Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου
- Νέος σεισμός στο Αιγαίο.
- Εξιχνιάσθηκε η κλοπή πινάκων.
- Αγοραπωλησία χασίς σε σχολείο.
- Χόλμπρουκ για Κυπριακό.
- Οι τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια.
- Δωρεά οργάνων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- 'Ηττα ΠΑΟ στην Τούμπα. - Συντριβή Ολυμπιακού στην καλαθόσφαιρα.
- Στη Θεσσαλονίκη η τελική τετράδα της "Ευρωλίγκας 2000".
- Στους 8 του κυπέλλου κυπελλούχων υδατοσφαίρισης ο Ολυμπιακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, ολοκληρώνονται το απόγευμα της Δευτέρας οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Εκατοντάδες άτομα προσήλθαν στο χώρο της εξέγερσης για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγώνα των φοιτητών κατά της δικατορίας των συνταγματαρχών. Το χώρο του Πολυτεχνείου επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Ρωμαίος ο οποίος επανέλαβε ότι έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Νέος σεισμός στο Αιγαίο.

Νέα ισχυρή δόνηση 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ της Χίου και της Λέσβου, όπου πριν από ένα 24ωρο είχε σημειωθεί ο επίσης ισχυρός σεισμος των 5,5 Ρίχτερ. Το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί πάνω από 100 δονήσεις στον ίδιο χώρο και οι σεισμολόγοι εκτιμούν πως ο σεισμός των 5,5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός.

Εξιχνιάσθηκε η κλοπή πινάκων.

Εξιχνιάστηκε τελικά η κλοπή των πινάκων από το Τελλόγλειο 'Ιδρυμα Θεσσαλονίκης. 'Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ως δράστης φέρεται ο Γρηγόρης Ρουσσόπουλος 43 ετών, ο οποίος είχε συλληφθεί και για την κλοπή πινάκων από το Ιδρυμα Γουλανδρή - Χορν. Οι πίνακες βρέθηκαν σε μια τσάντα, σε δασώδη περιοχή στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Αγοραπωλησία χασίς σε σχολείο.

Δέκα άτομα -εκ των οποίων οι οκτώ ανήλικοι μαθητές- συνελήφθησαν στο προαύλιο σχολικού συγκροτήματος στην Καλλιθέα γιατί είχαν στην κατοχή τους 64 γραμμάρια χασίς.

Χόλμπρουκ για Κυπριακό.

Θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια για να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό, εκτιμά ο αμερικανός μεσολαβητής Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, επαναλαμβάνοντας πως στόχος των ΗΠΑ είναι η δημιουργία μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, μέλος της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης. Ο κ. Χόλμπρουκ τόνισε ότι δεν έχει άλλα σχέδια για το πρόβλημα αλλά προσβλέπει στις συνομιλίες που θα έχει τον ερχόμενο μήνα στην Ουάσιγκτον με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μεσούτ Γιλμάζ.

Οι τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια.

Μετά την πρόσφατη νομισματική κρίση, η Εθνική και η Τράπεζα Πίστεως αυξάνουν τα επιτόκια καταθέσεων μέχρι μιάμιση μονάδα και τα επιτόκια χορηγήσεων μέχρι 3,5 μονάδες. Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρύς εκτίμησε ότι η εξέλιξη αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία.

Δωρεά οργάνων.

Ζωή σε τρεις συνανθρώπους του "χάρισε" ο Διονύσιος Καπόπουλος 32 ετών, καθηγητής Μαθηματικών από τον Πύργο, που πέθανε από εγκεφαλική αιμοραγία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου νοσηλευόταν. Ο ένας νεφρός του μεταμοσχεύθηκε στην Πάτρα σε 40χρονη γυναίκα, ο άλλος σε ασθενή στον Ευαγγελισμό και το συκώτι του σε τρίτο ασθενή στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

'Ηττα ΠΑΟ στην Τούμπα.

Τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής γνώρισε ο Παναθηναϊκός. Σε αγώνα για τη 10η ημέρα έχασε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 2-1 και έμεινε έναν βαθμό πίσω από την ΑΕΚ, η οποία το Σάββατο νίκησε με 4-3 στην Ριζούπολη τον Απόλλωνα. Με τον ΠΑΟ ισοβαθμεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος συνέτριψε με 5-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Ηρακλή, αλλά και ο Ιωνικός, που όμως έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Συντριβή Ολυμπιακού στην καλαθόσφαιρα.

Μετά την Ευρωλίγκα, έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού και στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό με 68-48 (ημίχρονο: 34-23). Με τον αγώνα αυτό ολοκληρώθηκε η 9η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ και οι "πράσινοι" ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τον Ολυμπιακό.

Στη Θεσσαλονίκη η τελική τετράδα της "Ευρωλίγκας 2000".

'Αλλη μία επιτυχία προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες της ελληνικής ομοσπονδίας κλαθόσφαιρας, αφού η ΦΙΜΠΑ αποφάσισε να αναθέσει τη διοργάνωση της τελικής τετράδας για την "Ευρωλίγκα 2000" στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

Στους 8 του κυπέλλου κυπελλούχων υδατοσφαίρισης ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών του Ολυμπιακού προκρίθηκε στους "8" του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, μετά τη νίκη που σημείωσε στην τρίτη και τελευταία ημέρα του ομίλου του, οι αγώνες του οποίου έγιναν στο κολυμβητήριο του Πειραιά, επί της Ολλανδικής Βέρκερκ με 8-4. 'Ετσι, οι "ερυθρόλευκοι" πήραν την δεύτερη θέση στον όμιλο, πίσω από την Ουγγρική Φερεντσβάρος, η οποία στον τελευταίο αγώνα της επικράτησε με 9-3 της Κόπερ από την Σλοβενία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 276,26 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 40, γαλλικό φράγκο προς 47,59, λίρα Αγγλίας προς 467,50, ελβετικό φράγκο προς 196,68, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,28, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,48, λίρα Κύπρου προς 543,63 και Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 315,46 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

'Αστατος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα με νεφώσεις, ασθενείς βροχές αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις και είναι πιθανόν να βρέξει το βράδυ. Η θερμοκρσία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 9 μέχρι 16 βαθμούς. Πιθανή βροχή μετά το μεσημέρι προβλέπεται και στη Θεσσαλονίκη και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 4 μέχρι 10 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 16 November 1997 - 19:00:15 UTC