Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνομιλίες Σημίτη με Σιράκ και Ζοσπέν σήμερα στο Παρίσι.
- Θέμα χρόνου η αποκλιμάκωση των επιτοκίων δηλώνει ο Παπαντωνίου.
- Στην Κύπρο σήμερα για συνομιλίες ο Χανς Βαν Ντεν Μπρουκ.
- Η νέα δομή του ΝΑΤΟ στην αυριανή Σύνοδο των υπουργών Αμύνης.
- Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι των δικαστικών υπαλλήλων.
- Ακινητοποιούνται από το μεσημέρι Ηλεκτρικός και πράσινα λεωφορεία.
- Σήμερα η παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα ο αγώνας ποδοσφαίρου Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. - Σε μεγάλη φόρμα βρίσκεται ο Νίκος Μαχλάς.Ο διεθνής επιθετικός μας, έφτασε τα 20 τέρματα και είναι πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνομιλίες Σημίτη με Σιράκ και Ζοσπέν σήμερα στο Παρίσι.

Πιέσεις αναμένεται να ασκηθούν από το Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ στη συνάντηση που θα έχει σήμερα μαζί του στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προκειμένου να αρθούν οι ελληνικές αντιρρήσεις στη συμμετοχή της Τουρκίας σε μία ενδεχόμενη Ευρωπαϊκή Διάσκεψη. Ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί επίσης και με το Γάλλο ομόλογό του Λιονέλ Ζοσπέν. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι επίσης οι εξελίξεις στην ΕΕ, η πορεία προς την Οικονομική και Νομισματική Ενοποίηση, το ζήτημα της απασχόλησης αλλά και οι διμερείς ελληνογαλλικές σχέσεις.

Θέμα χρόνου η αποκλιμάκωση των επιτοκίων δηλώνει ο Παπαντωνίου.

Θέμα χρόνου είναι η αποκλιμάκωση των επιτοκίων, σύμφωνα με τον υπουργό εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννο Παπαντωνίου.Ο κ.Παπαντωνίου σε συνέντευξη του στο" Εθνος της Κυριακής " ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση μελετά το θέμα της απόσυρσης των παλιών αυτοκινήτων, αλλά όμως δεν είναι του παρόντος. Για την παρακράτηση φόρου είπε ότι αυτή θα προσδιορίζεται από το επίπεδο του εισοδήματος και θα λαμβάνονται υπόψη τα οικογενειακά βάρη.

Στην Κύπρο σήμερα για συνομιλίες ο Χανς Βαν Ντεν Μπρουκ.

Στη Λευκωσία μεταβαίνει σήμερα ο κοινοτικός επίτροπος Χανς Βαν Ντεν Μπρούκ, για συνομιλίες με τον πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η ενταξιακή πορεία και το θέμα της σύνθεσης της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η νέα δομή του ΝΑΤΟ στην αυριανή Σύνοδο των υπουργών Αμύνης.

Η νέα δομή του ΝΑΤΟ, την οποία η Ελλάδα αποδέχεται κατ'αρχήν, θα είναι το κύριο αντικείμενο που θα απασχολήσει τους υπουργούς Αμύνης της Συμμαχίας στη αυριανή συνοδό τους στις Βρυξέλλες. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα παραπεμφθούν προς έγκριση και από τους υπουργούς Εξωτερικών, στη συνεδρίαση της 16ης Δεκεμβρίου.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι των δικαστικών υπαλλήλων.

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου τους έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι δικαστικοί υπάλληλοι. Στη στάση εργασίας θα συμμετέχουν και οι υπάλληλοι των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων Αττικής.

Ακινητοποιούνται από το μεσημέρι Ηλεκτρικός και πράσινα λεωφορεία.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν σήμερα από τις 3 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της βάρδιας τα τρένα του ΗΣΑΠ και τα πράσινα λεωφορεία, εν όψει του ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναικού που θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, με αυτό το τρόπο διαμαρτύρονται για τα επεισόδια που γίνονται στους σταθμούς και στους συρμούς των τρένων,τις ημέρες που διεξάγονται αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Σήμερα η παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Με 30 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν μολυνθεί απο τον ιό του AIDS από τα τέλη της δεκαετίας του '70, δηλαδή από τότε που έκανε την εμφάνισή του, και με 22,2 εκατομμύρια άτομα χτυπημένα με την ασθένεια του αιώνα να ζουν το δικό τους εφιάλτη σε όλο τον πλανήτη, γιορτάζουμε σήμερα την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS. Στην Ελλάδα από το 1982 μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο είχαν καταγραφεί 1638 κρούσματα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα ο αγώνας ποδοσφαίρου Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Εκτός έδρας νίκες ουσίας πέτυχαν ο Ιωνικός, ο ΟΦΗ και ο ΠΑΟΚ στους χθεσινούς αγώνες γιά την 12η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας, το ενδιαφέρον της οποίας, πάντως, επικεντρώνεται στο σημερινό ντέρμπι των "αιωνίων αντιπάλων" Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ο Ιωνικός επικράτησε με 3-2 στην Καβάλα της τοπικής ομάδας, ο ΠΑΟΚ επεβλήθη με 3-0 στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου και ο ΟΦΗ κέρδισε στην Πάτρα την Παναχαϊκή με 2-0,ενώ σημαντικές εκτός έδρας νίκες πέτυχαν ο Πανηλειακός επί της Προοδευτικής με 1-0 και η Ξάνθη επί του Απόλλωνα Αθηνών με 2-1. Αν συνυπολογιστεί η προχθεσινή επιτυχία της ΑΕΚ στην Βέροια με 2-1, τότε η ``έδρα`` κατάφερε να πάρει τη νίκη μόνο σε δύο από τις οκτώ συναντήσεις της 12ης ημέρας που έχουν γίνει.Ετσι, η ΑΕΚ προηγείται σταθερά με 31 βαθμούς, ενώ από 27 έχουν ο Ιωνικός και οι ``αιώνιοι αντίπαλοι`` Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Σε μεγάλη φόρμα βρίσκεται ο Νίκος Μαχλάς.Ο διεθνής επιθετικός μας, έφτασε τα 20 τέρματα και είναι πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία.

Σε "δαιμόνια φόρμα" συνεχίζει να βρίσκεται ο Νίκος Μαχλάς.Ο διεθνής επιθετικός μας πέτυχε και τα δύο τέρματα της Βίτεσε Αρνεμ στον αγώνα της με την κάτοχο του τίτλου Αϊντχόβεν γιά την 12η ημέρα του Ολλανδικού πρωταθλήματος, ο οποίος έληξε ισόπαλος 2-2. Ο Ελληνας κυνηγός έφτασε έτσι τα 20 τέρματα αυτή την περίοδο και είναι πάντα πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία και δεύτερος στην Ευρώπη μετά τον Ιταλό επιθετικό της Ρέιντζερς Μάρκο Νέγκρι, ο οποίος έχει σημειώσει 24 τέρματα στο πρωτάθλημα της Σκωτίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 281,20 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,28, γαλλικό φράγκο προς 47,59, λίρα Αγγλίας προς 471,12, ελβετικό φράγκο προς 197,05, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,28, τη λίρα Κύπρου προς 544,04 και την ECU προς 315,64 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές με καταιγίδες, κατά τόπους έντονες προβλέπονται σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, αλλά από το μεσημέρι στην κεντρική και νότια Ελλάδα, ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ισχυροί και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 9 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 11 με 18 και στο Αιγαίο 13 με 19 βαθμούς Κελσίου.Βροχή και βελτίωση από το μεσημέρι, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 13 με 17 θα έχει η Αθήνα.Βροχή και παροδική καταιγίδα θα έχει και η Θεσσαλονίκη, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 11 με 15 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 1 December 1997 - 8:00:15 UTC