Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πάτρα - καταγραφή ζημιών.
- Τροχαία: 13 νεκροί.
- Μήνυμα Στεφανόπουλου προς Αγκυρα.
- Συμβούλιο ΥΠΕΞ Ε.Ε..
- Καραμανλής-"Καποδίστριας".
- Εορτασμός στη Θεσσαλονίκη.
- Σε εφαρμογή η χειμερινή ώρα.
- Μετρό-κλειστή η Πανεπιστημίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ηρακλής και Παναχαϊκή νικητές της 7ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής.
- Τα φαβορί επικράτησαν στους αγώνες μπάσκετ της 5ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πάτρα - καταγραφή ζημιών.

Αρχίζει σήμερα στην Πάτρα από ειδικά συνεργεία της νομαρχίας και του δήμου, η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τις χθεσινές πλημμύρες. Στους άστεγους, οι οποίοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, θα καταβληθεί έκτακτη βοήθεια 200 χιλιάδων δραχμών. Για καταστροφές σπιτιών και οικοσκευών θα δοθούν αποζημιώσεις έως δύο εκατομμύρια δραχμές. Παράλληλα θα χορηγηθούν επιδοτούμενα δάνεια σε καταστηματάρχες και επιχειρήσεις.

Τροχαία: 13 νεκροί.

Με αίμα βάφτηκε και αυτή η εορταστική έξοδος των εκδρομέων.Δεκατρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και 197 τραυματίστηκαν σε 143 τροχαία που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα από την Παρασκευή εως σήμερα το πρωί. Χθες το βράδυ δύο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, πιθανόν από πνιγμό, όταν το αυτοκίνητό τους, έπεσε σε αρδευτικό κανάλι στο Καψοχώρι Ημαθίας.

Μήνυμα Στεφανόπουλου προς Αγκυρα.

Ενα ακόμα μήνυμα στην Αγκυρα έστειλε χθες από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος ότι η πολιτική της Ελλάδας είναι ειρηνόφιλη, σταθερή και δεν επιδέχεται υποχωρήσεις σε θέματα εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Τόνισε ότι οι διεθνείς απειλές δεν επιλύονται με κομπασμούς ή επεισόδια, αλλά με εφαρμογή των διεθνών κανόνων.

Συμβούλιο ΥΠΕΞ Ε.Ε..

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατά τη διάρκεια του άτυπου συμβουλίου στο Λουξεμβούργο, εξακολουθούν να διαφωνούν για τη διαδικασία διεύρυνσης της κοινότητας και τη συμμετοχή της Τουρκίας, στη διαδικασία αυτή. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου.

Καραμανλής-"Καποδίστριας".

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε εκδήλωση κατά του σχεδίου "Καποδίστριας". Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει στο κοινοβούλιο, τεχνητή, μόνο πλειοψηφία ενώ επιχειρεί να επιβάλει τη συνένωση των κοινοτήτων. Δεσμεύθηκε ότι όταν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση, θα αλλάξει το νόμο, και θα καταργήσει την υποχρεωτική εφαρμογή των συνενώσεων.

Εορτασμός στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, άρχισαν στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις του τριπλού εορτασμού του πολιούχου της πόλης, της απελευθέρωσης από τους Τούρκους και της επετείου του "ΟΧΙ". Ο κ.Στεφανόπουλος παρέστη στη δοξολογία που εψάλη στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Αύριο, ο κ.Στεφανόπουλος, θα μεταβεί στο Κιλκίς ενώ την Τρίτη θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική μας επέτειο.

Σε εφαρμογή η χειμερινή ώρα.

Σε εφαρμογή από τα ξημερώματα η χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών που δεν έχουν αλλάξει, πρέπει να μετακινηθούν μιά ώρα πίσω. Η χειμερινή ώρα ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ενωσης και θα διαρκέσει έως τις 29 Μαρτίου.

Μετρό-κλειστή η Πανεπιστημίου.

Κλειστή παραμένει και πάλι η Πανεπιστημίου έως τις 6 αύριο το πρωί, λόγω των έργων για το μετρό. Γίνονται κάποιες απαραίτητες και ιδιαίτερα ευαίσθητες μετρήσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί η σύνθεση του εδάφους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηρακλής και Παναχαϊκή νικητές της 7ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής.

Ο Ηρακλής και η Παναχαϊκή σημείωσαν σημαντικές νίκες στην αυλαία της 7ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής, αφού νίκησαν Ξάνθη και Καλαμάτα αντίστοιχα. Ο "Γηραιός" επικράτησε 2-0 της Ξάνθης στο Καυτατζόγλειο και η Παναχαϊκή 1-0 της Καλαμάτας στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Τα φαβορί επικράτησαν στους αγώνες μπάσκετ της 5ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής.

Τα φαβορί επικράτησαν στους αγώνες μπάσκετ της 5ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής, αφού ο Ολυμπιακός που συνεχίζει να προηγείται κέρδισε 80-54 τον Πανιώνιο,ο Παναθηναϊκός 86-65 τη Δάφνη, ενώ το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που έγινε στο Αλεξάνδρειο ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αρη ανέδειξε νικητές τους φιλοξενούμενους με 69-63. Το Ηράκλειο νίκησε 67-59 τον Ηρακλή, ο Παπάγου στην παράταση 59-54 τη Λάρισα, από την οποία μετά τον αγώνα παραιτήθηκε ο προπονητής της, Στηβ Γιατζόγλου και τέλος ο Απόλλων Πάτρας στα Πατήσια, 81-72 τον Σπόρτιγκ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,77 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,41, γαλλικό φράγκο προς 47,60, λίρα Αγγλίας προς 463,83, ελβετικό φράγκο προς 192,32, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,34, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,87, τη λίρα Κύπρου προς 544,02 και την ECU προς 314,44 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η πτώση της θερμοκρασίας στην ανατολική χώρα και οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού, που στις περισσότερες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχή και πιθανόν το πρωί να σημειωθούν καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 19 και στην υπόλοιπη χώρα από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου. Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στην Αττική, που στα βόρεια και ανατολικά θα είναι αυξημένες και πιθανόν να βρέξει το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς. Η Θεσσαλονίκη θα έχει τοπικές νεφώσεις, με βορείους μέτριους ανέμους και το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 26 October 1997 - 8:00:13 UTC