Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αυξάνονται κατά 15% τα αφορολόγητα ποσά για πάσης φύσεως μεταβιβάσεις ακινήτων και για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.
- Σύντομα στα χέρια του αρχηγού της ΕΛΑΣ το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης για το γλέντι αστυνομικών με χουντικά άσματα.
- Μεγάλη αεροναυτική άσκηση της Τουρκίας από την Παρασκευή που θα επεκτείνεται από τον Εβρο μέχρι τη Ρόδο.
- Ακριβότερη κατά 1.000 δρχ από την 1η του έτους η κάρτα απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.
- Για έξι ώρες έμεινε κλειστό το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης λόγω ομίχλης.
- Εγκαινιάζεται αύριο η λειτουργία του ιστορικού εμπορικού τριγώνου της Αθήνας, μετά τα έργα ανάπλασής του.
- Σώμα κομάντος για την προστασία του περιβάλλοντος ιδρύει το ΥΠΕΧΩΔΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυξάνονται κατά 15% τα αφορολόγητα ποσά για πάσης φύσεως μεταβιβάσεις ακινήτων και για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Αυξάνονται κατά 15%, από την πρώτη του έτους τα αφορολόγητα ποσά για τις πάσης φύσεως μεταβιβάσεις ακινήτων και τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων που θα ισχύσουν από την 1-1-98. Στο μεταξύ, εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σπεύδουν να ολοκληρώσουν μεταβιβάσεις, γονικές παροχές και δωρεές, με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες.

Σύντομα στα χέρια του αρχηγού της ΕΛΑΣ το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης για το γλέντι αστυνομικών με χουντικά άσματα.

Εντός των προσεχών ημερών παραδίδεται στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που έγινε μετά το γνωστό βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται αστυνομικοί να γλεντούν ακούγοντας χουντικά και φιλοβασιλικά άσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα επεκτάθηκε και σε άλλους χώρους και το πόρισμα επιρρίπτει ευθύνες σε σαράντα αστυνομικούς και προτείνονται ποινές που φτάνουν μέχρι και την απόταξη από το σώμα.

Μεγάλη αεροναυτική άσκηση της Τουρκίας από την Παρασκευή που θα επεκτείνεται από τον Εβρο μέχρι τη Ρόδο.

Αυστηρή προειδοποίηση στην Αγκυρα ότι η νέα πολιτική των τούρκων στρατηγών και του Γιλμάζ εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ειρήνη στο Αιγαίο, απαύθυνε ο Ακης Τσοχατζόπουλος και απέδωσε τη νευρικότητα της Τουρκίας στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για αποκλεισμό της από τις υπό ένταξη χώρες. Την Παρασκευή αρχίζουν μεγάλης κλίμακας τουρκικά αεροναυτικά γυμνάσια σε μια περιοχή που επεκτείνεται από τον Εβρο μέχρι τη Ρόδο και θα διαρκέσουν έως τις 25 Ιανουαρίου.

Ακριβότερη κατά 1.000 δρχ από την 1η του έτους η κάρτα απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Κατά 1.000 δραχμές αυξάνεται από την πρώτη Ιανουαρίου η κάρτα απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και στο εξής θα κοστίζει 6.000 δρχ. Επίσης θα εκδοθεί νέα μηνιαία κάρτα που θα περιλαμβάνει και τα τρία αστικά μέσα, λεωφορεία, τρόλεϋ και ηλεκτρικό και το κόστος της θα είναι 8.000 δρχ. Από το Μάϊο θα εκδοθούν κάρτες εξαμηνιαίας και ετήσιας διάρκειας.

Για έξι ώρες έμεινε κλειστό το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης λόγω ομίχλης.

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες της Ολυμπιακής, που διακινήθηκαν από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, το οποίο παρέμεινε κλειστό για έξι ώρες, λόγω της πυκνής ομίχλης. Ορισμένες πτήσεις ματαιώθηκαν, ενώ άλλες αναχώρησαν με πολύωρες καθυστερήσρεις. Την ίδια ώρα βαρύς, ήταν και φέτος ο φόρος αίματος κατά την έξοδο των Χριστουγέννων. Σε 271 τροχαία δυστυχήματα, 30 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περίπου 400 τραυματίσθηκαν.

Εγκαινιάζεται αύριο η λειτουργία του ιστορικού εμπορικού τριγώνου της Αθήνας, μετά τα έργα ανάπλασής του.

Εγκαινιάζεται σε ειδική εκδήλωση, η λειτουργία του ιστορικού εμπορικού τριγώνου της Αθήνας, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τα έργα που εκτελέστηκαν.Οι παρεμβάσεις που έγιναν κόστισαν περί τα 5 δις δρχ. Στις εισόδους του εμπορικού τριγώνου έχουν τοποθετηθεί ηλεκτρονικές μπάρες, οι οποίες θα ανοιγοκλείνουν με τη χρήση ειδικών καρτών, που θα διανεμηθούν σε όλους τους οδηγούς που έχουν δικαίωμα εισόδου στην περιοχή αυτή.

Σώμα κομάντος για την προστασία του περιβάλλοντος ιδρύει το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Σώμα κομάντος για την προστασία του περιβάλλοντος ιδρύει το ΥΠΕΧΩΔΕ, με νομοσχέδιο που κατατίθεται στη βουλή. Στόχος του σώματος θα είναι ο έλεγχος και η τήρηση της ισχύουσας εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας για το περιβάλλον. Στο σώμα θα ανατίθενται και αποστολές που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ οι έλεγχοι που θα κάνουν τα μέλη του θα γίνονται είτε αυτοβούλως, είτε κατόπιν παραγγελίας οποιουδήποτε κρατικού φορέα, είτε ακόμη και καταγγελιών ή υποδείξεων ιδιωτών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Τόμι Σβένσον είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Κώστα Πολυχρονίου στην τεχνική ηγεσία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σουηδός, με επιτυχίες στο "τιμόνι" της εθνικής ομάδας της χώρας του, θεωρείται η ιδανικότερη λύση και οι επαφές βρίσκονται σε καλό σημείο. Ο Σβένσον δέχεται να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ελληνικής ομάδας με αμοιβή 120 εκατομμυρίων δραχμών τον χρόνο.

Γνωρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα καλύτερα και από τους Ελληνες συναδέλφους του, ο Γκμοχ έσπευσε να ηρεμήσει με το δικό του τρόπο τους φιλάθλους του Ιωνικού μετά τις αλλεπάληλες αποτυχίες, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα της Νίκαιας δεν έγινε... Αγιαξ. Ο ίδιος τόνισε ότι η ομάδα του είναι επηρρεασμένη από τη τιμωρία, αλλά παράλληλα χαρακτήρισε φυσιολογική και μία πτώση της απόδοσης που παρατηρείται στο συγκρότημα της Νίκαιας.

Τους ποδοσφαιριστές της χρονιάς βράβευσε σήμερα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, σε εκδήλωση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ως ποδοσφαιριστές της χρονιάς τιμήθηκαν οι Ντέμης Νικολαϊδης και Χρήστος Κωστής της ΑΕΚ, καθώς και ο Κώστας Φρατζέσκος του ΠΑΟΚ. Επίσης, ως κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής τιμήθηκε ο Κριστόφ Βαζέχα, ενώ βραβεύθηκε και ο Γιώργος Παράσχος, ως καλύτερος προπονητής.

Το Γιώργο Νασιόπουλο θέλει για τη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου ο Ηρακλής και γι` αυτόν τον παίκτη συζήτησαν πρόεδρος και προπονητής στη Θεσσαλονίκη, αφού ο Παναθηναϊκός προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να τον παραχωρήσει.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,44 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,04, γαλλικό φράγκο προς 47,86, λίρα Αγγλίας προς 476,60, ελβετικό φράγκο προς 198,03, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,05, τη λίρα Κύπρου προς 544,54 και την ECU προς 316,68 δραχμές.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να καταγράψει απώλειες 1,63%, κλείνοντας στις 1451,16 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 48,1 δισ. δραχμές, διακινήθηκαν όμως αρκετά πακέτα μετοχών, ενόψει της λήξης του 1997, με κυρίαρχο το πακέτο των 700 χιλιάδων μετοχών της Εθνικής.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και μόνο στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες, αλλά και εκεί βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -1 με 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 15 και στο Αιγαίο 10 με 16 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 15 και 4 με 12 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 29 December 1997 - 19:00:19 UTC