Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αντιδράσεις από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη στελέχωση της Οργανωτικής Επιτροπής για την Ολυμπιάδα του 2004.
- Λύση μέσω των συλλογικών διαπραγματεύσεων προωθεί η κυβέρνηση στο θέμα των κανονισμών λειτουργίας για τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.
- Σε περίπου 15 ημέρες θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τους ανατοκισμούς των τραπεζών.
- Στο Συμβούλιο Επικρατείας θα συζητηθεί την Παρασκευή η συνταγματικότητα της ελεγχόμενης στάθμευσης από ιδιωτικές εταιρίες.
- Αρχίζει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων με τη συμμετοχή της ηγεσίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
- Παραδόθηκε στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου η αεροπορική βάση Πάφου, στην οποία θα δοθεί το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου.
- Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε από το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας ο Βασίλειος Παπαδόπουλος, ο οποίος μετέφερε 13 λαθρομετανάστες.
- Συνεχίζονται οι εμπρησμοί αυτοκινήτων στην Αθήνα. Νέο κρούσμα σε φορτηγάκι εταιρίας στο Βοτανικό.
- Εντάσεις προέβλεψε για το 1998 στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.
- Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν ένας έμπορος και ένας βιοτέχνης, που έκλεβαν από παγκάρι εκκλησίας στην Ανω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αντιδράσεις από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη στελέχωση της Οργανωτικής Επιτροπής για την Ολυμπιάδα του 2004.

Ποικίλες αντιδράσεις προκλήθηκαν απο τους υπαινιγμούς του πρωθυπουργού ότι πίσω απο τις προτάσεις που του έγιναν για τη στελέχωση της Οργανωτικής Επιτροπής για την Ολυμπιάδα του 2004, κρύβονταν επιδιώξεις και συμφέροντα. Ο υπουργός Τύπου διευκρίνησε πως ο κ. Σημίτης εννοούσε εξωκυβερνητικούς παράγοντες και επεσήμανε ότι οι επιλογές έγιναν με κριτήρια που δεν έχουν την οποιαδήποτε κομματική, πολιτική ή πελατειακή βάση. Στις δηλώσεις του πρωθυπουργού αντέδρασαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κάλεσαν τον κ. Σημίτη να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία και να κατονομάσει απο ποιούς έγιναν οι διαβλητές προτάσεις.

Λύση μέσω των συλλογικών διαπραγματεύσεων προωθεί η κυβέρνηση στο θέμα των κανονισμών λειτουργίας για τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.

Λύση μέσω των συλλογικών διαπραγματεύσεων προωθεί η κυβέρνηση στο θέμα των κανονισμών λειτουργίας για τις ζημιογόνες επιχειρήσεις του Δημοσίου. Μιλώντας σε διάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου διαβεβαίωσε οτι πρόθεση της κυβέρνησης ειναι να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των επιχειρήσεων αυτών. Για την Τρίτη πάντως η ΓΣΕΕ εξήγγειλε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία στις δημόσιες επιχειρήσεις με αφορμή την επίμαχη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου.

Σε περίπου 15 ημέρες θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τους ανατοκισμούς των τραπεζών.

Σε 15 περίπου ημέρες θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία ο ανατοκισμός για τις καθυστερούμενες οφειλές στις τράπεζες θα γίνεται τουλάχιστον ανα εξάμηνο, χωρίς, ομως, αναδρομική ισχύ. Η ρύθμιση θα αφορά και τις πιστωτικές κάρτες καθώς και τα προσωπικά και στεγαστικά δάνεια.

Στο Συμβούλιο Επικρατείας θα συζητηθεί την Παρασκευή η συνταγματικότητα της ελεγχόμενης στάθμευσης από ιδιωτικές εταιρίες.

Στην ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας θα συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή το ζήτημα της ελεγχόμενης στάθμευσης προκειμένου να κριθεί αν είναι συνταγματική η ανάθεση απο τους δήμους και τις κοινότητες, σε ιδιωτικές εταιρίες, του έργου της ελεγχόμενης στάθμευσης. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην ολομέλεια απο το έκτο τμήμα του Συμβουλίου το οποίο την έχει κρίνει ως συνταγματική.

Αρχίζει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων με τη συμμετοχή της ηγεσίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πραγματοποιείται τη Δευτέρα και Τρίτη στις Βρυξέλλες, το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών. Κατά τη διάρκεια του Συμβουλιου, θα εξετασθούν θέματα που αφορούν την "Ατζέντα 2000",την Αλβανία και το ενδεχόμενο χορήγησης οικονομικής βοήθειας προς αυτήν, καθώς και τη λαθρομετανάστευση, σε συσχετισμό με το Κουρδικό.

Παραδόθηκε στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου η αεροπορική βάση Πάφου, στην οποία θα δοθεί το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Παραδόθηκε σήμερα στην εθνική φρουρά της Κύπρου η αεροπορική βάση Πάφου στην οποία θα δοθεί το όνομα του εμπνευστή του δόγματος ενιαίου αμυντικού χώρου, Ανδρέα Παπανδρέου. Τα επίσημα εγκαινια της βάσης θα γινουν στο τέλος Μαρτίου παρουσία του υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου. Κατά τη παράδοση ο πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι οι κατοχικές δυνάμεις είναι σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, απάντησε ότι ούτε σχολιάζει το θέμα ούτε τον απασχολεί.

Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε από το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας ο Βασίλειος Παπαδόπουλος, ο οποίος μετέφερε 13 λαθρομετανάστες.

Σε φυλάκιση έξι ετών και χρηματικό προστιμο 1.700.000 δραχμών καταδικάστηκε απο το Πρωτοδικείο θεσπρωτίας ο Βασίλειος Παπαδόπουλος ο οποίος μετέφερε χθες με το φορτηγό του, απο την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα, 13 λαθρομετανάστες. Στο μεταξύ χθες βράδυ και σήμερα τα ξημερώματα συνελήφθησαν άλλοι 14 Ιρακινοί λαθρομετανάστες στην Κω και τη Σάμο, αντίστοιχα.Τους είχαν μεταφέρει απο τα παράλια της Μικράς Ασίας Τούρκοι δουλέμποροι. Στην Αγκυρα το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε οτι οι αρχές συνέλαβαν 111 άτομα που σχεδίαζαν να μεταναστεύσουν μέσω της Ελλάδας στη δυτική Ευρώπη.

Συνεχίζονται οι εμπρησμοί αυτοκινήτων στην Αθήνα. Νέο κρούσμα σε φορτηγάκι εταιρίας στο Βοτανικό.

Συνεχίζονται οι εμπρησμοί αυτοκινήτων στην Αθήνα καθώς άγνωστοι πυρπόλησαν φορτηγάκι εταιρίας υπολογιστών στο Βοτανικό. Ο εμπρησμός προήλθε απο πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού. Η αστυνομία αποδίδει τους εμπρησμούς αυτούς σε αναρχικούς που συμπαραστέκονται στο φυλακισμένο Νίκο Μαζιώτη.

Εντάσεις προέβλεψε για το 1998 στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Την πρόβλεψη οτι το 1998 θα πολλαπλασιαστούν οι εντάσεις σε όλους τους τομείς της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας έκανε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλαλούμ στην εξωτερική πολιτική και οτι ξεμακραίνει ολο και περισσότερο απο την κοινωνία και τον πολίτη.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν ένας έμπορος και ένας βιοτέχνης, που έκλεβαν από παγκάρι εκκλησίας στην Ανω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν αύριο οι Εμμανουήλ Μπελντεμίδης, 37 χρονων, έμπορος υποδημάτων και Στέλιος Καραβάκης 39 ετών, βιοτέχνης υποδημάτων οι οποίοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα να κλέβουν χρήματα απο παγκάρι εκκλησίας. Ειχαν μάλιστα κατασκευάσει ειδικό εργαλείο με το οποίο άνοιγαν το παγκάρι. Η σύλληψή τους έγινε έξω απο το παρεκκλησι της Αγίας Βαρβάρας στην Ανω Τούμπα Θεσσαλονίκης απ' όπου είχαν μόλις αφαιρέσει 7.580 δρχ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με μία μεγάλη νίκη, αλλά και την κατάρριψη ενός σπουδαίου ρεκόρ από τον Βαζέχα, πέρασε ο Παναθηναϊκός από την Ριζούπολη, ανοίγοντας την αυλαία της 19ης αγωνιστικής. Οι "πράσινοι" συνέτριψαν τον Απόλλωνα με 5-2, ενώ ο Βαζέχα "έσπασε" το ρεκόρ του Νίκου Αντωνιάδη και έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, σε παιχνίδια πρωταθλήματος, του Παναθηναϊκού με 182 τέρματα. Για την ομάδα του Δανιήλ σκόραραν οι Γεωργιάδης (25',60'), Στράντλι (35') και φυσικά ο Βαζέχα (57',84').

Σε αγώνες της 17ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Περιστέρι- Απόλλων Πατρών 77-71, Ολυμπιακός-Δάφνη 89-68, Παπάγου- Πανιώνιος 75-68, Ηράκλειο- Λάρισα 84-42, Σπόρτιγκ-Ηρακλής 76-65 και Παναθηναϊκός-Αρης 78-67. Το παιχνίδι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα γίνει αύριο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,56 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,94, γαλλικό φράγκο προς 48,06, λίρα Αγγλίας προς 477,80, ελβετικό φράγκο προς 197,10, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 228,73, τη λίρα Κύπρου προς 548,42 και την ECU προς 317,18 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται αύριο, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο μείον 3 έως 5 βαθμούς, στα δυτικά απο 1 έως 14 και στις υπόλοιπες περιοχές απο 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττικη και την Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 4 έως 11 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 24 January 1998 - 20:00:14 UTC