Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απάντηση Σημίτη στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για ΔΕΗ Φλώρινας.
- Δηλώσεις Γιαννόπουλου για αναθεώρηση Συντάγματος.
- Τα ελληνοτουρκικά κλειδί στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.
- Συνεδριάζει τη Δευτέρα η ΚΟ της ΝΔ.
- Βελτιώνεται η υγεία του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.
- Ειρηνική επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών ζήτησαν οι ΗΠΑ.
- Στην Αθήνα για συνομιλίες σήμερα αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ δίνει σήμερα κρίσιμο παιχνίδι με την Λοκομοτίβ Μόσχας στα προημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων.
- Σήμερα είναι η μέρα της κρίσης και για τους τρείς εκπροσώπους μας στην ευρωλίγκα.
- Ο Πανιώνιος και ο Παναθηναϊκός απέκτησαν πλεονέκτημα για την πρόκριση τους στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απάντηση Σημίτη στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για ΔΕΗ Φλώρινας.

Πλήρη πολιτική κάλυψη παρέσχε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στην υπουργό Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, για τη μονάδα της ΔΕΗ στη Φλώρινα. Ο πρωθυπουργός απαντώντας χθες στη Βουλή σε ερωτήσεις των αρχηγών του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ τόνισε οτι το εργοστάσιο θα γίνει και τους κατηγόρησε ότι επιχειρούν να καλλιεργήσουν κλίμα σκανδαλολογίας. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το τίμημα κατασκευής του εργοστασίου είναι ανταγωνιστικό, η έκθεση του εκτιμητή είναι προσιτή στον καθένα και δεν υπάρχει λόγος η συγκεκριμένη σύμβαση να κυρωθεί από τη Βουλή.

Δηλώσεις Γιαννόπουλου για αναθεώρηση Συντάγματος.

Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος για την αποφυγή διαφορετικών ερμηνειών στην πρόταση, που διατύπωσε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής να ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήφισης των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος από την Ολομέλεια, πριν το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, η συζήτηση στην ολομέλεια θα μπορούσε να αρχίσει μετά το Πάσχα και να διαρκέσει μια εβδομάδα "με πρόβλεψη εμβόλιμων συνεδριάσεων".

Τα ελληνοτουρκικά κλειδί στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.

Εφόσον η Τουρκία δεχθεί τις αρχές και τις προϋποθέσεις, που έχει θέσει η ΕΕ, τότε βεβαίως δεν υπάρχει απο ελληνικής πλευράς καμία αντίρρηση στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και στην έγκριση του χρηματοοικονομικού κανονισμού, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κρανιδιώτης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε χθες δύο κείμενα για τις σχέσεις με την Τουρκία. Αφορούν την χάραξη ευρωπαϊκής στρατηγικής για την Τουρκία και την εξέλιξη των σχέσεων της με την ΕΕ, μετά την τελωνειακή ένωση του 1996.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η ΚΟ της ΝΔ.

Αποφασισμένος να λάβει το λόγο και να μιλήσει για τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ είναι το πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος τη Δευτέρα. Αν και η συνεδρίαση συγκαλείται με αποκλειστικό θέμα τη χάραξη στρατηγικής για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση τον Οκτώβριο, αναμένεται βουλευτές να ζητήσουν γενίκευση της συζήτησης.

Βελτιώνεται η υγεία του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Σταθερή βελτίωση εμφανίζει η υγεία του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, με αποτέλεσμα οι θεράποντες ιατροί να μην εκδώσουν χθες νεώτερο ιατρικό ανακοινωθέν. Ο μακαριώτατος θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι να συμπληρωθεί η θεραπεία του. Οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν ακόμη χρονοδιάγραμμα εξόδου, γιατί περιμένουν να δουν αν συνεχιστεί αυτή η βελτίωση και τις επόμενες ημέρες.

Ειρηνική επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών ζήτησαν οι ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ κάλεσαν αργά χθες το βράδυ για άλλη μια φορά Αθήνα και Αγκυρα να επιλύσουν με ειρηνικά μέσα τις όποιες διαφορές έχουν. Το θέμα των Ιμίων ενδέχεται να συζητηθεί στη συνάντηση, που θα έχει με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Προέδρου Κλίντον, Σάντι Μπέργκερ, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον στα τέλη Μαρτίου.

Στην Αθήνα για συνομιλίες σήμερα αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ.

Αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών της, κ. Μαλέφσκι, θα έχει σήμερα συζητήσεις στην Αθήνα για την περαιτέρω προώθηση των σχέσεων των δυο χωρών, αλλά και τις εξελίξεις στο διεθνή και κυρίως στο βαλκανικό χώρο. Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ, υποστήριξε οτι οι γειτονικές χώρες έχουν μοιράσει την Μακεδονία και αν χρειαστεί μπορεί να συνενοηθούν για να το επαναλάβουν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ δίνει σήμερα κρίσιμο παιχνίδι με την Λοκομοτίβ Μόσχας στα προημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων.

Η ΑΕΚ δίνει σήμερα ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την Λοκομοτίβ Μόσχας στα προημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων. Δεν είναι τόσο η πρόκριση στα ημιτελικά όσο η εθνική προσπάθεια για να καταλάβει η χώρα μας την 8η θέση στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και να εκπροσωπηθούμε με δύο ομάδες στο επόμενο τσάμπιονς λιγκ.Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 20.00 και θα μεταδωθεί από το Σούπερ σπορ.

Σήμερα είναι η μέρα της κρίσης και για τους τρείς εκπροσώπους μας στην ευρωλίγκα.

Εξαιρετικά κρίσιμες όμως είναι και οι ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις στο μπάσκετ. Σήμερα είναι η μέρα της κρίσης για τους εκπροσώπους μας στην ευρωλίγκα. Η ΑΕΚ θα παίξει στο Σπλιτ κόντρα στην Κροάσια με στόχο να κάνει το 2-0 και να προκριθεί στους``8`` της διοργάνωσης. Πολύ πιο δύσκολο είναι το έργο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ που έχασαν στα πρώτα παιχνίδια από Παρτιζάν και Αλμπα Βερολίνου αντίστοιχα και θέλουν τη νίκη σήμερα για να διεκδικήσουν την πρόκριση στο τρίτο παιχνίδι. Στο μεταξύ από χθές με το ένα πόδι στους ημιτελικούς του Ευρωκυπέλλου βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, καθώς στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών νίκησε στο ΟΑΚΑ την Πολωνική Σλασκ Βρότσλαβ με 82-58.

Ο Πανιώνιος και ο Παναθηναϊκός απέκτησαν πλεονέκτημα για την πρόκριση τους στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

Ο Πανιώνιος και ο Παναθηναϊκός είναι οι δύο ομάδες που απέκτησαν πλεονέκτημα για την πρόκριση τους στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, μετά τους πρώτους αγώνες της ημιτελικής φάσης. Οι ``κυανέρυθροι`` επικράτησαν στην Νέα Σμύρνη του ΠΑΟΚ με 1-0, ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε στο Καυτατζόγλειο από τον Ηρακλή με 2-1 και θέλει τώρα ένα γκολ για να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης. Οι επαναληπτικοί αγώνες θα γίνουν στις 18 Μαρτίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,39, γαλλικό φράγκο προς 47,83, λίρα Αγγλίας προς 480,09, ελβετικό φράγκο προς 197,13, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,85, τη λίρα Κύπρου προς 548,10 και την ECU προς 317,39 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται αρχικά σ'όλη τη χώρα, βαθμιαία όμως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι και τοπικά το απόγευμα στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 22 και στα νησιά 8 με 18 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 10 με 21 βαθμούς. Αρχικά σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει και στη Θεσσαλονίκη, αλλά αργότερα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 4 με 18 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 5 March 1998 - 8:00:48 UTC