Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δαμανάκη, Λαζαρίδη και Φωτίου θα υποστηρίξει στις δημοτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας.
- Δύο επιτροπές, η εθνική και η οργανωτική είναι το σχήμα που θα προετοιμάσει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
- Απεργιακό μπαράζ από τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.
- Νέο κύκλο αντιπαραθέσεων ανοίγει η κυβέρνηση με τους αγρότες. Σε πλατείες του νομού Καρδίτσας κατεβαίνουν τα τρακτέρ.
- Απλά και αθόρυβα, όπως το επιθυμούσε, κηδεύτηκε ο Δημήτρης Χορν.
- Τρεις σπουδάστριες έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα έξω από την πύλη των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
- Σκληρή γλώσσα Δημήτρη Ρέππα για την πρόθεση της Τουρκίας να διενεργήσει νέες ασκήσεις στο Αιγαίο.
- Ερευνα σε βάθος, διέταξε ο υπουργός Υγείας, για τις καταγγελίες περί ασυνεννοησίας νοσοκομείων-ΕΚΑΒ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δαμανάκη, Λαζαρίδη και Φωτίου θα υποστηρίξει στις δημοτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας.

Δαμανάκη, Λαζαρίδης και Φωτίου είναι οι υποψήφιοι που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ για τους δήμους Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά αντίστοιχα, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του ΕΓ, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Ο κ.Σημίτης, μεταξύ άλλων, άφησε βολές κατά του νύν δημάρχουν Αθηναίων, κ.Αβραμόπουλου, καταλογίζοντάς του ότι έκανε περισσότερα έργα βιτρίνας, παρά ουσίας.

Δύο επιτροπές, η εθνική και η οργανωτική είναι το σχήμα που θα προετοιμάσει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Δύο επιτροπές, η Εθνική και η Οργανωτική, θα αποτελούν το οργανωτικό σχήμα το οποίο θα προετοιμάσει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Η εθνική θα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και πρόεδρος θα είναι ο πρωθυπουργός. Αντικέιμενο της είναι να παρακολουθεί το έργο της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία θα έχει τη μορφή ανώνυμης εταιρίας. Πρόεδρος του ΔΣ θα είναι ο δικηγόρος, Στρατής Στρατήγης, πρώην βουλευτής της ΝΔ και της ΔΗΑΝΑ.

Απεργιακό μπαράζ από τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.

Απεργιακό μπαράζ ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εξαιτίας της διαταξης του φορολογικού νομοσχεδίου, η οποία προβλέπει οτι θα καταρτίζεται με νόμο και όχι με τις συλλογικές συμβάσεις ο κανονισμός προσωπικού στις ΔΕΚΟ. Αύριο θα έχουν κοινή συνάντηση οι υπουργοί εθνικής οικονομίας και Εργασίας με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ενώ 11 με 3 κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Την Πέμπτη, πραγματοποιούν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΛΤΑ-ΕΥΔΑΠ και τράπεζες.

Νέο κύκλο αντιπαραθέσεων ανοίγει η κυβέρνηση με τους αγρότες. Σε πλατείες του νομού Καρδίτσας κατεβαίνουν τα τρακτέρ.

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ξεκινούν οι αγρότες της Θεσσαλίας. Οπως αποφάσισε η πανθεσσαλική επιτροπή, αύριο τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών του νομού Καρδίτσας και παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Καρδίτσα, όπου θα γίνει η δίκη των 17 αγροτών σχετικά με τις περυσινές κινητοποιήσεις. Στις 2 Φεβρουαρίου, οι αγρότες σχεδιάζουν να κατεβάσουν τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς.

Απλά και αθόρυβα, όπως το επιθυμούσε, κηδεύτηκε ο Δημήτρης Χορν.

Απλά και αθόρυβα, όπως ο ίδιος επιθυμούσε, σε στενό οικογενειακό κύκλο, χωρίς επικήδειους κηδεύτηκε από το Α'Νεκροταφείο ο μεγάλος ηθοποιός, Δημήτρης Χορν. Τη νεκρώσιμη ακολουθία παρακολούθησαν ο αδελφός του Γιάννης, μέλη της οικογένειας της συζύγου του Αννας Γουλανδρή, η Βάσω Μανωλίδου και άλλα 26 άτομα στα οποία είχε αποσταλεί πρόσκληση. Η ταφή έγινε στον οικογενειακό τάφο του Νικολάου Ι.Γουλανδρή.

Τρεις σπουδάστριες έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα έξω από την πύλη των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Τραγικό θάνατο βρήκαν τρεις σπουδάστριες έξω από την πύλη των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όταν το ΙΧ που οδηγούσε μία από τις σπουδάστριες, παρασύρθηκε από διερχόμενη νταλίκα. Νεκρές ανασύρθηκαν η Θεοδώρα Παπαθεοδώρου, 23 χρόνων, οδηγός του αυτοκινήτου, η Κυριακή Αγγαθαγγελίδου, 23 χρόνων και η Βασιλική Μιτίδου επίσης 23 χρόνων.

Σκληρή γλώσσα Δημήτρη Ρέππα για την πρόθεση της Τουρκίας να διενεργήσει νέες ασκήσεις στο Αιγαίο.

Παράλογη και περισσότερο και από αντιφατική, χαρακτήρισε τη στάση της Τουρκίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, να πραγματοποιήσει νέες στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο, υποστηρίζοντας οτι η άτακτη στρατιωτική δράση συμβάλει στην όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η Αθήνα, είπε, δεν προτείνει κάποιο μορατόριουμ αλλα επιθυμεί το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών και την επιδειξη καλής πίστης.

Ερευνα σε βάθος, διέταξε ο υπουργός Υγείας, για τις καταγγελίες περί ασυνεννοησίας νοσοκομείων-ΕΚΑΒ.

Ερευνα σε βάθος, διέταξε ο υπουργός Υγείας, Κώστας Γείτονας, για να διαπιστωθεί εάν η καταγγελία ενός γιατρού του Ευαγγελισμού, περί αδιαφορίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και ασυνεννοησίας με το ΕΚΑΒ, στοίχισαν τη ζωή σε έξι ανθρώπους στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μέσα στο 1997, έχουν βάση. Ο κ. Γείτονας είπε ότι εάν χρειασθεί, ενδεχομένως να προχωρήσει και σε ένορκη διοικητική εξέταση στο νοσοκομείο, προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά του ενός βαθμού, που τον χωρίζει από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, καθώς στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α'εθνικής κατηγορίας, νίκησε με 3-1 στο στάδιο Καραϊσκάκη τον Εθνικό. Τα γκολ των "ερυθρόλευκων", που δυσκολεύθηκαν ιδιαίτερα απέναντι στο συμπολίτη τους, πέτυχαν οι Ιβιτς (34',73') και Καραπιάλης (88'), ενώ για την ομάδα του Βεσελίνοβιτς ισοφάρισε προσωρινά ο Σταυρακάκης (54'). Στη βαθμολογία προηγείται η ΑΕΚ με 47 βαθμούς έναντι 46 του Ολυμπιακού και 43 του Παναθηναϊκού. Ο Εθνικός παρέμεινε στην 15 θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς όσους και η Προοδευτική.

Στην Αγγλία βρίσκεται ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Ζαγοράκης, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να προπονηθεί και να συζητήσει με τη διοίκηση της Λέστερ την πιθανότητα μεταγραφής του στην ομάδα της Πρέμιερ Λινγκ. Στην ομάδα της Θεσσολονίκης η Λέστερ προσφέρει 500 εκατομμύρια δρχ, ενώ στον ποδοσφαιριστή άλλα 300 για διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Στο μεταξύ, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Αναστασιάδης επέρριψε στην ίδια του την ομάδα την ευθύνη της ήττας από την ΑΕΚ, ο οποίος τόνισε πως οι παίχτες του δεν αντέδρασαν δυναμικά και αποφαστικά.

Ο Αρης νίκησε στη Θεσσαλονίκη τον Πανσεραϊκό με 2-1, σε αγώνα της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β' εθνικής κατηγορίας και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με 36 βαθμούς έναντι 34 του Πανελευσινιακού.

Η "πελοποννησιακή μάχη" Πανηλειακού-Καλαμάτας είχε συνέχεια σήμερα απο την πλευρά των φιλοξενουμένων. Η ΠΑΕ Καλαμάτα, λοιπόν, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει, ότι η αποστολή της δέχθηκε "άνανδρη και ύπουλη επίθεση φιλάθλων του Πανηλειακού" κατά την αναχώρηση της αποστολής απο τον Πύργο. Στην ανακοίνωση αυτή η μεσσηνιακή ΠΑΕ καταφέρεται και εναντίον της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 294,23 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,64, γαλλικό φράγκο προς 47,66, λίρα Αγγλίας προς 480,96, ελβετικό φράγκο προς 195,48, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 227,36, τη λίρα Κύπρου προς 546,67 και την ECU προς 316,02 δραχμές.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιηθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, καθώς οι διεθνείς χρηματαγορές κινήθηκαν ανοδικά και στη διατραπεζική τα επιτόκια παρουσίασαν ελαφρά υποχώρηση. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1435,71 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,73%, ενώ η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 17,8 δισ. δρχ. Τη μεγαλύτερη άνοδο 5,02% απο τους επιμέρους δείκτες σημείωσαν οι Κατασκευές. Στο fixing της δραχμής σημειώθηκαν εισροές 250 εκατ.ECU και η δραχμή έκλεισε ενισχυμένη έναντι του μάρκου και της ECU. Αντιθέτως υποχώρησε έναντι του δολαρίου.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, που κατά τόπους στα δυτικά θα είναι έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί ως πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις ως πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 15 και στα νησιά του Αιγαίου 10 με 17 βαθμούς Κελσίου. Βροχερό καιρό, ισχυρούς νοτιάδες και θερμοκρασία 9 με 15 και 7 με 11 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 19 January 1998 - 19:52:42 UTC