Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την πορεία του Πολυτεχνείου.
- Φρένο στις αυξήσεις των επιτοκίων των τραπεζών ζητεί ο Παπαντωνίου.
- Εθνική και Πίστεως αύξησαν τα επιτόκιά τους.
- Με "λουκέτο" κινδυνεύουν άλλες 8 ασφαλιστικές εταιρίες.
- Προϋποθέσεις απο Κίνκελ για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.
- Διαφοροποιήσεις για την υποψηφιότητα της Δαμανάκη στο Συνασπισμό.
- Με προσωπικό ασφαλείας μέχρι την Πέμπτη τα δημόσια νοσοκομεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1 επί του Παναθηναϊκού. - Το αήττητο του Ολυμπιακού "έσπασε" και στο Ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ, αφού έχασε από τον Παναθηναϊκό με 68-48.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την πορεία του Πολυτεχνείου.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου με την πορεία, το απόγευμα, προς την αμερικανική πρεσβεία. Απο πλευράς αστυνομίας έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα για την αποτροπή επεισοδίων. Επίσης, το μεσημέρι θα εκκενωθούν οι χώροι του Πολυτεχνείου την περιφρούρηση των οποίων θα αναλάβουν επιτροπές της ΕΦΕΕ.

Φρένο στις αυξήσεις των επιτοκίων των τραπεζών ζητεί ο Παπαντωνίου.

Να βάλουν φρένο στις αυξήσεις των επιτοκίων, ζητεί απο τους τραπεζίτες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου. Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός καλεί τους τραπεζίτες "να ειναι συγκρατημένοι και να σκεφθούν το συμφέρον της οικονομίας". αφού - όπως τονίζει χαρακτηριστικά - "είχαν αρκετά κέρδη μέχρι τώρα". Ο κ. Παπαντωνίου ειναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει αποκλίσεις στην εισοδηματική πολιτική.

Εθνική και Πίστεως αύξησαν τα επιτόκιά τους.

Αυξάνονται απο σήμερα τα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων. Η Εθνική και η Πίστεως ανακοίνωσαν ήδη οτι τα επιτόκια καταθέσεών τους αυξάνονται μέχρι 1, 5 μονάδα και μέχρι 3,5 μονάδες των χορηγήσεων. Το παράδειγμα αυτών των δυο τραπεζών αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες. Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρύς, εκτίμησε ότι η εξέλιξη αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία.

Με "λουκέτο" κινδυνεύουν άλλες 8 ασφαλιστικές εταιρίες.

Τη λειτουργία άλλων οκτώ ασφαλιστικών εταιρειών, αναμένεται να αναστείλει το υπουργείο Ανάπτυξης εντός της εβδομάδος επειδή αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Μαζί με την ανάκληση των αδειών το υπουργείο, σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ θα ανακοινώσει σειρά μέτρων για την εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς, όπως η σύνταξη κώδικα δεοντολογίας μεταξύ εταιρειών και καταναλωτών.

Προϋποθέσεις απο Κίνκελ για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Τη θέση του για επίλυση πρώτα του Κυπριακού και μετά ένταξη στην ΕΕ εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Κλάους Κίνκελ, στον Πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος πραγματοποίησε επισημη επίσκεψη στη Γερμανία. Ο Γερμανός υπουργός ηταν αρνητικός και για την καταβολή αποζημιώσεων για την περίοδο της κατοχής. Ωστόσο, την άποψη του κ. Κίνκελ δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο Γερμανός καγκελάριος, Χέλμουτ Κόλ, ο οποίος ζήτησε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, για το θέμα αυτό.

Διαφοροποιήσεις για την υποψηφιότητα της Δαμανάκη στο Συνασπισμό.

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του Συνασπισμού προκαλεί η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μαρίας Δαμανάκη για το δήμο Αθηναίων. Μετά τον Αλέκο Φλαμπουράρη, ένα ακόμη μέλος του ΠΓ του Συνασπισμού, ο Νίκος Χουντής εξέφρασε τη διαφωνία του τονίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις εμπλέκουν τον ΣΥΝ στα κεντροαριστερά σενάρια που αποβλέπουν στην επιβεβαίωση της συντηρητικής πολιτικής της κυβέρνησης. Ωστόσο, δύο άλλα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, ο Γιάννης Μπαλάφας και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, χαιρέτησαν την υποψηφιότητα Δαμανάκη.

Με προσωπικό ασφαλείας μέχρι την Πέμπτη τα δημόσια νοσοκομεία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και σήμερα θα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα και επείγοντα περιστατικά. Η κατάσταση αυτή θα συνεχισθεί μέχρι την Πέμπτη, οπότε λήγει η νέα πενθήμερη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1 επί του Παναθηναϊκού.

Τη δεύτερη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε χθες ο Παναθηναϊκός,αφού η ομάδα του Βασίλη Δανιήλ έχασε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 2-1. Η μεγάλη κερδισμένη της δέκατης αγωνιστικής ήταν η ΑΕΚ,που πέτυχε σπουδαία νίκη το Σάββατο επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη με 4-3 και βρίσκεται μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας με 25 βαθμούς. Μόλις ένα βαθμό πίσω βρίσκονται ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και ο Ιωνικός,που έχει έναν αγώνα λιγότερο, αυτόν με την Προοδευτική, που θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου. Στα υπόλοιπα παιχνίδια σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καβάλα-Καλαμάτα 5-1,Βέροια- Εθνικός 3-0,Ολυμπιακός - Ηρακλής 5-2,Παναχαϊκή-Αθηναϊκός 4-1,Πανηλειακός- Ξάνθη 4-3 και Πανιώνιος-ΟΦΗ 3-0.

Το αήττητο του Ολυμπιακού "έσπασε" και στο Ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ, αφού έχασε από τον Παναθηναϊκό με 68-48.

Μετά την πρώτη ήττα στην Ευρωλίγκα, το αήττητο του Ολυμπιακού "έσπασε" και στο Ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ,αφού οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων από τον Παναθηναϊκό με 68-48. Με τον αγώνα αυτό ολοκληρώθηκε η 9η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ και οι ``πράσινοι`` ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 276,26 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 40, γαλλικό φράγκο προς 47,59, λίρα Αγγλίας προς 467,50, ελβετικό φράγκο προς 196,68, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,28, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,48, λίρα Κύπρου προς 543,63 και Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 315,46 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Oι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 3 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16 και στα νησιά από 10 έως 19 βαθμούς.Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημενες με πιθανότητα ασθενούς βροχής θα εχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με βόρειους ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα από 9 έως 16 και στη Θεσσαλονίκη από 6 έως 11 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 17 November 1997 - 8:00:19 UTC