Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αντεπίθεση Μητσοτάκη σε Καραμανλή, τρεις μέρες πριν την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
- Επεισόδια έξω από την Πάντειο μεταξύ φοιτητών που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, κατά την άφιξη του πρωθυπουργού στο Πανεπιστήμιο.
- Πλήρη κάλυψη του Θεόδωρου Πάγκαλου στο Δημήτρη Ρέππα για τη δήλωσή του περί Μακεδονίας των Σκοπίων εν τη ρύμη του λόγου.
- Συνεχίζεται η σταθερή βελτίωση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ. Θα παραμείνει στο νοσοκομείο για ολοκλήρωση της θεραπείας.
- Εντονη αντίδραση από ΓΣΕΕ για το προεδρικό διάταγμα που προβλέπει ακόμα και απόλυση συνδικαλιστών.
- Επίθεση τριών Αλβανών τα ξημερώματα σε σπίτι στην Αγία Παρασκευή, την ώρα που η τριμελής οικογένεια κοιμόταν.
- Την επέκταση του μετρό από τα Σεπόλια στο Περιστέρι ανακοίνωσε ο Κώστας Λαλιώτης.
- Ενας 17χρονος και ένας 38χρονος τα νέα θύματα της ηρωίνης, στην Αθήνα, το τελευταίο 24ωρο.
- Νέο θανατηφόρο κρούσμα μηνιγγίτιδας με θύμα 16χρονο μαθητή από τη Μεγαλόπολη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αντεπίθεση Μητσοτάκη σε Καραμανλή, τρεις μέρες πριν την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το γάντι στον Κώστα Καραμανλή, έριξε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης λίγες μέρες πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδος της ΝΔ την προσεχή Δευτέρα. Ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε τους ψηφοφόρους να αποδοκιμάσουν στις εκλογές όσους μέσα στη ΝΔ χρησιμοποιούν μεθόδους εσωκομματικού ολοκληρωτισμού και επιχειρούν να μετατρέψουν τα κόμματα από κυψέλες πολιτικής δημιιουργίας σε κομματικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως. Η ΝΔ είναι ένα ελεύθερο και δημοκρατικό κόμμα απάντησε ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ενώ δεν υπήρξε αντίδραση από τον κ.Καραμανλή.

Επεισόδια έξω από την Πάντειο μεταξύ φοιτητών που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, κατά την άφιξη του πρωθυπουργού στο Πανεπιστήμιο.

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Πάντειο μεταξύ φοιτητών που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς οι πρώτοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, τη στιγμή που επρόκειτο να μεταβεί εκεί ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σημίτης μίλησε σε εκδήλωση με την ευκαιρία των εγκαινίων της νέας βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου και παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο ως αναγνώριση της προσφοράς του στον τόπο και το Πανεπιστήμιο.

Πλήρη κάλυψη του Θεόδωρου Πάγκαλου στο Δημήτρη Ρέππα για τη δήλωσή του περί Μακεδονίας των Σκοπίων εν τη ρύμη του λόγου.

Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Τύπου για το θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με δήλωσή του περί Μακεδονίας των Σκοπίων, εν τη ρύμη του λόγου, παρέσχε ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγακλος, ο οποίος αφού έπλεξε το εγκώμιο του κ.Ρέππα, απέδωσε σε σκοπιμότητες τις ερμηνίες που δόθηκαν στη δήλωση αυτή. Επί της ουσίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη σταθερή θέση της Ελλάδας στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, που δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει με οποιοδήποτε τρόπο τη λέξη Μακεδονία.

Συνεχίζεται η σταθερή βελτίωση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ. Θα παραμείνει στο νοσοκομείο για ολοκλήρωση της θεραπείας.

Σημαντική βελτίωση εμφανίζει η υγεία του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ο οποίος σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, επιστρέφει αργά αλλά σταθερά, στα προ της λοιμώξεως επίπεδα. Ο κ.Σεραφείμ θα παραμείνει στο νοσοκομείο για ολοκλήρωση της θεραπείας και για το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη εκλείψει οι κίνδυνοι επιπλοκών.

Εντονη αντίδραση από ΓΣΕΕ για το προεδρικό διάταγμα που προβλέπει ακόμα και απόλυση συνδικαλιστών.

Σε λάθος διατύπωση απέδωσε ο υπουργός Εργασίας το θόρυβο που δημιουργήθηκε με ρύθμιση του διατάγματος για την κωδικοποίηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Η διάταξη προέβλεπε ακόμη και την απόλυση συνδικαλιστών που θα συμμετέχουν σε απεργίες, οι οποίες έχουν κηρυχθεί παράνομες, την περαιτέρω μείωση του μισθού των απεργών και περικοπές προνομίων των συνδικαλιστών.

Επίθεση τριών Αλβανών τα ξημερώματα σε σπίτι στην Αγία Παρασκευή, την ώρα που η τριμελής οικογένεια κοιμόταν.

Επίθεση από τρεις Αλβανούς κουκουλοφόρους, δέχθηκε ξημερώματα η οικογένεια του Παναγιώτη Γαννέλη, μέσα στο σπίτι τους, στην Αγία Παρασκευή, την ώρα που κοιμόντουσαν. Οι δράστες αφού έδεσαν τον ίδιο, τη συζυγό του και τη 17χρονη κόρη του, λεηλάτησαν το σπίτι, πήραν 100.000 δρχ, χρυσαφικά, ρούχα, ηλεκτρικά είδη και τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Η 17χρονη όμως κατάφερε να λυθεί και άρχισε να καλεί σε Βοήθεια. Οι δράστες φοβήθηκαν και άφησαν τα κλοπιμαία και τράπηκαν σε φυγή.

Την επέκταση του μετρό από τα Σεπόλια στο Περιστέρι ανακοίνωσε ο Κώστας Λαλιώτης.

Την επέκταση της γραμμής δύο του Μετρό από τα Σεπόλια προς το Περιστέρι, ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης. Η γραμμή που θα περνάει κάτω από τον Κηφισσό θα έχει μήκος 1.300 μέτρα και το κόστος της προϋπολογίζεται σε 24,5 δισ. δρχ. Ο κ. Λαλιώτης ανακοίνωσε ακόμη τη νέα χάραξη της γραμμής Μοναστηράκι - Κεραμεικός, που παρακάμπτει τον αρχαιολογικό χώρο, θα περνά κάτω από την Ερμού και στη συνέχεια θα γίνουν 4 σταθμοί στο Βοτανικό, τη Γεωπονική, τον Αγιο Σάββα και το Αιγάλεω, όπου θα επεκταθεί η γραμμή τρία.

Ενας 17χρονος και ένας 38χρονος τα νέα θύματα της ηρωίνης, στην Αθήνα, το τελευταίο 24ωρο.

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από υπερβολική χρήση ναρκωτικών το τελευταίο 24ώρο στην Αθήνα. Το πρώτο θύμα, ένας 17χρονος, που βρέθηκε σε ακατοίκητο σπίτι στον Κεραμικό και το δεύτερο, ο 38χρονος Κώστας Παντελίδης, στο διαμερισμά του, στους Αμπελοκήπους, ενώ δίπλα του βρέθηκαν αρκετά ναρκωτικά χάπια.

Νέο θανατηφόρο κρούσμα μηνιγγίτιδας με θύμα 16χρονο μαθητή από τη Μεγαλόπολη.

Νέο θανατηφόρο κρούσμα μηνιγγίτιδας σημειώθηκε στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας με θύμα τον 16χρονο μαθητή Σταύρο Παπαδόπουλο. Ο άτυχος μαθητής μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Τριπόλεως με υψηλό πυρετό όπου διαγνώσθηκε ότι έχει προσβληθεί από μηνιγγίτιδα και στη συνέχεια διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου υπέκυψε.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την καλύτερη εμφάνισή του φέτος στην Ευρωλίγκα έκανε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στον δεύτερο αγώνα για την φάση των "16" της διοργάνωσης που έγινε στο Αλεξάνδρειο παρουσία 3.000 θεατών περίπου, επικράτησε με 81-60 (ημ. 40-27) της Αλμπα Βερολίνου και ισοφάρισε την ήττα της Γερμανίας. Ετσι η υπόθεση πρόκριση πήρε παράταση για τις 12 Μαρτίου, όπου οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν στο Βερολίνο και όποια ομάδα κερδίσει θα προκριθεί στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ κλήθηκαν από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ ν' απολογηθούν την Πέμπτη 12 Μαρτίου, για τα επεισόδια των οπαδών τους στο μεταξύ τους αγώνα, που έγινε στο ΟΑΚΑ. Ακόμη την ίδια ημέρα θ' απολογηθούν για επεισόδια οπαδών τους Παναθηναϊκός, Παναχαϊκή, Καλαμάτα, Προοδευτική και Βέροια, ενώ με πρόστιμα τιμωρήθηκαν Παναθηναϊκός (300.000 δρχ), Καβάλα, Προοδευτική, Πανιώνιος (200.000 δρχ.), ΑΕΚ και Παναχαϊκή (150.000 δρχ.). Στο μεταξύ, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε σε απολογία εντός δέκα ημερών τον Παναθηναϊκό, τον Αρη και τον ΠΑΟΚ, γιά επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί τους σε αγώνες γιά το Κύπελλο Ελλάδος.

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων νίκησε με 4-0 την αντίστοιχη της Μάλτας και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνουν στη Σκωτία. Τα τέρματα της ελληνικής ομάδας πέτυχαν οι Ταραλίδης (26`), Σαλπιγγίδης (60`), Σπέρτος (64`-πέναλτι) και Μπελαμπιανάκης (71`), ενώ γκολ του Μανουσάκη στο 34` από καθαρή θέση, ακυρώθηκε από τον Τσέχο διαιτητή Γιάρα ως οφσάϊντ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,96 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,56, γαλλικό φράγκο προς 47,89, λίρα Αγγλίας προς 480,23, ελβετικό φράγκο προς 197,46, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 228,75, τη λίρα Κύπρου προς 549,11 και την ECU προς 317,77 δραχμές.

Μικρή διορθωτική υποχώρηση 0,23% παρουσίασε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά την έντονη άνοδο των δυο προηγούμενων συνεδριάσεων και έκλεισε στις 1463,16 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 20,4 δισ. δρχ. Και νέα σημαντική άνοδο 145 δρχ. σημείωσε η μετοχή του ΟΤΕ κλείνοντας στις 6,085, ενώ διακίνησε 1.074.120 τεμάχια. Οριακή άνοδο σημείωσαν τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά ενώ παρατηρήθηκαν μικρές εκροές ύψους 60 εκατ. δολαρίων. Η δραχμή σημείωσε ελαφρα άνοδο έναντι του δολαρίου ενώ υποχώρησε έναντι του μάρκου και της ECU.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, εκτός από τα κεντρικά και βόρεια όπου θα υπάρχουν νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής το πρωί, στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί 4 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 17 και στα νησιά 9 με 18 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 10 με 17 και 7 με 13 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 5 March 1998 - 19:00:23 UTC