Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανυπολόγιστες ζημιές προκάλεσαν στην Πάτρα οι καταρρακτώδεις βροχές, ενώ πλημμύρισαν πολλές περιοχές.
- Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και αδυναμία για τις καταστροφές από την πλημμύρα στην Πάτρα.
- Δεκαεπτά άτομα τραυματίσθηκαν ελαφρά σε καραμπόλα 30 αυτοκινήτων, που σημειώθηκε στην εθνική οδό Κορίνθου-Τρίπολης.
- Προσπάθεια να αποκλιμακώσει την ένταση στα ελληνοτουρκικά καταβάλει η Αθήνα, ενώ ο πρωθυπουργός συνέστισε αποφασιστικότητα και ψυχραιμία.
- Με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Θεόδορου Πάγκαλου άρχισε στο Λουξεμβούργο το άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
- Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον πολυούχο της Αγιο Δημήτριο και την απελευθερωσή της από τον τουρικό ζυγό.
- Στόχος της συμφωνίας Ελλάδας-Αλβανίας ο περιορισμός της λαθρομετανάστευσης, το εμπόριο ναρκωτικών και η εγκληματικότητα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανυπολόγιστες ζημιές προκάλεσαν στην Πάτρα οι καταρρακτώδεις βροχές, ενώ πλημμύρισαν πολλές περιοχές.

Ανυπολόγιστες ζημιές προκάλεσαν στους κατοίκους της Πάτρας οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες που τις ακολούθησαν τα ξημερώματα. Επλήγησαν κυρίως οι νότιες συνοικίες της πόλης όπου αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης έλαβε εκατοντάδες κλήσεις. Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από υπερχείλιση του χειμάρρου Διακονιάρη στον οποίο διοχετεύθηκαν τα νερά του ποταμού Γλαύκου όταν υποχώρησε ανάχωμά του. Η Νομαρχία θα στεγάσει σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα της Πάτρας πολίτες, τα σπίτια των οποίων καταστράφηκαν από τις πλημμύρες. Η κακοκαιρία πλήττει, ωστόσο, και τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα, οι απογευματινές καταιγίδες πλημμύρισαν περισσότερες απο 100 υπόγειες κατοικίες και καταστήματα.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και αδυναμία για τις καταστροφές από την πλημμύρα στην Πάτρα.

Για μία ακόμη φορά η ανετοιμότητα του κράτους και η αδυναμία στοιχειώδους έστω συντονισμού του στοιχίζει πανάκριβα στους πολίτες, τονίζει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις καταστροφές στην Πάτρα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτευσης καλεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να δώσουν άμεσα εξηγήσεις για την παντελή, όπως υποστηρίζει, απουσία της κρατικής μηχανής μετά τις πλημμύρες.

Δεκαεπτά άτομα τραυματίσθηκαν ελαφρά σε καραμπόλα 30 αυτοκινήτων, που σημειώθηκε στην εθνική οδό Κορίνθου-Τρίπολης.

Δεκαεπτά άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά σε καραμπόλα 30 αυτοκινήτων, που σημειώθηκε το πρωί στο εκατοστό εικοστό τρίτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κορίνθου-Τρίπολης. Στο μεταξύ σε 102 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν από χθες έως και σήμερα το απόγευμα, στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας, σκοτώθηκαν εννέα άτομα και τραυματίστηκαν 168, από τα οποία τα 16 σοβαρά.

Προσπάθεια να αποκλιμακώσει την ένταση στα ελληνοτουρκικά καταβάλει η Αθήνα, ενώ ο πρωθυπουργός συνέστισε αποφασιστικότητα και ψυχραιμία.

Προσπάθεια να αποκλιμακώσει την ένταση στα ελληνοτουρκικά καταβάλει η Αθήνα ενώ ο Κώστας Σημίτης, αναφερόμενος στους χειρισμούς συνέστησε αποφασιστικότητα, συνέπεια και ψυχραιμία. Παράλληλα ο Ακης Τσοχατζόπουλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, η Τουρκία να κλιμακώσει την ένταση. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή το επεισόδιο κοντά στη Λέσβο, συνιστά αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα στις κυβερνήσεις των δύο χωρών και παραπομπή στη διαδικασία μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Θεόδορου Πάγκαλου άρχισε στο Λουξεμβούργο το άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου άρχισε στο Λουξεμβούργο το άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το Συμβούλιο αυτό, εκ του χαρακτήρα του ως ατύπου, δεν πρόκειται να καταλήξει σε αποφάσεις, θεωρείται όμως ιδιαίτερα σημαντικό αφού στόχος του είναι να διαφανεί ενα πλαίσιο συμφωνίας ανάμεσα στους "15" σε σχέση με τη σχεδιαζόμενη, προς ανατολάς και προς την Κύπρο, διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον πολυούχο της Αγιο Δημήτριο και την απελευθερωσή της από τον τουρικό ζυγό.

Σημαιοστολισμένη η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον πολυούχο της Αγιο Δημήτριο και την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό πριν 85 χρόνια. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εφτασε στην πόλη, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Στόχος της συμφωνίας Ελλάδας-Αλβανίας ο περιορισμός της λαθρομετανάστευσης, το εμπόριο ναρκωτικών και η εγκληματικότητα.

Την τελική συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας για την κοινή φύλαξη των συνόρων των δύο χωρών υπέγραψαν στα Γιάννενα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Ρωμαίος και ο υπουργός Εσωτερικών Νεριντάν Τσέκα. Στόχος της συμφωνίας αυτής είναι να περιοριστεί η λαθρομετανάστευση, το εμπόριο ναρκωτικών και η εγκληματικότητα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με δύο αγώνες άνοιξε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου. Η Παναχαϊκή σημείωσε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Καλαμάτας με 1-0 με γκολ που σημείωσε στο 5ο λεπτό με σουτ του Σαμαρά. Ο Ηρακλής σε παιχνίδι που έγινε στο Καυτατζόγλειο επικράτησε δίκαια επί της Ξάνθης με 2-0 μετά από ένα παιχνίδι που θύμιζε περισσότερο υδατοσφαίριση παρά ποδόσφαιρο. Τα γκολ για τον "γηραιό" σημείωσαν ο Στολτίδης και Γκώνιας.

Σε αγώνες της 5ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:Ηράκλειο-Ηρακλής 67-59, Παναθηναϊκός-Δάφνη 86-65, Ολυμπιακός-Πανιώνιος 80-54, Παπάγου-Λάρισα 59-54, Σπόρτιγκ-Απόλλων Πατρών 72-81 και ΠΑΟΚ-Αρης 63-69. Αύριο θα γίνει το παιχνίδι ανάμεσα σε Περιστέρι και ΑΕΚ. Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 10 βαθμούς και ακολουθούν οι Παναθηναϊκός Αρης και Ηράκλειο με 9.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,77 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,41, γαλλικό φράγκο προς 47,60, λίρα Αγγλίας προς 463,83, ελβετικό φράγκο προς 192,32, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,34, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,87, τη λίρα Κύπρου προς 544,02 και την ECU προς 314,44 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις αναμένονται αύριο σε όλη τη χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νοτια. Τα φαινόμενα αυτά θα εξασθενήσουν γρήγορα και θα περιοριστούν στη νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 έως 14 βαθμούς στα δυτικά από 4 έως 19 και στην υπόλοιπη χώρα από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αναμένονται αύριο λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει τοπική συνεφιά. Οι άνεμοι και στις δύο πόλεις θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 25 October 1997 - 19:00:16 UTC