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη που υπέστη θα περάσουν έξι εβδομάδες. Μετά την εξέλιξη αυτή αναβάλεται η προγραμματισμένη τετραήμερη περιοδεία του κ. Καραμανλή στη Βόρειο Ελλάδα.

Αρχίζει στη Καβάλα σήμερα το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Αρχίζουν σήμερα στη Καβάλα οι εργασίες του 29ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή 438 αντιπροσώπων απο τις 150 δευτεροβάθμιες οργανώσεις της συνομοσπονδίας. Τα θέματα που θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων το συνέδριο ειναι η εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας, η καταπολέμηση της ανεργίας, η καθιέρωση του 35ωρου και άλλα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόψε ο αγώνας μπάσκετ του ΠΑΟΚ με την Αλμπα Βερολίνου για τα προημιτελικά της ευρωλίγκας.

Η μεγάλη ώρα του ΠΑΟΚ. Ο "δικέφαλος του Βορρά" θέλει να φτερουγίσει στα προημιτελικά της ευρωλίγκας του μπάσκετ με νίκη μέσα στο Βερολίνο επί της Αλμπα. Είναι ο τρίτος αγώνας των δύο ομάδων και ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει την μεγάλη εμφάνιση μέσα στην Γερμανία και να πάρει αυτός την πρόκριση. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 21.20 και θα μεταδωθεί από την ΕΤ3.

Καθορίζεται ο αριθμός συμμετοχής ομάδων στην Α, Β και Γ κατηγορία ποδοσφαίρου.

Με 14 ΠΑΕ στην Α` εθνική, 18 στη Β` και 20 στη Γ` θα διεξάγονται από την περίοδο 2000-2001 τα τρια επαγγελματικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα στη χώρα μας, αν ψηφιστεί από την ΓΣ της ΕΠΑΕ και της ΕΠΟ το σχέδιο για αναδιάρθωση των τριών κατηγοριών που έχουν έτοιμο στη διοργανώτρια. Η αναδιάρθρωση αυτή θα γίνει σταδιακά και θα ξεκινήσει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σε διαφορετικές ημερομηνίες,θα διεξαχθούν οι αγώνες Παναθηναϊκού - Στεφανέλ Μιλάνου,για την ημιτελική φάση του Ευρωκυπέλλου.

Σε διαφορετικές ημερομηνίες από αυτές που αρχικά είχαν καθοριστεί, θα διεξαχθούν οι αγώνες για την ημιτελική φάση του Ευρωκυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ιταλική Στεφανέλ Μιλάνου. Συγκεκριμένα οι δύο συναντήσεις θα γίνουν 25 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ και 1η Απριλίου στο Μιλάνο αντί για τις 24 και 31 Μαρτίου αντίστοιχα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 294,11 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,39, γαλλικό φράγκο προς 47,84, λίρα Αγγλίας προς 482,67, ελβετικό φράγκο προς 197,01, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 227,90, τη λίρα Κύπρου προς 548,68 και την ECU προς 317,85 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις θα επικρατήσουν σ'όλη τη χώρα, αλλά στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν παροδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις, αλλά και εκεί γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί, με τάση εξασθένησης, ενώ το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια - 7 με 9, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά -1 με 15 και στο Αιγαίο 6 με 14 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 2 με 13 και -1 με 8 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 12 March 1998 - 8:00:16 UTC