Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ληστεία με ενα νεκρό και 5 τραυματίες σε βενζινάδικο στον Τύρναβο.
- Προκλητικές παραβιάσεις απο την Τουρκία.
- Ενοχλημένη η κυβέρνηση απο τις δηλώσεις Μπέρνς.
- Θέματα υγείας - πρόνειας στο Υπουργικό Συμβούλιο.
- Επικριτικός ο πρόεδρος της ΝΔ προς την κυβέρνηση.
- Την ερχόμενη εβδομάδα το φορολογικό στην ολομέλεια της Βουλής.
- Την ένταξη στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις ζητούν οι αλιείς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού επι της Κοράσια Σπλίτ με 90-79. - Τη χειρότερη εμφάνιση της έκανε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ανδρών χάνοντας από την Σλοβακία με 11-9.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ληστεία με ενα νεκρό και 5 τραυματίες σε βενζινάδικο στον Τύρναβο.

Ενας νεκρος και 5 τραυματίες είναι ο απολογισμός απόπειρας ληστείας χθες το βράδυ απο δυο Αλβανούς στο βενζινάδικο του Ανδρέα Βογιατζή στο Αργυροπούλιο Τυρνάβου. Οι δράστες με Καλάσνικοφ και χειροβομβίδα εισέβαλαν στο βενζινάδικο, όπου βρίσκονταν οι δυο γιοί του ιδιοκτήτη, Γιώργος και Αποστόλης, ο φίλος τους Βασίλης Τρικούπης και η Βασιλική Πατσιαούρα.Οι Αλβανοί προσπάθησαν να φύγουν έχοντας αποσπάσει χρήματα και τιμαλφή, αλλά εξερράγη η χειροβομβίδα, που κρατούσε ο ενας και σκοτώθηκε ο Βασίλης Τρικούπης, ενω τραυματίστηκαν οι υπολοιποι.

Προκλητικές παραβιάσεις απο την Τουρκία.

Συνεχίσθηκαν χθες οι τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο, όπου 32 τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 37 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο στις περιοχές μεταξύ Λέσβου - Χίου - Λήμνου. Επίσης, δυο τουρκικά αλιευτικά προσπάθησαν να προσεγγίσουν τα Ιμια, αλλά απομακρύνθηκαν, οταν έσπευσε ελληνικό περιπολικό του Λιμενικού. Ο Δημήτρης Ρέππας κατηγόρησε την Αγκυρα για την επιμονή της σε αδιέξοδη πολιτική. Για τις τουρκικές παραβιάσεις ενημερώθηκαν οι πρεσβευτες των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Αθήνα.

Ενοχλημένη η κυβέρνηση απο τις δηλώσεις Μπέρνς.

Η κυβέρνηση ειναι ενοχλημένη απο τις δηλώσεις Μπέρνς σχετικά με το εύρος του εθνικού εναέριου χώρου και ο εκπρόσωπος δήλωσε οτι ο ελληνικός εθνικός εναέριος χωρος επεκτείνεται σε 10 ναυτικά μίλια εδω και εξι περίπου δεκαετίες και ουδείς το έχει αμφισβητήσει για πάρα πολλά χρόνια. Το ΚΚΕ πραγματοποιεί το απόγευμα συγκέντρωση στη πλατεία Λαυρίου και πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία καταγγέλοντας τις δηλώσεις Μπέρνς.

Θέματα υγείας - πρόνειας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα ασχοληθεί με θέματα υγείας - πρόνοιας. Στην ίδια σύσκεψη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου θα εισηγηθεί την κατάργηση του άρθρου 19, που αφορά την αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας απο αλλογενείς υπηκόους που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μας χωρίς πρόθεση να επιστρέψουν.

Επικριτικός ο πρόεδρος της ΝΔ προς την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, στη διάρκεια συνέντευξής του χθες το βράδυ στον τηλεοπτικο σταθμό ΜΕΓΚΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι το κόμμα του θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, για τις οποίες δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνουν σύντομα. Ο κ. Καραμανλής επέκρινε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για ατολμία και αναποφασιστικότητα. Προτεραιότητες της ΝΔ ως κυβέρνηση, είπε ο κ. Καραμανλής, ειναι η μεταρρύθμιση στο δημόσιο τομέα, η περιστολή στις δημόσιες δαπάνες και οι αποκρατικοποιήσεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα το φορολογικό στην ολομέλεια της Βουλής.

Την ερχόμενη Τρίτη αρχίζει στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του φορολογικού νομοχεδίου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 5 συνεδριάσεις, ενω χθες ολοκληρώθηκε στην αρμόδια επιτροπή η επεξεργασία του. Απεργία σε όλες τις ΔΕΚΟ και τις Τράπεζες την ερχόμενη Πέμπτη, αποφάσισε η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας σε επιμέρους διατάξεις.

Την ένταξη στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις ζητούν οι αλιείς.

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των λιμανιών Λέρου, Πάτμου, Νάξου, Καλύμνου, Ηρακλείου και Σαντορίνης, ενω σήμερα στις 4 το απόγευμα κλείνουν τα λιμάνια Ικαρίας, Σάμου και Φούρνων από ψαράδες, που ζητούν να ενταχθεί ο κλάδος τους στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και όχι στους ελεύθερους επαγγελματίες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού επι της Κοράσια Σπλίτ με 90-79.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύθηκε εναντίον της Κροάσια Σπλιτ, όμως τελικά πήρε τη νίκη με 90-79. Ο αγώνας έγινε στο ΣΕΦ και ήταν στο πλαίσιο της 2ης ημέρας της Β'φάσης της Ευρωλίγκα. Μετά τη νίκη τους επί της κροατικής ομάδας, οι πρωταθλητές έφτασαν τους 22 βαθμούς και βρίσκονται στην κορυφή του Ε' ομίλου.

Τη χειρότερη εμφάνιση της έκανε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ανδρών χάνοντας από την Σλοβακία με 11-9.

Τη χειρότερη εμφάνιση της έκανε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ανδρών χάνοντας από την Σλοβακία με 11-9, στη δεύτερη φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Περθ της Αυστραλίας. Παρά την αναπάντεχη ήττα η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει μια θέση μεταξύ 5-8, αφού στην τελική κατάταξη του ομίλου έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους Σλοβάκους. Ενα σουτ πραγματική φωτοβολίδα της Κανελλοπούλου,σχεδόν από τη σέντρα, χάρισε τη νίκη στην εθνική μας ομάδα πόλο γυναικών επί των ΗΠΑ με 10-9 και της δίνει ελπίδες να καταλάβει τη 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,98 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,14, γαλλικό φράγκο προς 47,81, λίρα Αγγλίας προς 477,25, ελβετικό φράγκο προς 196,94, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 223,32, τη λίρα Κύπρου προς 547,59 και την ECU προς 316,49 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά θα έχει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ στα δυτικά ενδέχεται να σημειωθούν βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 2 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 18 και στο Αιγαίο 10 με 19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ομίχλη το πρωί, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 16 και 5 με 11 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 16 January 1998 - 8:00:16 UTC