Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τριάντα νεκροί σε τροχαία κατά το χριστουγεννιάτικο τετραήμερο.
- Τρείς ακόμη μέρες οι παλιές αντικειμενικές αξίες ακινήτων.
- Προκλητικές δηλώσεις Ετσεβίτ .
- Σε διεθνή φόρα θα καταγγείλει η Ελλάδα τις προκλήσεις της Αγκυρας.
- Αναπαράσταση της πτήσης "Γιάκοβλεφ" για τα αίτια της τραγωδίας.
- Επίσκεψη Τσοχατζόπουλου σε Βοσνία - Αλβανία.
- Καταργείται το μονοπώλιο του ΟΣΕ.
- Εκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε ιδιωτικό γυμναστήριο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.
- Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι Ιωνικός - Καλαμάτα γιά το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής.
- Ο νεαρός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Δημήτρης Ελευθερόπουλος επανεμφανίστηκε μετά από τέσσερις μήνες απουσίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τριάντα νεκροί σε τροχαία κατά το χριστουγεννιάτικο τετραήμερο.

Ιδιαίτερα τραγική με θύματα των τροχών ηταν και η φετινή χριστουγεννιάτικη έξοδος παρά τα έκτακτα μέτρα, που είχα λάβει η Αστυνομία. Σύμφωνα με τη διευθυνση της Τροχαίας, μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα 30 συνάνθρωποί μας σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν 394 απο τους οποίους 107 σοβαρά σε 271 τροχαία δυστυχήματα σε όλη τη χώρα. Η επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα γινόταν μέχρι αργά το βράδυ κάτω απο δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Τρείς ακόμη μέρες οι παλιές αντικειμενικές αξίες ακινήτων.

Τρείς ημέρες απομένουν για όσους επιθυμούν να μεταβιβάσουν ακίνητα με βάση τις παλιές αντικειμενικές αξίες, που σημαίνει καταβολή μικρότερου φόρου. Οι κατά τόπους εφορίες θα ειναι ανοικτές σήμερα και αύριο ως τις 8 το βράδυ και την Τετάρτη εως τις 3 μετά το μεσημέρι. Οσοι καταθέσουν έγκαιρα τις αιτήσεις τους θα μπορούν να κάνουν τις μεταβιβάσεις εντός του 1998 με βάση τις παλιές αντικειμενικές αξίες.

Προκλητικές δηλώσεις Ετσεβίτ .

Προκλήσεων συνέχεια απο την Τουρκία. Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό "Σπίγκελ", που κυκλοφορεί σήμερα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Ετσεβίτ, στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία αποδίδει εδαφικές βλέψεις. Καταλογίζει επίσης στην Ελλάδα οτι μαζί με τη Συρία και το Ιράν υποδαβλίζει το Κουρδικό. Παράλληλα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος απορρίπτει τη διαδικασία της Χάγης, επιμένοντας σε διμερείς διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο χωρών. Τέλος, ο κ. Ετσεβίτ απορρίπτει τον όρο κατοχή για τη βόρεια Κύπρο.

Σε διεθνή φόρα θα καταγγείλει η Ελλάδα τις προκλήσεις της Αγκυρας.

Η Ελλάδα θα θέσει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, σημειώνοντας ότι το στρατιωτικό κατεστημένο της Αγκυρας έχει επιβάλλει το γνωστό διάταγμα, με σαφείς όρους επιθετικής πολιτικής απέναντι σε συγκεκριμένες χώρες. Ο κ. Τσοχατζόπουλος αποδίδει σε νευτικότητα, με την οποία αντιδρά η Τουρκία στην απόφαση της ΕΕ όσον αφορά την προοπτική ένταξή της.

Αναπαράσταση της πτήσης "Γιάκοβλεφ" για τα αίτια της τραγωδίας.

Με αεροσκάφος τύπου "Γιάκοβλεφ" της ρωσικής κατασκευάστριας εταιρίας, θα πραγματοποιήσουν την ίδια πτήση με το μοιραίο αεροσκάφος των ουκρανικών αερογραμμών, οι εμπειρογνώμονες, που συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των αιτιών της αεροπορικής τραγωδίας στα Πιέρια Ορη. Από τα μέχρι τώρα ευρήματα και τις ενδείξεις των ιατροδικαστών, στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν από 71 έως 74 άτομα και όχι 70, όπως είχε ανακοινώσει η ουκρανική εταιρία.

Επίσκεψη Τσοχατζόπουλου σε Βοσνία - Αλβανία.

Ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, συναντάται σήμερα το πρωί στο Σαράγεβο με τον πρόεδρο της Βοσνίας, Αλία Ιζετμπέκοβιτς και ακολούθως θα μεταβεί στα Τίρανα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, καθώς και με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας. Χθες ο κ. Τσοχατζόπουλος επισκέφθηκε το ελληνικό σώμα της πολυεθνικής δύναμης στη Βοσνία, το οποίο χαρακτήρισε ως δύναμη ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας και άφησε να εννοηθεί οτι οι Ελληνες στρατιωτικοί θα παρατείνουν την εκεί διαμονή τους.

Καταργείται το μονοπώλιο του ΟΣΕ.

Καταργείται με το νέο έτος, το μονοπώλιο του ΟΣΕ στις σιδηροδρομικές μεταφορές, καθώς θα χορηγούνται από το υπουργείο Μεταφορών άδειες και σε ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές επιχειρήσεις να πραγματοποιούν δρομολόγια μεταφοράς προσώπων και εμπορευμάτων και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με κοινοτική οδηγία οι άδειες θα έχουν πενταετή διάρκεια και σχετικό Προεδρικό Διάταγμα κατατέθηκε στο αρμόδιο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Εκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε ιδιωτικό γυμναστήριο.

Ιδιαίτερα ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα σε ιδιωτικό γυμναστήριο στην οδό Καυτατζόγλου 55 στα Πατήσια απο την οποία προκλήθηκαν ευτυχώς μόνο σοβαρές ζημιές, το ύψος των οποίων δεν έχει ακόμη υπολογιστεί. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ηταν τοποθετημένος στην είσοδο του γυμναστηρίου και η αστυνομία αποδίδει το περιστατικό σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια πετυχημένη πράγματι χρονιά. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, με τον Δημήτρη Παπανικολάου στη σύνθεσή τους, σε αγώνα της 13ης ημέρας που έγινε στο Ιβανόφειο της Θεσσαλονίκης και με τον οποίο τελείωσε ο πρώτος γύρος της Α1 Εθνικής κατηγορίας, επικράτησαν με 65-55 του Ηρακλή.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι Ιωνικός - Καλαμάτα γιά το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα τελείωσε το εξ αναβολής παιχνίδι της 14ης ημέρας γιά το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής ανάμεσα στον Ιωνικό και την Καλαμάτα που έγινε στο γήπεδο της Λειβαδιάς, λόγω της γνωστής τιμωρίας της ομάδας της Νίκαιας. Με τον βαθμό αυτό, το συγκρότημα του Γιάτσεκ Γκμοχ ``έπιασε`` στην 4η θέση τον ΠΑΟΚ με 31 βαθμούς, ενώ οι Μεσσήνιοι έφθασαν τους εννέα βαθμούς, όσους έχουν η Καβάλα και ο Αθηναϊκός, που βρίσκονται στην ``ουρά`` της βαθμολογίας.

Ο νεαρός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Δημήτρης Ελευθερόπουλος επανεμφανίστηκε μετά από τέσσερις μήνες απουσίας.

Ο νεαρός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Δημήτρης Ελευθερόπουλος επανεμφανίστηκε μετά από τέσσερις μήνες απουσίας λόγω σοβαρού τραυματισμού. Ο 21χρονος διεθνής με την εθνική μας ομάδα των ελπίδων, χρησιμοποιήθηκε και στα 90 λεπτά του φιλικού αγώνα που έδωσε ο Ολυμπιακός στην Κέρκυρα με την τοπική ομάδα και το οποίο έληξε 3-0 υπέρ των φιλοξενουμένων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,35 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,06, γαλλικό φράγκο προς 47,83, λίρα Αγγλίας προς 474,20, ελβετικό φράγκο προς 198,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,77, τη λίρα Κύπρου προς 543,24 και την ECU προς 316,50 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθεί και σήμερα η κακοκαίρια με βροχές και καταιγίδες, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 13 και στο Αιγαίο 11 με 15 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά,ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 9 με 13 βαθμούς θα έχει η Αθήνα.Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται βροχή,αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 μέχρι 10 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 29 December 1997 - 8:00:17 UTC