Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απο σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του φορολογικού.
- Συνέντευξη Κίνκελ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
- Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στους τρείς μεγάλους Δήμους.
- Νέες αγροτικές κινητοποιήσεις.
- Σκληρή κριτική Κ. Καραμανλή στην κυβέρνηση για την οικονομία.
- Ο Στρατής Στρατήγης πρόεδρος της επιτροπής για την Ολυμπιάδα 2004.
- Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα των τριών Ελλήνων του πλοίου "Φλέιρ".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 επι του Εθνικού. - Στις 18 Φεβρουαρίου,θα καθοριστούν οι αγώνες και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2000.
- Στη Δράμα θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου ο αγώνας Ελλάδας- Βελγίου,στο μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απο σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του φορολογικού.

Αρχίζει απο σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου. Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ διαφωνούν με τη διάταξη, που προβλέπει οτι θα κατατίθεται με νόμο και οχι με τις συλλογικές συμβάσεις ο κανονισμός προσωπικού στις ΔΕΚΟ. Για σήμερα έχουν κηρύξει στάση εργασίας απο τις 11 μέχρι τις 3 στα μέσα συγκοινωνίας στην Αττική. Την Πέμπτη, 24ωρη απεργία σε ΔΕΗ - ΟΤΕ - ΕΛΤΑ - ΕΥΔΑΠ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και τράπεζες.

Συνέντευξη Κίνκελ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η αποκατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας με την ΕΕ περνάει μέσα από την αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας και την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, δήλωσε ο Γερμανος υπουργός Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΕΡ ΡΟΥΝΤΣΑΟΥ. Ως πρόβλημα κλειδί, ο Κίνκελ επαναφέρει το θέμα μόνον της υφαλοκρηπίδας, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς από τον Γιλμάζ να κάνει το πρώτο βήμα και να αποδεχθεί την προσφυγή στη Χάγη.

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στους τρείς μεγάλους Δήμους.

Η Μαρία Δαμανάκη, ο Θρασύβουλος Λαζαρίδης και ο Χρήστος Φωτίου είναι οι υποψήφιοι, που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ για τους δήμους Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά αντίστοιχα, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του ΕΓ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Ο κ. Σημίτης, μεταξύ άλλων, άφησε βολές κατά του νύν δημάρχουν Αθηναίων, κ. Αβραμόπουλου, καταλογίζοντάς του οτι έκανε περισσότερα έργα εμφάνισης, παρά ουσίας.

Νέες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ξεκινούν οι αγρότες της Θεσσαλίας διεκδικώντας ικανοποίηση αιτημάτων τους. Σήμερα οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Καρδίτσα κατά την ώρα της διεξαγωγής της δίκης των 17 συναδέλφων τους σχετικά με τις περυσινές κινητοποιήσεις. Αύριο τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών του νομού. Στις 2 Φεβρουαρίου, οι αγρότες σχεδιάζουν να κατεβάσουν τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς.

Σκληρή κριτική Κ. Καραμανλή στην κυβέρνηση για την οικονομία.

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για ατολμία και αναποφασιστικότητα να προωθήσει μία πολιτική με διαρθρωτικές τομές και παρεμβάσεις στην οικονομία. Απέδωσε, επίσης, την πρόσφατη νομισματική κρίση στην έλλειψη εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και υποστήριξε ότι έχει ήδη ανατραπεί η δημοσιονομική πολιτική με την αύξηση των επιτοκίων.

Ο Στρατής Στρατήγης πρόεδρος της επιτροπής για την Ολυμπιάδα 2004.

Ο δικηγόρος Στρατής Στρατήγης, πρώην βουλευτής της ΝΔ και της ΔΗΑΝΑ, θα είναι ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Αργά το βράδυ ο κ. Σημίτης ειχε συνεργασία μιάμισης ώρας με τον κ. Στρατήγη, όπου συζητήθηκαν και τα πρόσωπα που θα προταθούν για τις επιτροπές χωρίς να γίνουν γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα των τριών Ελλήνων του πλοίου "Φλέιρ".

Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα των τριών Ελλήνων ναυτικών του φορτηγού πλοίου "Φλέιρ", που κόπηκε στα δυο την περασμένη Παρασκευή στο βόρειο Ατλαντικό. Πρόκειται για τους Ζαννή Γεωργούλη, πλοίαρχο, Πολυχρόνη Ψωμά, υποπλοίαρχο και Ιωάννη Βεναρδή, μάγειρα. Στο μεταξύ, χωρίς αποτέλεσμα ειναι μέχρι στιγμής οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων της Σαρδηνίας για τον εντοπισμό των τριών Ελλήνων και δυο αλλοδαπών μελών του πληρώματος του φορτηγού "Αγιος Παντελεήμονας", που βυθίστηκε το Σάββατο στην περιοχή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 επι του Εθνικού.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε την διαφορά του ενός βαθμού, που τον χωρίζει από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, αφού στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Α` εθνική κατηγορία, νίκησε 3-1 στο στάδιο Καραϊσκάκη τον Εθνικό. Στην βαθμολογία προηγείται η ΑΕΚ με 47 βαθμούς έναντι 46 του Ολυμπιακού και 43 του Παναθηναϊκού, ενώ ο Εθνικός παρέμεινε στην 14η θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς.

Στις 18 Φεβρουαρίου,θα καθοριστούν οι αγώνες και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2000.

Στις 18 Φεβρουαρίου, πρόκειται να συγκεντρωθούν στο Οσλο οι αντιπροσωπείες όλων των εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στο 2-ο προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2000, όπου θα καθοριστεί η σειρά των αγώνων του ομίλου, καθώς και οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους. Οπως είναι γνωστό, εκτός από την εθνική μας, στον 2ο όμιλο μετέχουν η Νορβηγία, η Σλοβενία, η Λετονία, η Γεωργία και η Αλβανία.

Στη Δράμα θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου ο αγώνας Ελλάδας- Βελγίου,στο μπάσκετ.

Οριστικά στη Δράμα θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου ο αγώνας Ελλάδας- Βελγίου, στο πλαίσιο της 5ης ημέρας για την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ ανδρών 1999.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 294,23 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,64, γαλλικό φράγκο προς 47,66, λίρα Αγγλίας προς 480,96, ελβετικό φράγκο προς 195,48, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 227,36, τη λίρα Κύπρου προς 546,67 και την ECU προς 316,02 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί ως πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 15 και στα νησιά του Αιγαίου 10 με 17 βαθμούς Κελσίου. Βροχερό καιρό, ισχυρούς νοτιάδες και θερμοκρασία 9 με 15 και 7 με 11 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 20 January 1998 - 8:00:23 UTC