Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,24/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία στις Δημόσιες Επιχειρήσεις, εξήγγειλε την ερχόμενη Τρίτη η ΓΣΕΕ.
- Η κυβέρνηση έχει έτοιμη νομοθετική ρύθμιση για τα πανωτόκια των τραπεζών.
- Σε θετική τροχιά η πορεία της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
- Η αμερικανική κυβέρνηση θα προτείνει τον τερματισμό της στρατιωτικής βοήθειας σε Ελλάδα και Τουρκία, αναφέρει δημοσίευμα έγκυρου εντύπου.
- Αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στον "Εθνικό Κήρυκα" της Νέας Υόρκης, για τα ελληνοτουρκικά.
- Δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, η κατάργηση του άρθρου 19 του Κώδικα Ιθαγενείας.
- Συνεδριάζει η Πανθεσσαλική Επιτροπή Αγροτών, προκειμένου να καθορίσει την τελική μορφή των κινητοποιήσεων στις 2 Φεβρουαρίου.
- Σύσκεψη των Εισαγγελέων εφετών της χώρας στο υπουργείο Δικαιοσύνης για ναρκωτικά, ληστείες και εγκληματικότητα.
- Διήμερο συνέδριο στο Συνασπισμό, για το πρόγραμμα δράσης του κόμματος μέχρι τις εκλογές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με το παιχνίδι Απόλλων-Παναθηναικός στις 3.00, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 19ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.
- Το ντέρμπι Παναθηναικού-Αρη ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 17ης ημέρας στο μπάσκετ στην Α1 εθνική κατηγορία.
- Τα κατορθώματα των Τούρκων οπαδών, δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητα από τη ΦΙΜΠΑ δηλώνει ο πρώην ΓΓΑ Γιώργος Βασιλακόπουλος.
- Χωρίς το Γιώργο Δώνη θα παραταχθεί η ΑΕΚ στα παιχνίδια του Κυπέλλου Κυπελλούχων
- Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι ελπίδες της ΕΠΟ και της ΕΠΑΕ, για το πρόβλημα της αθλητικής δικαιοσύνης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία στις Δημόσιες Επιχειρήσεις, εξήγγειλε για την ερχόμενη Τρίτη η ΓΣΕΕ.

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία στις Δημόσιες Επιχειρήσεις, εξήγγειλε για την ερχόμενη Τρίτη η ΓΣΕΕ, με αφορμή τη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου, για τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ. Παράλληλα η συνομοσπονδία θα προσφύγει στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας και τη Συνοποσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παρέμβη, προκειμένου να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη. Οι εργαζόμενοι στα μαζικά μέσα μεταφοράς στην Αθήνα, θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη.

Η κυβέρνηση έχει έτοιμη νομοθετική ρύθμιση για τα πανωτόκια των τραπεζών.

Η κυβέρνηση έχει έτοιμη νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία ο ανατοκισμός για τις καθυστερούμενες οφειλές στις τράπεζες, θα γίνεται τουλάχιστον ανά εξάμηνο. Η σχετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, γίνεται μετά την απόφαση του Αρειου Πάγου να κρίνει παράνομα τα λεγόμενα πανωτόκια των τραπεζών. Οπως τόνισε ο κ. Παπαντωνίου, η κυβέρνηση θα φέρει ισόρροπη λύση τόσο για τους αδίκως βαρυνόμενους δανειολήπτες όσο και για το τραπεζικό σύστημα.

Σε θετική τροχιά η πορεία της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε θετική τροχιά βρίσκεται η πορεία της ελληνικής οικονομίας, με τον ρυθμό της οικονομικής της μεγένθυσης να είναι σαφώς ταχύτερος του προβλεφθέντος, επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα, συνεχίζεται η πτωτική πορεία του πληθωρισμού και το 1998. Τον Ιανουάριο αναμένεται να υποχωρήσει στο 4,4 ή 4,5% από το 4,7% που έκλεισε τον περασμένο χρόνο. Η αποκλιμάκωση αυτή, όπως εκτιμούν οι αρμόδιες υπηρεσίες θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα προτείνει τον τερματισμό της στρατιωτικής βοήθειας σε Ελλάδα και Τουρκία.

Η κυβέρνηση Κλίντον θα προτείνει τον τερματισμό της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ελλάδα και την Τουρκία στο προσεχές σχέδιο προυπολογισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα έγκυρου εντύπου, που ασχολέιται με τις στρατηγικές ισοροπίες και την άμυνα. Για το 1998, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν δάνεια ύψους 150 εκατομμυρίων δολλαρίων για την Τουρκία και 105 εκατομμυρίων δολλαρίων για την Ελλάδα, για την αγορά αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στον "Εθνικό Κήρυκα" της Νέας Υόρκης, για τα ελληνοτουρκικά.

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στον "Εθνικό Κήρυκα" της Νέας Υόρκης, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σημειώνει ότι η ελληνική θέση για τα 10 μίλια, δεν είναι νομικά η ισχυρότατη δυνατή και τονίζει ότι η χώρα μας ή θα πρέπει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα ή να μειώσει τον εναέριο χώρο της. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες τις απόψεις αυτές. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, τόνισε ότι η Ελλάδα οφείλει να είναι αμετακίνητη στη θέση της για το εύρος του εναερίου χώρου και είναι αναφαίρετο δικαίωμα της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όποτε το κρίνει απαραίτητο. Χθες, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και εξέτασαν τις πολιτικές εξελίξεις και την τακτική του κόμματος στις εκλογές.

Δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, η κατάργηση του άρθρου 19 του Κώδικα Ιθαγενείας.

Δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, η κατάργηση του άρθρου 19 του Κώδικα Ιθαγενείας, που αναφέρεται στην αφαίρεση της υπηκοότητας σε αλλογενείς. Βάσει του άρθρου αυτού, από το 1955, 60.000 περίπου άτομα έχασαν την ελληνική υπηκοότητα.

Συνεδριάζει η Πανθεσσαλική Επιτροπή Αγροτών, προκειμένου να καθορίσει την τελική μορφή των κινητοποιήσεων στις 2 Φεβρουαρίου.

Συνεδριάζει σήμερα η Πανθεσσαλική Επιτροπή Αγροτών, προκειμένου να καθορίσει την τελική μορφή των κινητοποιήσεων στις 2 Φεβρουαρίου. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας ή των κανόνων της Αγροτικής Τράπεζας, για να φανεί ευχάριστη σε μερικές ομάδες αγροτών.

Σύσκεψη των Εισαγγελέων εφετών της χώρας στο υπουργείο Δικαιοσύνης για ναρκωτικά, ληστείες και εγκληματικότητα.

Συγκαλείται σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης σύσκεψη των Εισαγγελέων Εφετών των 12 δικαστικών περιφερειών της χώρας, υπό την προεδρία του υπουργού Ευάγγελου Γιαννόπουλου. Αντικείμενο της σύσκεψης, είναι η εξέταση ζητημάτων που συνδέονται με την εγκληματικότητα και ειδικότερα με υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και ληστείες.

Διήμερο συνέδριο στο Συνασπισμό, για το πρόγραμμα δράσης του κόμματος μέχρι τις εκλογές.

Η πορεία των πολιτικών εξελίξεων και το πρόγραμμα δράσης των πρωτοβουλιών που θα αναπτύξει ο ΣΥΝ μέχρι τις εκλογές, είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στις εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που αρχίζει σήμερα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με το παιχνίδι Απόλλων-Παναθηναικός στις 3.00, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 19ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.

Με το παιχνίδι Απόλλων-Παναθηναικός στις 3.00, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 19ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο στην πρώτη εθνική κατηγορία. Ο αγώνας θα μεταθοδεί απευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι Σούπερ Σπόρ. Αύριο θα διεξαχθούν οι αγώνες Καλαμάτα-Ξάνθη, ΠΑΟΚ-ΟΦΗ Πανιώνιος-Πανηλειακός, Προοδευτική-ΑΕΚ , Παναχαϊκή- Ιωνικός, Ολυμπιακός-Αθηναϊκός, Βέροια-Ηρακλής και Καβάλα-Εθνικός.

Το ντέρμπι Παναθηναικού-Αρη ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 17ης ημέρας στο μπάσκετ στην Α1 εθνική κατηγορία.

Το ντέρμπι Παναθηναικού-Αρη ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 17ης ημέρας στο μπάσκετ στην Α1 εθνική κατηγορία. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ και θα μεταδοθεί απευθείας απο τον ΑΝΤ1. Πιο εύκολο έργο θα έχει ο Ολυμπιακός καθώς υποδέχεται τη Δάφνη. Oι υπόλοιποι αγώνες ξεκινούν στις 5.00 και έχουν ως εξής Περιστέρι-Απόλλων, Παπάγου-Πανιώνιος, Ηράκλειο-Λάρισα και Σπόρτιγκ- Ηρακλής.Την Κυριακή η ΑΕΚ αγωνίζεται στις 6.30 το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο με τον ΠΑΟΚ, σ'έναν αγώνα που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1.

Τα κατορθώματα των Τούρκων οπαδών, δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητα από τη ΦΙΜΠΑ δηλώνει ο πρώην ΓΓΑ Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Τα κατορθώματα των Τούρκων οπαδών, δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητα από τη ΦΙΜΠΑ δηλώνει ο πρώην ΓΓΑ Γιώργος Βασιλακόπουλος. Η επίθεση των Τούρκων στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά τη νίκη της ελληνική ομάδας επί της ΠΤΤ με 82-80, είναι γεγονός πρωτοφανές για τα δεδομένα της ευρωλίγκα. Γι'αυτό και ο πρώην ΓΓΑ σε επαφές του με πρωτοκλασσάτα στελέχη της ΦΙΜΠΑ ζητά να τιμωρηθεί η ΡΤΤ Αγκυρας με το να δώσει τους επόμενους αγώνες της κεκλεισμένων των θυρών.

Χωρίς το Γιώργο Δώνη θα παραταχθεί η ΑΕΚ στα παιχνίδια του Κυπέλλου Κυπελλούχων

Χωρίς το Γιώργο Δώνη θα παραταχθεί η ΑΕΚ στα παιχνίδια του Κυπέλλου Κυπελλούχων, όπως αποκάλυψε ο προπονητής της, Ντουμίτρου Ντουμιτρίου. Κατά συνέπεια, οι δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που θα δηλωθούν στη ΟΥΕΦΑ, θα είναι ο Μανωλάς κι ο Σέμπουε. Ο Ρουμάνος τεχνικός της ``Ενωσης`` αναφερόμενος σε συνέντευξη του για τους στόχους της ΑΕΚ στο Κύπελλο Κυπελλούχων, είπε ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα του θεωρητικά είναι τέταρτη, αφού Τσέλσι, Βιτσέντζα και Στουτγκάρδη έχουν καλύτερες πιθανότητες.

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι ελπίδες της ΕΠΟ και της ΕΠΑΕ, για το πρόβλημα της αθλητικής δικαιοσύνης.

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Δημόπουλο, βασίζουν πλέον τις ελπίδες τους η ΕΠΟ και η ΕΠΑΕ, για να βρεθεί λύση στο ``καυτό`` πρόβλημα της αθλητικής δικαιοσύνης. Ετσι, τη Δευτέρα το πρωί πρόκειται να επισκεφθεί το προεδρείο της ΕΠΟ και ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Στέλιος Σφακιανάκης. Στο μεταξύ, η ΟΥΕΦΑ ενημέρωσε την ΕΠΟ, ότι οι υποψηφιότητες για τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004, πρέπει να υποβληθούν ως τις 10 Φεβρουαρίου 1998.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,56 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,94, γαλλικό φράγκο προς 48,06, λίρα Αγγλίας προς 477,80, ελβετικό φράγκο προς 197,10, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 228,73, τη λίρα Κύπρου προς 548,42 και την ECU προς 317,18 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα σ'όλη τη χώρα, ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 7 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 3 με 13 και στα νησιά του Αιγαίυ 8 με 15 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 4 με 10 και 2 με 6 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 24 January 1998 - 15:14:56 UTC