Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στη Λευκωσία ο Χόλμπρουκ.
- Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.
- Αντιπαράθεση για καταδίκη Πουρσανίδη.
- Προϋπολογισμός - Αντιδράσεις.
- Αύριο τα ομόλογα σε ρήτρα ECU ή Ευρώ.
- Προβλήματα στο χώρο της υγείας.
- Θύμα του AIDS - Αποζημίωση.
- Στην κυκλοφορία αύριο η Πανεπιστημίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός σημείωσε την 14η νίκη στο μπάσκετ σε ισάριθμα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.
- Το παιχνίδι του Ιωνικού με τον ΠΑΟΚ, ξεχωρίζει από τις συναντήσεις της 9ης ημέρας στο πρωτάθλημα της Α` εθνικής, στο ποδόσφαιρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στη Λευκωσία ο Χόλμπρουκ.

Διαβουλεύσεις αρχίζει αύριο στη Λευκωσία ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς. Εκτός απο τη Λευκωσία ο Αμερικανός αξιωματούχος θα επισκεφθεί την ερχόμενη Πέμπτη και τις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνομιλίες με τον κοινοτικό επίτροπο, Χανς Βαν ντεν Μπρουκ. Ο κ. Χόλμπρουκ ενδέχεται να επισκεφθεί και τη Ρωσία, όπου θα έχει διαβουλεύσεις και για το θέμα της πώλησης των S-300 στην Κύπρο.

Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Συνεχίστηκαν και χθες οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο απο μαχητικά αεροσκάφη, που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα προς την Αγκυρα να ακολουθήσει το δρόμο του διεθνούς δικαίου και όχι της έντασης. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, διαβεβαίωσε οτι ο ελληνικός εναέριος χώρος ειναι απόλυτα διασφαλισμένος απο τους πιλότους μας.

Αντιπαράθεση για καταδίκη Πουρσανίδη.

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης και του Προέδρου του Αρείου Πάγου πυροδότησε η καταδίκη του πρώην χρήστη ναρκωτικών, Γιώργου Πουρσανίδη. Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου τόνισε οτι καθε επικριτικός σχολιασμός απο κυβερνητικούς παραγοντες εκλαμβάνεται απο την κοινή γνώμη ως απόπειρα εκβιασμού. Απαντώντας το υπουργείο Δικαιοσύνης τονισε οτι οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν έχουν το απυρόβλητο και δεν ειναι ανεπίδεκτες κριτικής και κοινωνικού ελέγχου.

Προϋπολογισμός - Αντιδράσεις.

Αντιδρούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για την φορολογική πολιτική του νέου προύπολογισμού, ο οποίος αναμένεται να εγκριθεί την ερχόμενη Τετάρτη απο το Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια να κατατεθεί στη Βουλή. Η κυβέρνηση προχωρά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στην τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας κατα 5,7%, ενω δεν θα αυξηθεί τελικά το αφορολόγητο όριο.

Αύριο τα ομόλογα σε ρήτρα ECU ή Ευρώ.

Ασπίδα για την προστασία της δραχμής υψώνει η Τράπεζα της Ελλάδας και αύριο προχωρά στην έκδοση δυο ομολόγων σε ρήτρα ECU ή Ευρώ. Τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά έπεσαν στο 11% ενω το εθνικό μας νόμισμα δεν δέχεται πιέσεις.

Προβλήματα στο χώρο της υγείας.

Νέο δεκαήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων αρχίζουν απο αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί ολης της χώρας με αίτημα την ψήφιση ενιαίου μισθολογίου. Εως την Πέμπτη δεν θα γινονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, ενω την ίδια μέρα οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας εξω απο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Θύμα του AIDS - Αποζημίωση.

Αποζημίωση ύψους 105 εκατομμυρίων δραχμών επιδικάστηκε απο το διοικητικό εφετείο Ρόδου στους γονείς μιας κοπέλας που είχε προσβληθεί απο AIDS κατά τη μετάγγιση αίματος στο κρατικό νοσοκομείο του νησιού και πέθανε σε ηλικία 11 ετών. Η υπόθεση βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένεται να οριστικοποιηθεί αν το δικαστήριο συνταχθεί με την πρόταση του εισηγητή να απορριφθεί η σχετική αίτηση αναίρεσης του ελληνικού δημοσίου.

Στην κυκλοφορία αύριο η Πανεπιστημίου.

Αναμένεται να δοθεί αύριο στην κυκλοφορια η οδός Πανεπιστημίου στο σύνολό της, καθώς και η Χαριλάου Τρικούπη, αφού ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος απο τα έργα του μετρό. Οι αρμόδιοι των έργων υπολογίζουν οτι ως το τέλος του χρόνου ο μετροπόντικας θα φθάσει στο Σύνταγμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός σημείωσε την 14η νίκη στο μπάσκετ σε ισάριθμα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το ερώτημα "ποιός θα σταματήσει" τον Ολυμπιακό έμεινε γιά μία ακόμη φορά αναπάντητο,αφού οι "ερυθρόλευκοι" σημείωσαν την 14η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη,στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του μαχητικού Ηρακλείου με 57-49 σε αγώνα γιά την 8η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ. Αλλά και στα άλλα παιχνίδια της 8ης ημέρας δεν σημειώθηκε κάποια έκπληξη. Ο Παναθηναϊκός επεβλήθη με 83-56 εκτός έδρας του Παπάγου,ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Λάρισα την τοπική ομάδα με 68-55, η ΑΕΚ,νίκησε με 81-77 στο ΟΑΚΑ τον Απόλλωνα Πατρών, ενώ ο Ηρακλής και ο Αρης, "κοντράρονται" σήμερα στο Αλεξάνδρειο στο μεγάλο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας.

Το παιχνίδι του Ιωνικού με τον ΠΑΟΚ, ξεχωρίζει από τις συναντήσεις της 9ης ημέρας στο πρωτάθλημα της Α` εθνικής, στο ποδόσφαιρο.

Το παιχνίδι του πρωτοπόρου Ιωνικού, ο οποίος υποδέχεται σήμερα στο γήπεδο της Νεάπολης, τον ΠΑΟΚ, ξεχωρίζει από τις συναντήσεις της 9ης ημέρας στο πρωτάθλημα της Α` εθνικής κατηγορίας, στο ποδόσφαιρο. Ο αγώνας θ' αρχίσει στις τρεις μετά το μεσημέρι, όπως και οι συναντήσεις Καλαμάτας - Βέροιας, Εθνικου - Παναχαϊκής, Αθηναϊκού - Απόλλωνα και ΟΦΗ - Πανηλειακού στο ουδέτερο γήπεδο της Ριζούπολης. Ο έτερος των πρωτοπόρων Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 7 και 15 την Ξάνθη και ο αγώνας του Ολυμπιακού στην Καβάλα, που αρχίζει στις 5 και 15. Χθές, ο Ηρακλής νίκησε με 1-0 στο Καυταντζόγλειο την Προοδευτική, ενώ η συνάντηση της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο, με την οποία ολοκληρώνεται η 9η ημέρα, θα διεξαχθεί αύριο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 273,74 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,71, γαλλικό φράγκο προς 47,90, λίρα Αγγλίας προς 464,24, ελβετικό φράγκο προς 196,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,67, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 225,33, τη λίρα Κύπρου προς 540,99 και την ECU προς 315,05 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στην Κεντρική και Βόρεια ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές η καταιγίδες, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 9 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 11 έως 21 και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 23 βαθμούς.Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές θα έχουν σήμερα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, αλλά γρήγορα θα γίνουν δυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 17 έως 20 και στη Θεσσαλονίκη από 11 έως 15 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 9 November 1997 - 8:00:38 UTC