Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέες πιέσεις από τη Γαλλία για συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη. Νέο όχι από τον Κώστα Σημίτη.
- Η νέα δομή του ΝΑΤΟ, στην αυριανή σύνοδο των υπουργών Αμυνης της Συμμαχίας. Δεν αποκλείει η Ελλάδα την άσκηση βέτο.
- Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γιώργος Μπαλάφας για όλα τα αδικήματα που κατηγορείτο.
- Αφιερωμένη στο ένα εκατ. παιδιά που έχουν προσβληθεί από τον ιό του ΕΙΤΖ, η σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του θανατηφόρου ιού.
- Στο υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή θα συζητηθεί ο φορέας που θα αναλάβει τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004 στην Αθήνα.
- Αρχίζουν αύριο στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες της Α' Τακτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνσμού.
- Πειραματικές εκπομπές για την Ομογένειας των ΗΠΑ αρχίζει σύντομα η ΕΡΤ, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέες πιέσεις από τη Γαλλία για συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη. Νέο όχι από τον Κώστα Σημίτη.

Πιέσεις και από τη γαλλική πλευρά, δέχθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη. Ο έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν μπορεί να συναινέσει, αν δεν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που διέπουν τις σχέσεις όλων των πολιτισμένων χωρών. Ο γάλλος πρόεδρος επικαλέστηκε μάλιστα και τον κίνδυνο αύξησης της επιρροής των ισλαμιστών στην Τουρκία.Πάντως, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη διαδικασία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η νέα δομή του ΝΑΤΟ, στην αυριανή σύνοδο των υπουργών Αμυνης της Συμμαχίας. Δεν αποκλείει η Ελλάδα την άσκηση βέτο.

Η νέα δομή του ΝΑΤΟ, την οποία έχει κατ'αρχήν αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση, θα απασχολήσει τους υπουργούς Αμύνης της Συμμαχίας στην αυριανή σύνοδό τους στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο άσκησης βέτο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία επιχειρεί να αποσυνδέσει τη λειτουργία του κέντρου επιχειρήσεων από το ΦΙΡ, γεγονός που θα έδινε τη δυνατότητα στα τουρκικά αεροσκάφη να εισέρχονται στον ελληνικό εναέριο χώρο, χωρίς να καταθέτουν σχέδια πτήσεως.

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γιώργος Μπαλάφας για όλα τα αδικήματα που κατηγορείτο.

Αθώος λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε ο Γιώργος Μπαλάφας και για τα τρία αδικήματα που κατηγορείται. Τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν ότι οι ενδείξεις για συμμετοχή του κατηγορούμενου στη δολοφονία του εισαγγελέα Θεοφανόπουλου και στην ένοπλη ληστεία μετά φόνου στου Σκλαβενίτη, δεν είναι επαρκείς για να στοιχειοθετήσουν την ενοχή του. Οι ένορκοι έδωσαν αθωωτική απόφαση και για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Αφιερωμένη στο ένα εκατ. παιδιά που έχουν προσβληθεί από τον ιό του ΕΙΤΖ, η σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του θανατηφόρου ιού.

Αφιερωμένη στα παιδιά που έχουν προσβληθεί από ΕΙΤΖ είναι η σημερινή παγκόσμια μέρα του θανατηφόρου ιού. Περίπου ένα εκατ.παιδιά είναι φορείς του ιού, ενώ κάθε μέρα προσβάλλονται περίπου χίλια παιδιά. Σε ολόκληρο τον πλανήτη υπολογίζεται ότι περίπου 30 εκατ. άτομα έχουν προσβληθεί από το θανατηφόρο ιό.

Στο υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή θα συζητηθεί ο φορέας που θα αναλάβει τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004 στην Αθήνα.

Με το φορέα που θα αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, θα ασχοληθεί την Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο. Οπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη συνεδρίαση δεν πρόκειται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το φορέα, καθώς αυτό θα γίνει ύστερα από επαφές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αρχίζουν αύριο στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες της Α' Τακτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνσμού.

Την πεποιθησή του ότι ο Ελληνισμός της διασποράς θα βγει πιο ενωμένος και δυνατός από την Α' Τακτική Συνέλευση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν αύριο στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Σταύρος Λαμπρινίδης. "Η άγαστη συνεργασία μεταξύ ΣΑΕ και της ελληνικής Πολιτείας θα συνεχιστεί με αυξημένη ένταση στο μέλλον, τα προβλήματα, οι αγωνίες και οι απόψεις των αποδήμων θα συνεχίσουν, όπως και στο παρελθόν να παίζουν βαρύνοντα ρόλο στη χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής για τους Ελληνες της απανταχού γης", είπε ο κ. Λαμπρινίδης και αποδοκίμασε "όσες, ελάχιστες και μεμονομένες φωνές ισχυρίζονται ότι ο ελληνισμός υπάρχει δυνατότητα να διασπαστεί". Τα επίσημα εγκαίνια των εργασιών θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

Πειραματικές εκπομπές για την Ομογένειας των ΗΠΑ αρχίζει σύντομα η ΕΡΤ, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας.

Πειραματικές εκπομπές για την Ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών αρχίζει σύντομα η ΕΡΤ, ενώ όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, οι εκπομπές που είναι δορυφορικές θα επεκταθούν μέσα στο 1998 και στην Αυστραλία. Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να ιδρύσει υπουργείο Απόδημου Ελληνισμού, όπως ζητούν πολύ παράγοντες που μετέχουν στη Σύνοδο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, ο κ. Ρέππας απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με χαμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο τέλειωσε το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, αν και η ομάδα του Πειραιά πήρε τους τρεις βαθμούς, καθώς νίκησε με 3-1. Τα επεισόδια, που άρχισαν στο ημίχρονο από τους οπαδούς των δύο ομάδων, πήραν διαστάσεις, έσπασαν και κάηκαν καθίσματα, ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί. Ευτυχώς, αυτή τη φορά τα ΜΑΤ δεν επετέθησαν στους οπαδούς που είχαν παρεκτραπεί και έτσι τα επεισόδια σταμάτησαν με το τέλος του παιχνιδιού. Από αγωνιστικής πλευράς το παιχνίδι ήταν κακό, χωρίς ρυθμό και τεχνική, με τρεις αποβολές από τον διαιτητή, που έστειλε στα αποδυτήρια τρεις "πράσινους" παίχτες, τον Γκούμα στο 58', τον Γεωργιάδη στο 61' και ο Μιλόγιεβιτς στο 68'. Τα τέρματα των "ερυθρολεύκων" σημείωσαν Ιβιτς (4', 90') και Τζόρτζεβιτς (71'), ενώ του Παναθηναϊκού ο Βαζέχα (79'). Μετά και το σημερινό παιχνίδι η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: ΑΕΚ 31, Ολυμπιακός 30, Παναθηναϊκός και Ιωνικός 27...

Το τρίτο ημίχρονο του αγώνα Ιωνικού-Ολυμπιακού, που στιγματίσθηκε από τα θλιβερά επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς, τους παράγοντες και τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την Πέμπτη, στην αίθουσα της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ. Οι δύο ομάδες κινδυνεύουν με βαριές ποινές, ενώ για απολογία από την πλευρά του Ιωνικού κλήθηκαν ο πρόεδρος Κανελλάκης, ο αντιπρόεδρος Δημητρακόπουλος, ο βοηθός προπονητή Γέμελος και οι ποδοσφαιριστές Γυριχίδης, Δεληγιάννης, Φίλης, Βαβίλης και Ξανθόπουλος. Από τον Ολυμπιακό κλήθηκαν οι ποδοσφαιριστές Μητρόπουλος, Καραπιάλης και Ανατολάκης. Στο μεταξύ, με αποκλεισμό της έδρας του για μια αγωνιστική κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός, για τα επεισόδια οπαδών του στην αναμέτρηση με την Προοδευτική, στο Ολυμπιακό στάδιο.

Με μισή ομάδα θα υποδεχθεί την Τετάρτη η ΑΕΚ τη Ξάνθη για το κύπελλο Ελλάδας, καθώς επτά βασικοί παίχτες θα απουσιάσουν από το παιχνίδι. Συγκεκριμένα, θα λείψουν οι Νικολαϊδης, Κασάπης, Κατσαβός, Βλάχος που έχουν συμπληρώσει τρεις κίτρινες κάρτες, αλλά και οι τραυματίες Ντόμπος, Κοπιτσής και Μαχαιρίδης. Οσον αφορά την άσχημη ενέργεια του Βλάχου να πετάξει τη φανέλα του, όταν τον άλλαξε ο Ντουμιτρίου στο παιχνίδι με τη Βέροια, το θέμα είναι πλέον αρμοδιότητας της διοίκησης, όπως είπε και ο Ντουμιτρίου, ο οποίος, ωστόσο, έριξε τους τόνους υποστηρίζοντας ότι η άμεση συγγνώμη του ποδοσφαιριστή θα λειτουργήσει υπέρ του.

Σε αγώνες της 10ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Δόξα Δράμας-Πανελευσινιακός 0- 2 Καλλιθέα-Καρδίτσα 1-1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,18, γαλλικό φράγκο προς 47,57, λίρα Αγγλίας προς 474,85, ελβετικό φράγκο προς 197,39, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,38, τη λίρα Κύπρου προς 541,92 και την ECU προς 315,65 δραχμές.

Σε ανοδική τροχιά, για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση κινήθηκε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά. Το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε κυρίως για μετοχές Τραπεζών και Βιομηχανιών είχε ως αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών, μετά απο 15 συνεδριάσεις, να ξεπεράσει και πάλι το "ψυχολογικό φράγμα" των 1500 μονάδων. Εκλεισε στις 1508,67 μονάδες με άνοδο 2,35%. Οι τάσεις αποκλιμάκωσης των επιτοκίων που διαφάνηκαν στη δημοπρασία των εντόκων την Παρασκευή καθώς και οι πληροφορίες για συγκράτηση του πληθωρισμού στα επίπεδα του 5% το Νοέμβριο, επηρεάζουν θετικά τη χρηματιστηριακή αγορά. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 24,3 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρές. Από το απόγευμα όμως ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 7 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 18 και στο Αιγαίο 13 με 19 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με πιθανότητα βροχής το πρωί, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 13 με 17 και 10 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 1 December 1997 - 20:00:16 UTC